2016. január 15., péntek

Stephanie Laurens - Cynster nővérek trilógia

Brekenridge vikomt, a megmentő , Eliza Cynster elrablása 

Glencrae gróf zsákmánya


GABO, 2015

   Nem másolok be fülszöveget, aki kiváncsi rá majd elolvassa a Molyon, vagy a kiadó oldalán. Megjelenés után nem sokkal olvastam, de nemrég Timi elkérte, ma jelzett vissza, hogy végzett vele és nagyot csalódott. Nemcsak ő, több ismerős is mondta akkorjában, hogy hát ez bizony nem volt nagy dobás. 
   Szó ami szó, nem volt.
Amit a Gabo Kiadó Cynster nővérek sorozat név alatt futtat, egy 20 - nem írtam rosszul, húsz - kötetes családi saga-nak a 16., 17. és 18. részei. Magyarul ebből még két rész jelent meg: Tökéletes szerető - 10. rész és A szerelem ára - 13. rész. Ha minden igaz a 19. és 20. történetet az idén kiadja a Harlequin Kiadó az Arany Széphistória sorozatban.
Nem tudom mi a ráció abban, hogy egy ekkora sorozatot felcincáljanak darabjaira és különböző kiadók, különböző időpontokban jelentetik meg teljesen rendszertelenül.
   A történet egy nyaklánc és egy aranyserleg körül forog.
   A nyakéknek varázs-tulajdonsága van, viselője megtalálja az igaz szerelmet és a boldogságot. A Cynster-lányok Catrionától kapták, és meghatározott sorrendben kell viselniük. De hogy miért és hogyan, nem lehet tudni, nem is derül ki, mert Catriona története (akinek ilyen-olyan paranormális tulajdonságai vannak) a 3. kötetben van, amit természetesen nem fordítottak le magyarr
   Az aranyserleg ott jön be a képbe, hogy a titokzatos skót uraságtól lenyúlta a kedves mamája (ronda egy nőszemély, az már biztos) és nem adja vissza egyetlen magzatának, míg az meg nem torolja az őt őskorban ért sérelmeket a Cynster családon. A titokzatos skót uraság meg nem köphet az egészre azzal, hogy van más serlege, mert nincs és - pech - a megboldogult papa pont azzal garantált egy monumentális kölcsönt a birtok megmentésére.
   No, a skót uraság úgy gondolja, hogy egy Cynster lány majd megoldja a gondot - teljesen mindegy melyik, sorra veszi kor szerint őket. 
   Elsőként elraboltatja Heather Cynstert, akit megment Breckenridge vikomt (trilógia első kötete) és feleségül is veszi. Nyaklánc átadva Eliza Cynsternek. 
   Skót uraság elraboltatja Eliza Cynstert, akit a tudós Jeremy Carling ment meg és vesz feleségül (második kötet) Nyaklánc passzolva Angelica Cynsternek.
   Azta mulya skótját! Kettőt már elbaltázott...
   A harmadik összejön és tulajdonképpen a trilógia utolsó kötetében  kerülnek helyre a dolgok, hogy tulajdonképpen mi is volt ez az egész, kicsoda a titokzatos (kivételesen béna) skót uraság, miért kellett neki föltétlenül az egyik Cynster lányt tönkretennie.
   Úgy gondolom - és ismerőseim közül többen is - hogy ezt az egészet megírhatta volna egyetlen kötetben és akkor akár élvezhető is lett volna. A másik dolog ami zavart, az állandó utalások előző kötetek-beli történésekre és személyekre, amiket nincs honnan tudnom, mert nem volt honnan elolvasnom a sorozat előző részeit a fent említett kettő kivételével.
   Nem ájultam el a mini-sorozattól, de egynek elment... és ahogy magam ismerem, a következő két részt is el fogom olvasni, ha a Harlequin állja a szavát és tányleg megjelenteti.