2016. január 25., hétfő

Ne már!!!

Minden bizonnyal többen is láttátok már a mellékelt fotót itt-ott. Én személy szerint egy Facebook-csoportból nyúltam le, aki pedig oda feltöltötte azon humorizált, hogy egy menő blogger oldalán találta.
Kéretik figyelmesen elolvasni a szöveget - maga az üzenet amit közvetíteni próbál dícséretes, de ahogy teszi kritikán aluli.
Pontosan nem értem kihez is szól... az óvoda nagycsoportjához? Azokhoz akiknek az értelmi szintje egy csimpánzéval vetekedik? 
A szövege sértő és megfogalmazása lekezelő, mintha a célszemélyek idióták lennének.
Kicsoda is Panka? 
Rajz szerint egy 5 éves gyermek, de 5 éves gyermekek a legritkább esetben olvasnak, nem járnak könyvtárba, az akció azt jelenti, hogy a szomszéd gyerekkel randalíroznak egyet, a molyt határozottan írtják és a rukkolát is akkor használják, ha a tányérjükból szedegetik saláta formájában. Továbbá nem interneteznek (legalábbis nem kellene), és mivel olvasni sem tudnak - csak a nagybetűket amikből a nevük áll -,  illegális pdf-et sem tölthetnek le. Ezek szerint a rajz valószínűleg valamelyik kereskedelmi tévécsatorna legújabb önjelölt celebét ábrázolja. Mivel a hajat egy sárga képződmény jelzi, miért ne ütne agyon egy másik sztereotípiát: szőke nő, sőt! anorexiás szőke nő... És miért pont Panka? Miért nem Pistike? Pistike nem olvas? Vagy nem tölt le a netről? Csak a Pankától eltérő lányok/nők lopnak az internetről? Panka okos és ott a felhívás, hogy legyél olyan mint ő. Ez azt jelenti, ha nem vagy olyan mint ő akkor hülye vagy?
Arra vagyok kiváncsi, hogy ezért a szemétért mennyit zsetont kapott a nulla kreatívitású alkotó... és miközben csökevényes agysejtjei vért izzadtak eme sértő infantilitás összerakása közben mit hallgatott? Netán valamit a Youtube-on? Vagy épp egy filmet nézett az interneten?