2016. január 21., csütörtök

Monica McCarty - A Felföld retteget fiai sorozat





William Wallace, a rettenthetetlen skót szabadságharcos halott. Skócia az angolok igáját nyögi. Klánok ragadnak kardot klánok ellen. A remény lángja azonban még nem hunyt ki. A skót Robert the Bruce úgy dönt, a Felföld és a Hebridák legendás harcosaiból titokban megkísérli a valaha volt legkiválóbb csapatot megszervezni, hogy egyesült erejüket felhasználva szerezze meg a trónt, és ezzel ismét kivívja Skócia függetlenségét… 
1. A Harcos
2. A Sólyom
3. Az Őrszem
4. A Vipera

A General Press kiadó új borítóval lepi meg a Romantikus Regények sorozat olvasóit. Január végén Monica McCarty történelmi ihletésű sorozatának negyedik része jelenik meg.
A sorozat Robert de Bruce (skót trónkövetelő) támogatására és az angol uralom megszüntetésére létrejött titkos csapatról szól - kötetenként egyikőjükről. A kötetek címe az épp soron levő harcos ragadványneve, melyet különleges tulajdonágainak köszönhet. 
Jelen pillanatban angolul 12 része van, ha a kiadó évente egyet jelentet meg magyarul, a következő nyolc év januárjára meg van oldva az előjegyezhető könyv
Bevallom nem olvastam el. Illetve az első kötetet és a második felét kétszer is. Mindig jött egy másik könyv amit már rég vártam és ezt félretettem. Pedig jó a sorozat. A történelmi eseményeken túl tele van rettenthetetlen skót harcosokkal - akik mellesleg olyan dögös pasik, hogy olyanokat még nem hordott hátán a föld. Valószínűleg az is közrejátszott a továbbolvasás halogatásában, hogy tudom, a következő kötetre egy évet várni kell, addig csak halványan fogok emlékezni miről is volt eddig szó és ismét elő kell venni valamennyi eddig megjelent kötetet - vagy elolvasni angolul.
A történelmi romantika kedvelői szeretni fogják ezt a sorozatot.