2021. október 27., szerda

Sabrina Jeffries – A csábítás iskolája   Hercegi kör 1   Újabb történelmi romantikus könyv jelent meg Sabrina Jeffries tollából idén ősszel a General Press Kiadó jóvoltából. A csábítás iskolája A Hercegi kör sorozat első része, amelyben a hírhedten nőcsábász Greycourt herceg és a szókimondó Beatrice története elevenedik meg. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a könyv egy példányáért.
   
   Miután a bizalmatlan, irigylésre méltóan gazdag, ám igazi nőfaló hírében álló Greycourt herceg anyja megözvegyül, a herceg megismerkedik a mostohaapja temetését intéző hölggyel. A legnagyobb meglepetésére azonnal közel érzi magát Beatrice-hez, ezért teljesíti anyja kérését, hogy készítse fel a közvetlen, ám az etikettet nem ismerő lányt az első báljára. Ahogy Beatrice egyre jobban megismeri a herceget, egyre nehezebbé válik számára tartani az illő távolságot a férfitól. Amikor pedig a Greycourt a lány családi titkaiba üti az orrát, Beatrice-nek el kell döntenie, merre halad a kapcsolatuk…


   General Press, 2021
   Eredeti cím: Project Duchess, 2019   Új Sabrina Jeffries sorozatot indít a General Press Kiadó, s mivel kedvelem a szerzőt és a zsánert is, két kézzel kaptam a lehetőségen, mert kiváncsi voltam mivel lep meg Ms Jeffries.
   A Hercegi kör (eredetiben Duke Dynasty) néven futó sorozat négy részből és egy kiegészítő novellából áll, és ismerve a Kiadó megjelenési szokásait, évente egy-egy résznek örülhetünk majd. Zárójel: a második rész 2022 augusztisában jelenik meg Az agglegény címmel. S hogy miről szól majd a sorozat? Természetesen hercegekről. Eddig semmi új nincs a nap alatt, csakhogy ezek a hercegek egymás rokonai, egészen pontosan féltestvérei. S hogyan lehetséges ez, amikor az angol nemesség körében csak az elsőszülött örököl mindent? Egyszerűen. A Hercegné – nevezzük egyszerűen csak így – háromszor ment férjhez, mindhárom alkalommal egy-egy herceghez, akik voltak annyira elővigyázatlanok (legalább is az első kettő), hogy nem sokkal örökösük megszületése után balesetileg távoztak erről a világról. Mások egyetlen hercegért is hálaimákat zengenének, neki három is összejött minden különösebb erőfeszítés nélkül. A Hercegnének három házasságából született három hercege és egy lánya, ezért négy részes a sorozat, és minden történet főszereplője egy-egy – már felnőtt – hercegi csemete.

   Fletcher Pryde, Greycourt hercege (a továbbiakban csak Grey) a Hercegné elsőszülöttje. Szereti anyját, féltestvéreit és mostohaapjaival sem volt gondja, bár az utóbbi időben eltávolodott a családtól, hiszen még gyermekként el kellett hagynia őket, és apja végrendeletének értelmében egy rokonnál kellett felcseperednie, akinek az volt a feladata, hogy a hercegi pozícióval járó dolgokra felkészítse. Most pedig vissza kell térnie a családi körbe, hiszen anyja harmadik férje nem sokkal Angliába visszatérésük után balesetet szenvedett, és követte két elődjét a másvilágra. Éééés a kastályban elsőként Beatrice Wolfe-fal találkozik össze, aki legfiatalabb öccsének unokatestvére, mondhatnám a szegény rokon, aki őrnagy bátyjával a birtokon lakik, és mindketten ott segítenek ahol tudnak. Komolyan, ehhez a könyvhöz egy egész Ki kicsoda kell, hogy tisztába legyen mindenki azzal, hogy ki kivel milyen rokoni kapcsolatban áll.

   Nos, tehát Grey és Beatrice megismerkedik és első pillanattól kezdve sistereg közöttük valami, természetesen Grey gyanakvásán túl is, mert azért a család férfitagjainak fura a herceg balesete. Beatrice pedig attól fél, hogy most, amikor unokatestvére lett az új herceg, esetleg kitehetik őket a házból, amiben eddig éltek. Legnagyobb félelme pedig az, hogy bátyjának valamilyen módon köze van a herceg halálához, az pedig kész katasztrófa lenne. Félelme pedig megalapozott, hiszen a háborúban sebesült bátyja néha eltűnik, és senki nem tudja hol van és mit csinál.
   Bár eleinte teljesen más okokból kerülgetik egymást, Beatrice és Grey nem tud elleállni a vonzalomnak, de a kapcsolatuk alakulása nem volt egy fáklyásmenet, hiszen rengeteg buktatóval kellett szembenézniük.

   Kedveltem a történetet, mert a nyilvánvaló szerelmi szálon és az ilyen-olyan gubancokon túl volt benne nyomozás is, ami sajnos nem zárult le. Gondolom meg kell várnunk az utolsó részt is, hogy fény derüljön arra, hogy miért halnak meg a Hercegné férjei. Grey és Beatrice párosa jól működik, a temérdek mellékszereplő is megtalálja helyét a történetben, nem csak azért vannak ott, hogy teljen a papír. És bőven van titok, fordulat, meglepetés.
   Úgy gondolom, hogy ez egy nagyszerű sorozatindító volt, kiváncsian várom a folytatásokat, különösen a rejtélyes halálesetek megoldását.

   Mostani nyereményjátékunkban Sabrina Jeffries könyveket kell felismernetek borítórészletek alapján. A feladat, hogy az adott állomáson található borítórészlet alapján kitaláljátok, hogy az írónő melyik könyvéről van szó, és beírjátok a könyv címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.

   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.
 

a Rafflecopter giveaway
10.27. Betonka szerint a világ...

10.30. Dreamworld