2016. május 6., péntek

Katie Fforde - Tökéletes esküvő

Hunyd le a szemed, és képzeld magad elé egy meseszép vidéki falu aprócska templomát, finoman elegáns menyasszonyi ruhákat, rózsacsokrokat, kecses pezsgőspoharakat. Egyszóval, képzeld magad elé a nagy betűs Romantikát… 
Ezt a képet látja maga előtt álmaiban Beth, Rachel és Lindy, akik mindhárman válaszúthoz érkeztek, készen arra, hogy végre azt tegyék, amit a szívük diktál. A három grácia véd és dacszövetségbe lép, és együtt indítják el álmaik vállalkozását: hamisíthatatlanul stílusos vidéki esküvők szervezését, megfizethető áron. Hamarosan ott találják magukat a helyiek szerelmi életének kellős közepén, és miközben megtanulnak tortát díszíteni vagy éppen a dédmama esküvői ruháját a csinos menyasszonyra szabni, óhatatlanul is slamasztikába keverednek. Hiszen ha a szerelem bajjal jár, az esküvő csak tetézi a bajt… Vajon kibírja-e a barátság a sok megpróbáltatást? És mi lesz, ha a nagybetűs Szerelem közbeszól? 
A Francia kaland, a Szerelmes levelek és számos egyéb nemzetközi bestseller szerzője e kötetében ismét egy lélekemelő, romantikus és szórakoztató történettel kedveskedik olvasóinak.

Libri, 2016
Eredeti mű: Katie Fforde – A Vintage Wedding, 2015

Tündérmese. Ez a szó jutott eszembe miután elolvastam és ez a tökéletesen jellemzi is azt, amiről ez a könyv szól.
Minden tökéletes, minden nagyon szép, minden megy mint a karikacsapás és ott van egy bazi nagy… nem görög lagzi, hanem happyend. Annyira pozitív az egész, hogy néha már viszketegséget kapsz a sok jótól.
A cselekményről nem mesélek, eleget mond a fülszöveg, ha tovább részletezem akkor semmi értelme elolvasni a könyvet. Mesélek egy keveset a három főszereplő hölgyről, akik hirtelen indíttatásból összeállnak és sinre teszik az esküvő-szervező vállakozásukat, bár még csak néhány napja és alíg ismerik egymást. Lindy elvált, kétgyermekes anya, az egyetlen aki helybeli, a másik két hölgy csak kevéssel korábban költözött a faluba. Világéletében szerelmes volt sógorába, aki nem igazán vette őt észre, ezért megvígasztalódott az öccsel… két gyerek erejéig. Beth… ő más tészta. Nagyvárosból és akaratos, irányításmániás anyja elől menekült vidékre. Úgy néz ki szerelmi téren sem hozza a legszerencsésebb döntéseket, hiszen az érdeklődését felkeltő első fickót rajtakapja a ruhatárban szexelni a nyoszolyólánnyal. És Rachel, a trió harmadik tagja. Idősebb mint a másik kettő, hisz már 35 éves – ha ezt egyáltalán idősnek lehet nevezni. Elvált nő, gyermektelen házassága kudarcát kényszerességbe fojtotta: mindennek megvan a helye, minden makulátlan és lehetőleg fehér.
Nos, ez a három, teljesen különböző nő összedob a semmiből egy sikeres vállalkozást, és annyi segítséget, jóindulatot és bíztatást kapnak környezetüktől, hogy ha létezne ez a hely és ez a közösség úgy, ahogy itt meg van írva,  én azon perc odaköltöznék.
Negatív szereplő nem is igazán van, ha nem vesszük figyelembe Charlie (a ruhátári Casanova) és Lindy volt férjének, Edwardnak epizodikus megjelenését a történetben. Edward amúgy egy igazi szemétláda, olyan teremtés koronája típus.
Tehát, ha valami nagyon nőcist, nagyon pozitívat és nagyon nyugisat szeretnél olvasni, akkor melegen ajánlom ezt a könyvet. Nem kell sokat gondolkozni rajta, bár itt-ott azért elveszünk a részletekben, de aki aktívan bele volt rángatva bár egy esküvő előkészületeibe annak rögtön ismerősek lesznek azok a részletek.