2021. szeptember 10., péntek

Kristan Higgins – Álmaidban   Kék Gém 4   Álmaidban címmel jelent meg Kristan Higgins Kék Gém sorozatának következő része a General Press Kiadó jóvoltából. Ebben a kötetben a Holland testvérek egyetlen férfi tagja, Jack és Emmaline Neal szívmelengető, ugyanakkor szórakoztató történetét ismerhetitek meg. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.
   Emmaline Nealnek egy kísérőre van szüksége, mégpedig sürgősen.
   Csak egy rövid időre, hogy túlélje a volt vőlegénye esküvőjét. De a hétszáztizenöt lakosú Manningsportban nem áll minden sarkon egy alkalmas fiatalember. Az egyetlen, aki szóba jöhet, Jack Holland, a helyi szépfiú, nem mellesleg igazi úriember, aki mindig készségesen vállalja az ilyen feladatokat.
   Jacknek pedig a legjobbkor jön a malibui kiruccanás. Otthon ugyanis a szokásosnál is több figyelmet kap, amióta megmentett négy kamaszt a vízbe fulladástól. „A télvízi csoda”, ahogy a helyiek emlegetik – kár, hogy ő még mindig fuldoklik, ha eszébe jut az a nap.
   A Kék Gém Pincészet-sorozat legújabb kötetében sem kell csalódniuk a kortárs romantikus regények rajongóinak. Kristan Higgins a védjegyévé vált kiváló humorral ír az élet legfényesebb és legsötétebb pillanatairól.


   General Press, 2021
   Eredeti cím: In Your Dreams, 2014
   Negyedik részéhez érkezett Kristan Higgins Kék Gém Pincészetről szóló sorozata és be kell vallanom, hogy nagyon vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban, ugyanis az egyes részek hol tetszettek, hol nem. De ez természetesen személyes ízlés kérdése, ha összességében kellene beszélnem a sorozatról, akkor határozottan azt mondanám, hogy kedvelhető, különösen azok számára, akik szeretik a csatakos erotikától mentes kortárs romantikát.
   Azt is el kell mondanom, hogy bár egy sorozat része, ez a történet – és bármelyik más is – önálló könyvként is olvasható, tehát senkit ne tartson vissza az, hogy esetleg még nem ismeri az előző részeket és mindazt, ami ott történt.
   A fülszöveg elég sokat elárul arról, hogy mire is számíthattam romantikus téren: a Holland család egyetlen fia, Jack, a helyi rendőrnő, Emmaline segítségére siet, mikor annak kísérőre van szüksége volt vőlegénye esküvőjére. Jack a helyi szépfiú, a tökéletes úriember és a mindig előrángathatő kísérő, ha valaki épp partnerhiányban szenved. És nagyon szabadulni szeretne otthonról két okból is. Első sorban a vízből kimentett fiatalok körüli cirkusz miatt, másrészt épp megjelent a városban volt felesége, és nagyon úgy néz ki, hogy egy újrakezdésben reménykedik.

   És ezzel el is érkeztünk a nagy eseményig, azaz a nagy puccos esküvőig, melyet egy malibui egészségfarmon tartottak, és ami több okból is kiverte nálam a biztosítékot. Először is utáltam Emmaline családját, akik természetesen jelen voltak az esküvőn, mert szoros baráti szálak fűzik őket a vőlegény családjához. Egyszerűen felháborító volt, ahogy a lányt kezelték, nem fogadták el olyannak, amilyen, mintha nem lett volna elég jó a család számára, csupán azért, mert nem az általuk elvárt és helyesnek tartott útat követte az életben. És Emmaline-t megfelelési kényszere hazugságokra kényszeríti.

   A másik dolog, ami kiborított, az az eltúlzott egészségtudatosság volt, amit egyesek a pszichózisig tudnak fokozni. A házasulandók pedig pont ezt teszik. Dícséretes, hogy a volt vőlegény a dagi srácból sportos fehérnemű-modell testű valakivé alakult át, de megbocsáthatatlan az, ahogyan Emmaline-t nyilvánosan becsmérelte, erősen ködösítve az igazságot.
   Emmaline az esküvő előtt még reménykedett abban, hogy volt vőlegénye észhez tér és visszatér hozzá, de senki számára nem lesz meglepetés, hogy lassan de biztosan vonzódni kezd Jackhez. Ezzel pedig kezdetét veszi egymás lassú és hosszas kerülgetése, melynek nem tesz jót a volt feleség szinte állandó jelenléte is. Zárójelként megjegyzem, hogy a hölgyemény nagyon antipatikus, és nagyon találékonyan teper, hogy ismét összejöjjön Jackkel, annak ellenére, hogy a városban mindenki páriaként kezeli a múlban elkövetett dolgai miatt.

   Az én olvasatomban eddig ez volt a sorozat legjobb része. Azért eddig, mert még hátra van belőle egy rész, és tekintve a Kiadó megjelenéspolitikáját, ennek magyar nyelvű megjelenésére jövőre számíthatunk. Abszolút hihető történet volt az emberi kapcsolatok bonyolultságáról, szerelemről, csalódásokról és eltúlzott elvárásokról némi helyzeti humorral és érzékiséggel körítve. A főhősök szerethetőek és pontoztam azt is, hogy egyszerű emberek, nem az utóbbi időben unalomig szerepeltetett lelki bajos milliomos fickó és szegény, de világszép nádszálkisasszony párja. Jack egy egyszerű borász, Emmaline pedig rendőr egy olyan városkában, ahol szinte semmi nem történik.
   Nekem bejött, olvassátok el.


A sorozat korábbi részei:   A mostani játékunkban minden állomáson idéztünk a Kék Gém sorozat valamelyik részéből. A feladat, hogy megfejtsétek melyik könyvről van szó, és beírjátok a címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.“Hát, ez így működik, nem? A szerelem akkor jön, amikor nem számítasz rá, kivéve azt a sok millió embert, akik a társkeresőn találnak párt, de hát, üsse kő! Jól hangzott.”


a Rafflecopter giveaway
09.10. Betonka szerint a világ...