2016. május 14., szombat

Rebecca Chance - Luxus és csók

Amber, a gyógyszerfüggő szupermodell lassan kiöregszik a friss szépségek közül, de tényleg csak a szexipar az egyetlen út a számára? 
Skye egy éjszakai klub egzotikus táncosnője, aki bármilyen feladatot elvállal, csak hogy célt adjon kokainnal felpörgetett életének. 
Joe, a harmincas filmsztár jófiús hírnevét és újabb milliókat ígérő házasságát csak a szexfüggősége veszélyezteti. 
Petal, a világhírű rockzenész elkényeztetett lánya meg van győződve arról, hogy szupersztár lesz belőle, s bárkin átgázol céljai elérése érdekében. 

Vajon a 30 napos luxus elvonókúra alatt meg tudnak szabadulni függőségüktől, s képesek a saját kezükbe venni sorsuk irányítását?

Athenaeum, 2016
Eredeti mű: Rebecca Chance – Bad Girls

Első könyvem az írónőtől, nem hagyott mély nyomot bennem, s ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor semmilyen nyomot nem hagyott. Persze, majd a nagyérdemű olvasótábor rajongani fog érte, hiszen volt reklámja bőviben és erotikus. Nem annyira erotikus, mint sokan várják és képzelik. Azért nem furcsa, hogy pornót nézni olyan snassz és elítélendő, de pornót olvasni az már szinte kötelező?
Újabb betekintés a gazdagok, híresek és szépek világába… négy ember, négy történet, ami egy adott pillanatban összefonódik, hol máshol, mint a dependenciákra szakosodott előkelő magánklínikán. S mellettük még sokan mások, celebek, vagy nem, akik saját gondjaikban vesznek el. Szakad meg a szívem, hogy szegény gazdagok, miken kell nekik keresztülmenniük....
Három részt különíthetünk el a történetben: a klínika előtti, a klinikán történő és a klínika utáni események, és ezen belül mind a négy szereplő megkapja a maga kis privát részét.
A fülszöveg már említi a négy főszereplőt, de nem minden úgy van ahogy ott írja.
Amber, igen, gyógyszerfüggő szlovák származású kiöregedett modell – bizarr valakire azt mondani 27 évesen, hogy kiöregedett… Teljesen anyja irányítása alatt van, aki tizenéves korától szorongásgátlókkal és alkohollal tömi, hiszen lánya szépségéből él és szemet huny akkor is amikor nem kellene. A nő csak akkor ijjed meg amikor véletlen túladagolás következtében úgy néz ki, hogy elveszíti luxuséletet biztosító forrását.
Petal… nos Petal egy elkényeztetett kis ribanc, akinek egyetlen gondja az, hogy minél többet írjon róla a bulvár. Rock-sztár apja hírnevében sütkérezik és szellemi fejlődése megállt 13-14 éves korában, bár ő már a húszat is betöltötte. Néha drogozik, többször leissza magát és a klínikára azért küldi apja (és annak sokadik élettársa), hogy gondolkozzon el az életén. Éretlen, rosszindulatú, irigy…
Joe,  az A-kategóriás hollywoodi színész. Szexfüggőségért zavarja az ügynöke(??) a klínikára, pedig Joe csak egy egészséges férfi, egészséges szexuális vágyakkal, akinek a menyasszonya leszbikus és pont az illető ügynökkel kavar. Tehát egy újabb szemfényvesztés, porhintés, nőjön a film reklámja és bevétele azzal, hogy a két divatos színész a forgatáson egymásba szeret és  közös jövőt tervez. Joe pedig sztriptízbárokban kompenzál dögös szőke lányokkal… és ahol celebek vannak, ott a bulvársajtó is.
Skye, a dögös szőke sztriptíztáncos, akit a bulvársajtó a klínikára küld Joe után, hogy újabb kompromittáló felvételeket hozzon össze a színésszel. Skye maga sem veti meg a drogot, tehát tiszta haszon az elvonókúra, bár ő is "szex-függőség" miatt kerül a klínikára. Csak egy gond van: Skye beleszeret Joe-ba…
Ez a négy ember összetalálkozik a klínikán és hatással lesznek egymás és a környezetük életére. Hogy jobb emberek lesznek a történet végére... nos ez már rád vár, hogy felfedezd.
Nem letehetetlen, az egynek elmegy kategóriában van nálam, újraolvasni biztos nem fogom. Korhatár nélkül olvasható és nem fogja kiforgatni világod a sarkaiból... de hát ízlések és pofonok...
Stílusosan egy idevágó dal, a boldog kis bogyóról...