2018. július 18., szerda

Johanna Lindsey – Gyönyörű vihar

A Malory család 12


Johanna ​Lindsey ezúttal Jacqueline Malory viharos történetét meséli el nekünk. Jacket olthatatlan bosszúvágy hajtja, ezért újra összetűzésbe kerül a jóképű kalózzal, aki korábban elrabolta őt. Ám a második találkozásuk egészen másfajta vágyat lobbant fel benne.
James Malory és sógorai, az Anderson fivérek, most az egyszer egyetértenek valamiben: ideje bosszút állni a bűnözőn, aki elrabolta James és Georgina imádott lányát az első amerikai báljáról, és magával vitte a Karibi-térségbe. Jacknek ugyan sikerült épségben megszöknie, de a tettes akkor is példás büntetést érdemel. James sejti, ki áll az aljas terv mögött, és egy egész flottával indul útnak a Nyugat-Indiai szigetekre, hogy egy igazi Malory-féle megtorlást hajtson végre.
Jacket jobban érdekli a bosszú, mint az, hogy az első londoni szezon során férjet találjon magának, ezért nagyon haragszik az apjára, amiért otthon hagyta. Aztán egy titokzatos idegen az elrablójához vezeti őt meg a bátyját, Jeremyt. A Malory testvérek el akarják kapni a bűnözőt, de ők esnek a fogságába, és a kalóz hajóján „vendégeskedve” kénytelenek elhagyni Angliát. Jack mindent elkövet, hogy túljárjon a szemfüles fogvatartója eszén, akiről közben kiderül, hogy nem egy átlagos kalóz. Sőt talán nem is kalóz, hanem egy nemes, aki le akar számolni valakivel, még azokból az időkből, amikor Jack apját Hawke kapitányként ismerték. A lány hamar rájön, hogy igazából csak egy veszély fenyegeti: az egyre szenvedélyesebb vonzalom, amit egymás iránt éreznek.


Gabo, 2018
Eredeti cím: Beautiful Tempest



A sorozat tizedik része után azt hittem, kész, ennyi volt! Minden Malory – sőt néhányuk gyermeke is – megtalálta a maga párját, mi több, az Andersonok is, mert ugye  ebben a sorozatban két hajós dinasztiával is megismerkedhettünk.
S akkor meglepetésként jött egy újabb történet, a Viharos meggyőzés (Gabo, 2015), mely a Anthony Malory lányáról szól. És egy kicsit James Maloryéról is, ugyanis a két infjú hölgy, Judith és Jaqueline (Jack, ahogy a család szólítja) nagyjából egykorúak és egymás bizalmas barátnői. S mivel Judith története szorosan kapcsolódik Jaqueline első elrablásához, várható volt, hogy következik majd egy történet, ami majd csak és kizárólag Jaqueline-nal foglalkozik és azzal, hogy ki és miért rabolta el őt első báljáról. Ez a sorozat tizenkettedik története, a Gyönyörű vihar, s bár egyelőre semmi jele egy újabb kötetnek, nem igazán vagyok meggyőződve, hogy a Maloryak története (és a sorozat) ezzel véget ért.
Ami a Malorykat illeti, róluk tudni kell, hogy nagy és zűrös család, annak ellenére, hogy nem ezt várná az ember lánya egy angol arisztokrata családtól. Sok testvér, sok gyerek, kalandos élet, ami magával hozott néhány törvénytelen utódot is, akiket a Malory család azonnal szeretettel keblére ölelt. A sorozat kedvelő mind tudják ez.

"– Ikrek vannak a családodban? 
– Gilbert és Adam. Négy évvel fiatalabbak nálam. 
– Egyéb testvérek? 
– Nem tudunk róla."
 (Johanna Lindsey – Gyönyörű vihar, Gabo, 2018)

Bevallom, hogy nekem nagy kedvencem Anthony és James Malory, örültem, hogy ismét nagyobb szerepet kaptak a történetben, különösen James, hiszen az ő lánya Jack. Ő az a fajta faragatlan fickó, aki először üt és azután kérdez, bevallottan sosem utasít vissza egy jó kis verekedést, s ha nem jön össze, akkor Anthony Maloryval szál ringbe, csak hogy formába tartsák magukat. S valamikor zúrös ifjúságában úriember-kalózként szelte a habokat Hawke kapitány néven, de ezt csak kevesen tudják róla.
Jack újabb elrablása apja múltjával van kapcsolatban és nem mondanám, hogy nagy meglepetéseket okozott volna a történet. Nyilvánvaló volt, hogy a magabiztos, nyegle lány beleszeret majd elrablójába, az elrablója is belé, lesz boldog végkifejlet, s majd a végére kiderül, hogy az elrabló miért tette azt amit és hogy kicsoda is ő tulajdonképpen.
Szórakoztatott, pörgött, szövevényes, de abszolút kiszámítható volt. Mivel Maloryék szokás szerint hozzák a formájukat, a történet bővelkedik humorban is. Rendesen megmosolyogtatott Anthony Malory, aki szabályosan bele van betegedve, hogy lánya férjhezment, és magától értetődően James is, a maga sajátos stílusával, amihez háromajtós-szekény termet járul. Természetesen némi erotika is társult hozzá, mert ilyenek Johanna Lindsey könyvei, és mert hősnői előkelő származásuk ellenére nem azok a szempillarebegtető úri kisasszonyok, akik elájulnának egy kis csóktól, hogy másról ne is beszéljünk.
Bár egy sorozat része, önálló történetként is megállja a helyét,. Nem kiemelkedően, de jó volt… és ízlések, meg pofonok…
A sorozat valamennyi része elérhető magyar nyelven is, némely rész több kiadást is megért már.


 A sorozat magyar nyelven is elérhető részei:



1. Egyetlen szerelem
2. Szíved rejtekén
3. Tengernyi szerelem
4. Csodatevő szerelem
5. Mondd, hogy szeretsz (Pénzen vett szerelem címmel is megjelent)
6. Ajándék
7. Szívem ellopott kincsei
8. A vágy fogjai
9. Kalandos szerelem
10. Az igazi
11. Viharos meggyőzés