2016. március 30., szerda

Laurelin Paige - Fixed sorozat

Megtalállak még


New York szívében, egy toronyház elegáns irodájából nyíló titkos szobában veszélyes egyezség születik. 
A lány szemtelenül fiatal, intelligens és rámenős. Nappal egyetemista, éjjel felszolgáló egy bárban. 
 A férfi sármos, makacs és célratörő, csak a mások feletti korlátlan hatalom hozza lázba. 
A lánynak sürgősen pénzre van szüksége, a férfi tisztességtelen ajánlatot tesz neki. 
A férfi látszólag mindent tud a lányról, a hatalmában tartja, rendelkezik a teste felett. Alayna Wither az a nő, akit talán még szeretni is tudna. 
A lány azonban sötét titkot őriz; megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Hudson Pierce, a bár új tulajdonosa, multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog.
És a testet-lelket felőrlő hajsza megkezdődik…

Libri, 2015
Eredeti mű: Laurelin Paige – Fixed on You, 2013

Sehol se talállak


Alayna Withers sötét titkot őriz: megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Titokban szemmel tartja, megszerzi a híváslistáját, kilesi az e-mailjeit. Hudson Pierce multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog. Kettőjük kapcsolatát a szenvedély és a testiség hatja át, de Alayna többre vágyik. Szerelmet, bizalmat, megbecsülést akar. Hudson azonban próbára teszi a türelmét, és amikor a lány úgy határoz, hogy megkörnyékezi az egyetlen nőt, aki látszólag mindenkinél jobban ismeri Hudson múltját, sötét, vad és veszélyes területre téved. És a tét immár nem csak Hudson szerelme…
Laurelin Paige a The New York Times, az USA Today és a Wall Street Journal bestseller-szerzője. 
– A Fixed-sorozat eddig több mint 1 millió példányban kelt el csak az USA-ban 
– Az első rész 12 országban jelenik meg közel egy időben 
– Az Amazon adatai alapján a tavalyi év 7. legnépszerűbb könyve 
– A People Magazine szerint a 10 legkeresettebb könyv egyike 
– A Goodreads oldalán az írónő regényei 100 000-nél is több jó értékelést kaptak

Libri, 2015
Eredeti mű: Laurelin Paige – Found in You, 2013

Rád találtam


Hudson Pierce és Alayna Withers szerelme ismét veszélybe kerül. A múlt sötét titkai felszínre törnek, megállíthatatlanul maguk alá gyűrve az örök harcban élő párt. Ahhoz, hogy végleg legyőzzék az ártó démonokat, és szerelmük beteljesülhessen, kapcsolatuknak túl kell élnie az eddigi legnagyobb megrázkódtatást; Hudson Pierce ugyanis veszélyes titkokat őriz, amelyek ha kiderülnek, semmi sem lesz már olyan, mint azelőtt volt… sőt Laynie talán még azt is megbánja, hogy a szívére hallgatott, és úgy hitte, hogy a sors egymásnak szánta őket.

Libri, 2016
Eredeti mű: Laurelin Paige – Forever with You, 2014


Dobhatjátok a követ, nálam ez a sorozat megbukott… Körülbelül a második rész (Sehol se talállak) közepéig-háromnegyedéig olvastam, utána már csak lapozás következett.
Hányszor fogják még a “szürkét” etalonnak használni és abból kiindulva variálni a történet adta lehetőségeket? Lecseng már valamikor ez a sablon? Mert én már nagyon unom ezt a “szürke”-szerű mizériát és kicsit sem szórakoztató amikor egy többszörösen lerágott csontot még egyszer odadobnak. Nem beszélve arról, hogy ez egy újabb trilógia aminek már négy része van és máris készülőben az első kiegészítő novella hozzá. Angolszász területen a trilógia nem három részből álló valamit jelent?
A jól bevált recept a következő: vegyél egy gyermekkorban valamilyen módon traumatizált, irányítás-mániás férfit, aki tiszta véletlenül egy újabb fiatal és dögös multimilliomos, adj hozzá egy szegény, pszichés zavarban szenvedő, de amúgy zseniális leányzót, húzd el egy trilógiáig és kavarj egyelőre öt részen keresztül… jó na, négy, mert a negyedikben belelátunk Hudson fejébe, a négy és feledik (szándékosan írtam így a 4,5-öt) pedig már Hudson pénzügyi vezetőjéről, Norma Andersről szól – szegény lány aki felküzdötte magát és újabb kényes téma: idősebb nő és fiatalabb férfi kapcsolata (ne nagymama-unoka léptékben gondolkodj, Norma valamennyivel idősebb, de azért a fickó anyja még nem lehetne – gondolom én). Ennek angol nyelvű megjelenése májusra várható, de a sorozat kedvelőinek jó hír, a Hudson már 2014-ben piacra került és ha minden igaz, még az idén magyarul is olvasható lesz. Valamikor. A Hudsonról legalább nem mondható el, hogy E. L. Jamestől koppintotta az ötletet, mert a Grey csak egy évvel később jelent meg.
    Amúgy van is utalás az E. L James-féle "remekműre" (mostanság hol nincs?), amikor a két főszereplő megegyezik abban, hogy nem egészen 50 árnyalatban szürke a kapcsolatuk, hanem elég lesz arra a 25 is.
Nem akarok belemenni abba, hogy a sorozat által oly lelkesen kihangsúlyozott lelki zavarok hogyan vannak megfogalmazva és cselekvés által szemléltetve… nem ártott volna, ha írás előtt kézbe vesz egy szakkönyvet és nem könnyen, interneten is beszerezhető általánosságokra hagyatkozik. Azt sem osztom-szorzom, hogy talán nem kellene minden egyes szexuális aktust alfától omegáig leírni minden részletében. Számomra ez a sorozat olyan sötét volt, mint a kötetek borítói, a Hudson-t nem tervezem elolvasni
Egy millió eladott példány az USA-ban – írja a borítón. Írni lehet. És attól függ mihez viszonyítjuk. A Goodreads szerint az első résznek 28 kiadása volt, a következő kettőnek már csak 16-16, a Hudson pedig megfeneklett az ötödiknél. Erről ennyit.
Persze mindenki azt olvas amit akar, meg ízlések és pofonok… 

További Fixed részek:


4. Hudson - eredeti megjelenés 2014, ha minden igaz az idén magyarul is olvasható lesz

4,5 Falling Under You - várható megjelenése angol nyelven 2016 május, a négy részes trilógiához kapcsolódó rövid történet.