2018. július 15., vasárnap

Rosie Walsh - 7 nap szerelem

   Egy újabb izgalmas és különös történettel bővült a Maxim Kiadó Dream válogatás sorozata. A 7 nap szerelem Rosie Walsh első könyve, és indulásból magasra helyezi a mércét. A Blogturné Klub három bloggerét követve megtudhatod ők hogyan viszonyulnak ehhez a nem mindennapi történethez és versenybe szállhatsz a kiadó által felajánlott könyvért.



   Mikor a fiatal Sarah megismerkedik Eddie-vel, rögtön egymásba szeretnek. A lány egy hét után úgy érzi, az élete végre elkezdődött. És a dolog kölcsönös. Mintha Eddie is rá várt volna. Sarah még soha nem volt ilyen biztos semmiben, ezért amikor Eddie elindul régóta tervezett vakációjára, és megígéri, hogy a reptérről felhívja, Sarah-nak nincs oka kételkedni benne. De a férfi nem telefonál… Sarah barátai azt mondják, felejtse el Eddie-t, de képtelen erre. Tudja, hogy valami történt, kell lennie magyarázatnak. Képtelen elengedni a férfit, és egyre kétségbeesettebben kapaszkodik még a leghalványabb reménysugárba is, hogy kiderítse az igazságot. Ám közben telnek a hetek, a hónapok és az évek. És aztán egyszer Sarah rájön, hogy mégis igaza volt. Van oka Eddie eltűnésének, mégpedig az egyetlen dolog, amit nem osztottak meg a másikkal: egy fájdalmas titok, mely összeköti, de el is szakítja őket egymástól.


Kiadó: Maxim, 2018
Eredeti cím: Ghosted, The Man Who Didn’t Call címmel is megjelent


A 7 nap szerelem a szerző első könyve. Rosie Walshnak eddig összesen négy könyve jelent meg angol nyelven – hogy magyarul mennyi lesz, az a jövő titka.
A fülszöveg alapján választottam olvasásra a könyvet és természetesen elvárásaim is voltak. Nyilvánvaló volt, hogy egy szórakoztató, szerelmi történetre vártam, bevallom azt is, hogy a könnyedebb fajtából, annak ellenére, hogy már a fülszöveg jelzi a fájdalmas titkot, ami a szerelmesek útjába áll.
Jobban nem is tévedhettem volna, mert ez a könyv kész melodráma és így utólag sajnálom, hogy nem néztem jobban utána miről is szól tulajdonképpen ez a könyv, mert nem igazán vagyok rajongója a rejtélyekkel teli történeteknek, legalábbis ennek a fajtának nem. Kéretik nem félreérteni, nem volt rossz a történet, csak hangulat kell hozzá, ami engem épp elkerült.
Történet egyszerű: férfi és nő (Sarah és Eddie) összetalálkozik, alig néhány napot töltenek együtt, őrült nagy szerelembe esnek, ahogy az már szokás, férfi elutazik és ígéretet tesz, hogy jelentkezik, ami természetesen nem történik meg, mert gyakran így van ez a való életben is. Csakhogy ezen Sarah nem tudja túltenni magát, hanem meggyőződése, hogy Eddievel történt valami és azért nem jelentkezik. Ez a meggyőződése hosszan elkíséri, Eddie kísérti, nincs nyugvása.
Ez szép és jó, mert ugye ez egy hatalmas szerelem, valami, aminek a végére kell járni. De ennek van egy másik neve is: rögeszme, és ez esetben ez az elnevezés nekem ez jobban bejött a szerelemnél. Mintha Sarah meg akarná mutatni azoknak, akik azt tanácsolták neki, hogy tegye  túl magát rajta, hogy csakazértis neki van igaza. 
A történet mellett szól, hogy könnyen olvasható, bár ami azt illeti a szerző inkább a tájleírásokban jeleskedik és nem a cselekmény felépítésében. S mondom ezt, mert volt a történetben néhány olyan mellékszereplő, akiről nem értem mit keresett ott és főleg miért. Az is mellette szól, hogy annak ellenére, hogy szerelemről, titkokról szól, nem émelyítően szirupos és habos-babos.
Sarah rögeszméje a végtelenig volt srófolva, de végülis ez volt a cél, nem? Hogy bebizonyítsa mindenkinek – még annyi idő után is – hogy végig neki volt igaza. Néhány dolgot előre lehetett borítékolni, de ezek igazán elenyészőek voltak a váratlan csavarok mellett, mert azokban nagyonis bővelkedik a történet. És nemcsak váratlan helyzetekben bővelkedik a történet, hanem az eltúlzott rögeszme mellett humora is van.
A cselekmény túlnyomó részét Sarah szempontjából ismerhetjük meg, de néhány fejezet erejéig az Eddie-é is helyet kap.
Érzelmekkel teli történet szerelemről, döntésekről, a múltról és tévedésekről, családi kapcsolatokról és reményről, titkokról és újrakezdésről. Valamikor teljesen biztosan újra fogom olvasni. Valószínűleg egy téli estén, amikor az ember lánya fogékonyabb az ilyen elgondolkoztató történetekre.
És igen, Sarah megtudja miért nem jelentkezett Eddie, és “férfiasan” bevallom, hogy nem láttam előre, és tátott  szájjal is hagyott. Ezért már megérte elolvasni a történetet.






   Nyereményjátékunk minden állomásán egy-egy olyan könyvet találtok, melynek cselekménye során az egyik szereplő eltűnik, halottnak nyilvánítják, vagy egyszerűen csak hosszú ideje nem lehet róla semmit sem tudni, de a történet végére épen és egészségesen előkerül. A ti feladatotok az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a könyvben szereplő eltűnt személy nevét.
   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.


Ashley Carrigan: Árnyjátékos




a Rafflecopter giveaway



07.15 - Betonka szerint a világ…