2024. július 25., csütörtök

Ali Hazelwood – Bride – A menyasszony



   Ali Hazelwood ezúttal egy paranormális romantikus regénnyel rukkolt elő, melyben az egyik legbefolyásosabb vámpírtanácsos lányának muszáj kényszerházasságot kötnie a vérfarkasok könyörtelen alfájával. De mi történik, ha Misery és Lowe között tényleg fellobban a szikra?
   Tarts te is a bloggereinkkel a Bride - A menyasszony blogturnéján, és ha helyesen válaszolsz a kérdésekre, a Maxim Kiadónak hála esélyed nyílik megnyerni egy példányt a regényből!




   Misery ​Lark, a Délnyugat legbefolyásosabb vámpírtanácsosának egyetlen lánya kívülálló…ismét. Az emberek között névtelenségben töltött napjainak vége. Hívatták, hogy támogasson egy történelmi, békét megőrző szövetséget a vámpírok és halálos ellenségeik, a vérfarkasok között, és nem lát más lehetőséget, mint hogy feláldozza magát ezért… már megint.
   A vérfarkasok könyörtelenek és kiszámíthatatlanok, ez alól az alfájuk, Lowe Moreland sem kivétel. Megkérdőjelezhetetlen tekintéllyel, de igazságosan irányítja a falkáját. És a Vámpírtanáccsal ellentétben nem érzelmek nélkül. Abból, ahogy szemmel tartja Misery minden mozdulatát, egyértelmű, hogy nem bízik benne. Ha tudná, mennyire igaza van…
   Mert Miserynek megvannak a saját indokai, amiért beleegyezett ebbe a kényszerházasságba, olyan okai, melyeknek semmi köze cselszövésekhez vagy szövetségekhez, csakis az egyetlen dologhoz, ami valaha fontos volt számára. És kész bármit megtenni azért, hogy visszaszerezze, ami az övé, még ha ehhez együtt is kell élnie… magával a farkassal.
   Misery és Lowe kapcsolata érdekből indul, de a kettejük között fellángoló perzselő szenvedély hamarosan mindent megváltoztat – és veszélybe sodor. Vajon sikerül megőrizniük a népeik közötti békét, vagy forró románcuk mindenki vesztét okozza?


Maxim, 2024
Eredeti cím: Bride, 2024





   Ali Hazelwood neve nem volt teljesen ismeretlen a számomra, hiszen több könyve is megjelent magyar nyelven, bár én csak egyet olvastam (A szerelem képlete), ami ugyan cuki volt, de nem annyira, hogy további könyvekért kapkodjak. Most viszont zsánert váltott, és egy fantasy regénnyel rukkolt ki, gondoltam miért ne adjak neki még egy esélyt? Különösen, hogy ez (pillanatnyilag) egy önálló történet, nem kell várni a folytatásokra, amik vagy lesznek, vagy nem.
   Nem mondanám, hogy a zsáner nagy kedvelője vagyok. Természetesen olvastam már néhány fantasy könyvet, sorozatot, és pár igazán be is jött (lásd Ward Fekete Tőr Testvérisége valamint Carriger Napernyő protektorátusa), tehát nem volt teljesen idegen számomra az a világ, amit Hazelwood a vérfarkasokkal és vámpírokkal megalkotott.
   Ritkán szoktam egy könyv borítóját cikizni, mert engem a tartalom érdekel, nem a csomagolás, de el kell mondanom, hogy láttam már rondább borítót is, de ritkán. Kár a könyvért, mert jobbat érdemelt, de ez nem a Maxim Kiadó hibája, ők csak átvették az eredeti borítót. S ha már a cikizésnél tartunk, akkor megjegyezném, hogy a hősnő neve (Misery) sem volt egy szerencsés választás, mert nyomort, boldogtalanságot, kínt jelent. Bár ez tökéletesen tükrözi mindazt, amin viselője keresztülment.

   S ha már szóba került a hősnő neve, akkor vele folytatnám. Misery Lark vámpír. A legbefolyásosabb vámpírtanácsos lánya, s mint olyan, ő a joker, akit szükség esetén be lehet dobni. Azt is elmondom miért. A Hazelwood által kreált világban az emberek, a vérfarkasok és a vámpírok viszonylag békésen élnek egymás mellett. Igen, egymás mellett, mindenki a maga területén, nem együtt. S hogy ezt a törékeny békét biztosítsák, túszokat küldenek egymásnak. Misery pedig egy ilyen túsz, emberek között nevelkedik és barátnője is ember – legalább is így tudjuk a könyv nagy részében. Mikor végre lejár a fogsága az emberek világában, már nem érzi magát otthon saját fajtársai között, és inkább visszatér az emberek közé, munkát vállal (számítógépes zseni) – bár barátnőjén kívül senki nem sejti, hogy vámpír. S mikor már megbékélt volna az élete alakulásával, Őapasága, a vámpírtanácsos, hazahívja és parancsba adja a házasságot a vérfarkasok alfájával, ismét politikai és biztonsági okokból. Misery természetesen mondhatna nemet is, csakhogy néhány napja barátnője – aki oknyomozó riporter a helyi sajtónál – eltűnt, a vőlegény neve pedig ismerős a lány jegyzeteiből.
   

   Itt most egy pici kitérő következik, mert ez idén a sokadik könyv, ami kényszerházasságról szól, és a végére természetesen nagy szerelemmé alakul. Úgy néz ki, hogy ez a téma az idei év slágere, és minden kiadó meglovagolja a hullámot. De én már nagyon unom. Kitérő vége, vissza a könyvhöz.
   Misery és Lowe, a vérfarkasok alfája, az esküvő napján találkoznak először, és szó sincs instant szerelemről közöttük, bár ami Lowe-t illeti, neki bejönne a vámpírlány, de ez nem jelenti azt, hogy engedni is fog ennek az érzelemnek, mert alapból leszögezik, hogy közöttük sem érzelemnek, sem fizikai kontaktusnak nincs helye, szexről már ne is beszéljünk. De ezt természetesen nem tartják be, minek következtében kicsivel többet kaptam a vérfarkasok anatómiájából és fiziológiájából, mint szerettem volna. S ha már furcsaságokról esik szó, Hazelwood merész húzással lila szemű vámpírokat és zöld vérű vérfarkasokat alkotott. Ezek szerint, gondolom, a vérfarkasok vére nem hemoglobint, hanem klorofillt tartalmaz.

   Politikai játszmák, külső és belső hatalmi harcok és némi fajok közötti románc. Ez jellemzi ezt a történetet, s első próbálkozásra nem is volt rossz, sőt! Egészen elfogadható világokat épített fel, szerethető karakterekkel, bár inkább a két főhős alakuló románcán volt a hangsúly. De legalább minden szálat elvarrt, nem maradtak függőben lévő kérdések, és megkaptam a nagy, mindenre kiterjedő happy endet, a gonosz pedig a büntetését.
   Szívesen olvasnék még a zsánerben Hazelwood tollából, de ízlések és pofonok...





   Mivel a Maxim kiadó oldalán találhattok egy beleolvasót Ali Hazelwood legújabb regényébe, ezért úgy gondoltuk, hogy abból a részletből teszünk fel nektek kérdéseket. Azokat megválaszolva esélyetek lesz a turné végén megnyernetek a Bride - Menyasszony című regényt. Jó olvasást!

   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



Minek a logója van Vania kártyáján?



a Rafflecopter giveaway




[Blogturné Klub]
07/15 - Angelika blogja
07/17 - Dreamworld
07/19 - Utószó
07/24 - Kelly és Lupi olvas
07/25 - Betonka szerint a világ...