2017. december 15., péntek

Ashley Carrigan - Ikrek hava

A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelenik meg Ashley Carrigan második regénye az Ikrek hava. Az Árnyjátékoshoz hasonlóan itt is egy gyönyörű, szenvedélyes, karakán hölgy életébe pillanthatsz bele, melyben egy veszélyes támadás megváltoztatja az ő és a megmentője  életét. Kövesd az állomásokat  és a játék megfejtéséért cserébe esélyed lesz megnyerni a könyvet a kiadó felajánlásában.



Skylar, a fiatal, menő belsőépítész a barátnőivel töltött görbe este után hazafelé tart, amikor megtámadják. Az életét egy különös csavargó menti meg. Skylar elhatározza, hogy valamiképpen meghálálja a bátor fellépést.
Azonban Jim, a Közel-Keletről visszatért veterán elutasítja a segítséget, és mindent megtesz, hogy a lányt elriassza magától.
Skylar nem adja fel, és ahogy egyre több időt tölt a férfival, már egyikük sem képes figyelmen kívül hagyni a közöttük felszikrázó szenvedélyt.
Ám Jim nem ígér többet néhány forró éjszakánál. Skylar nem elégszik meg a könnyed kalanddal, és amikor megjelenik az életében a jóképű és gáláns Karl, bizakodva veti bele magát a kapcsolatba. De bármennyire is igyekszik elfelejteni Jimet, az nem várt módon bukkan fel újra az életében.
Kockáztassa Skylar a szívét, amikor tudja, hogy a férfi végül összetörné?
Vajon Jim sötét múltja örökre közéjük áll, vagy a vad összecsapásaikból mégis fakadhat szenvedélyes szerelem?


Könyvmolyképző Kiadó, 2017



Senki számára nem titok, hogy mennyire kedvelem Ashley Carrigan írásait. A romantikusokat, mert a fantasyval, ami az ő lelkéhez oly közel áll, még nem barátkoztunk össze, de nem kizárt, hogy ez a “liaison” valamikor összejön majd.
Többször is említettem már, hogy mennyire kegyes volt hozzánk ebben az évben a Könyvmolyképző Kiadó, hiszen számos más kiadványa mellett a felnőtt olvasókra is gondolt, azokra, akiknek a szórakoztató irodalom másról is szól, nem csak a young adult/new adult  könyvekről. S bizony mi jó sokan vagyunk.
Ashley Carriganról tudjuk, hogy bár írásai szinte minden korosztály számára élvezhetőek, első sorban felnőtt nőkről ír felnőtt nőknek. Ezért kicsit értetlenül állok a borítón levő rubin pötty miatt. Ez nem egy new adult történet, vagy bármit is jelentene az a színes bigyusz, hanem felnőtteknek szól, és nem a benne levő erotika, hanem a szereplői, a mondanivalója miatt. A borító egyébként egy online verseny eredménye, elkövetője Koronczi Diána. Hatalmas gratuláció az ifjú hölgynek, igazán büszke lehet a teljesítményére.
Kedves számomra ez a történet – és bevallom, elfogult is vagyok –, mert ismertem már ötlet formájában is, és alkalmam volt végigkövetni a folyamatot, ahogyan az ötletből könyv lesz.
Az alaptörténet rém egyszerű: férfi és nő találkozik. Szinte minden történet így kezdődik, vagy ha nem, akkor ez egy adott ponton bekövetkezik. Csak nem mindegy, hogy ez a férfi és ez a nő mikor és milyen körülmények között találkozik, mit hoznak magukkal és találkozásuknak milyen hatása lesz további életükre. Ez a hatás az, ami megadja a történet sava-borsát és ezt a szerzőnek brilliánsan sikerült megoldania.
Jim és Skylar. Találkozásuk véletlenszerű, de mindkettőkük életét megváltoztatja. Jim a poszttraumatikus stressz szindrómát hozza ebbe a találkozásba, Skylar a bűntudatot, és innen a történet bármilyen irányt vehetne. Lehetne társadalmi-szociális kérdések tömkelegét felvonultató mű, pszichológiai dráma, vagy akár egy, a kor követelményeinek megfelelő, csatakosan erotikus írás. Ashely Carrigan az arany középútat választotta: egy kevés mindenből, de nem helyezett különösebb hangsúlyt egyikre sem, hanem pontosan a kellő mennyiséget adagolta mindenből ahhoz, hogy a végeredmény egy szórakoztató, de mégsem habkönnyű történet legyen.
Aki ismeri a szerző írásait, az már tudja, hogy Ashley Carrigan női hősei erős, határozott egyéniségek, akik tudják mit akarnak és kertelés nélkül haladnak is a cél felé, tehát még véletlenül sem picsogó, szempillarebegtető libák. Az Ikrek hava hősnője, Skylar, egy picikét más. Ő is tudja mit akar, de emellett rengeteg terhet cipel. És egy buzgó mócsing, aki abba üti az orrát, amibe nem kellene. Eleinte nem értettem, hogy miért is teszi ezt, de ahogy történet haladt előre minden bennem felmerülő kérdésre választ kaptam. Nem annyira tökéletes, pozitív női hős, mint az Árnyjátékos Gillianja, de pontosan a tökéletesség hiánya teszi őt emberivé és szerethetővé.
Ugye Skylart egy hajléktalan kinézetű fazon menti meg a késeléstől és hálából Skylar tenni akar valamit a férfiért, akiről kiderül, hogy nem egy csavargó, hanem háborús veterán, akit sérülés miatt szereltek le. Normális és érthető ez a hála, csakhogy Skylar akkor is segíteni akar, amikor tisztán és érthetően közlik vele, hogy nem kérnek belőle. Mert ez több mint hála, több mint köszönet. Ez vezeklés egy olyan bűn miatt, amit Skylar úgy érzi, hogy elkövetett. Ugyanis Skylar is katona családból származik, apja nyomdokaiba lépve a hadsereg mellett kötelezi el magát, hogy majd a szerelem miatt hátat fordítson az egésznek. Bár hangosan nem mondja ki, de bűntudata van, mert házassága sem sikerült és úgy érzi cserben hagyta apját, hogy csalódást okozott neki. Szívügye, hogy a poszttraumatikus stressz szindrómában szenvedő férfit a maga módján megmentse az elzülléstől, mintha ezzel bocsánatot nyerne azért, amiért ő maga csalódást okozott apjának. Bár el kell mondanom, hogy ez a csalódás csupán Skylar  fejében létezik.
Aki azt hiszi, hogy innentől kezdve Jim és Skylar kapcsolata egy könnyed sétagalopp lesz, az még nem olvasott egyetlen könyvet sem a szerzőtől. Jim és Slylar ki nem állhatja egymást és Skylar életében egy másik férfi van jelen. Ez a férfi az egyetlen sablon, amit a szerző megengedett magának: ő a dögös milliomos, de szerencsére nem a fenekelős fajtából.
Egy idő után természetesen tudni lehet, hogy merre is tart ez a történet, és mikor azt hiszed, hogy most már igazán egyenesben vagyunk és a hőseink a boldog végkifejlet fele haladnak, a szerzőnek sikerült ismét meglepnie. Nem is egyszer, és olyan módon, hogy csak kapkodtam a fejem: ez meg honnan jött?
Nagyon emberközpontú történet és ehhez hozzájárul az is, hogy szereplői nagyonis valósak. És kivétel nélkül szerethetőek, még a dögös milliomos is, aki kicsit öntelt, kicsit nyers és igazándiból mindenki arra várna, hogy valamiért ő lesz majd a negatív hős.
Váratlan fordulatokkal teli és csipetnyi misztériummal fűszerezett igazi romantikus történet. Simogatja a lelkedet…
Ne hagyjátok ki!!!

Fantasztikus helyszíneken játszódik a regény, a játékunk is ehhez kapcsolódik. Keress rá a földrajzi koordináták alapján, merre is járt Skylar? Segítségül adunk 1-1 képet a hangulat kedvéért. A megfejtést írd be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.  
Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre postáz! A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljanak, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. 
















12.15 Betonka szerint a világ...
12.22 Dreamworld