2016. október 9., vasárnap

J. L. Armentrout - Légy mellettem

Várok rád 2.


A ​​New York Times bestseller listáján 1. helyre jutó Várok rád írójának könyve.
Vajon Teresának és Jase-nek megadatik a lehetőség, hogy egymáséi legyenek, vagy az élet közbeszól?
Teresa Hamilton hihetetlenül kemény éven van túl: halálosan beleszeretett a bátyja legjobb barátjába, aki viszont az első, csodálatos, bódító, életmegváltó csók óta egy árva szót sem szólt hozzá; sikerült véget vetnie egy rettenetesen rossz kapcsolatnak; most pedig olyan sérüléssel küzd, ami talán a táncosi karrierje végét jelenti. Ideje hát, hogy elővegye a B-tervet – főiskolára megy. Reméli, hogy itt majd sikerül meggyőznie Jase-t, hogy ami köztük van, őszinte szerelem.
Jase Winstead súlyos titkot hordoz magában, amiről soha, senkinek nem beszélne – különösen nem a legjobb barátja lenyűgözően szép húgának. Még életében senki nem csókolta meg olyan szenvedélyesen, mint Teresa, de nem hagyhatja, hogy ez a kötelezettségei útjába álljon. A legkevésbé arra van most ideje, hogy tartós kapcsolatba bonyolódjon, de közben képtelen kiverni a fejéből a lányt.
Minél többször sodorja őket egymás mellé a sors, annál kevésbé tagadhatják egymás iránt érzett érzelmeiket. Azonban már készülődik a tragédia. Miközben a kampusz próbál magához térni egy váratlan szörnyűség okozta sokkból, a szerelmeseknek el kell dönteniük, hogy minden kockázatot vállalva együtt maradnak, és megérteni, milyen árat kell fizetniük, ha mégsem…

Könyvmolyképző, 2016
Eredeti mű: J. Lynn – Be With Me, 2014


Mindig elfelejtem miért nem olvasom az írónő könyeit – bármilyen néven, rövidítésekkel, vagy anélkül jelennének meg. Csak akkor jut eszembe, hogy én ezt a stílust nem szeretem, amikor már kézbevettem... s ehhez hozzájárul az is, hogy a fülszöveg a legnagyobb csali. S hogy miért nem szeretem? Mert nem szoktak a petefészkeim felrobbanni egy meztelen férfi felsőtest láttán és „csaj-tökök”-et sem szoktam növeszteni mint Teresa Hamilton, a könyv főhősnője.
Nem szeretem, mert amerikai ifjúságról szól – new adult, young adult, a bánat tudja milyen címkét ragasztottak rá. Nem szeretem, mert  szlengben van írva – bár az eredeti angol szöveget nem láttam, a hideg ráz a koli-tól meg a szupi-tól, a Pepsi-től és a kólától. Az ember lánya elvárná, hogy annak, aki főiskolára kerül, azért egy fokkal választékosabb legyen a szókincse, mert azért az nem valamelyik lepukkant szegénynegyed vagy a harlemi gettó, nem beszélve arról, hogy a szleng senkiből nem csinál menőbb személyt.  
Nem szeretem mert egyes szám első személyben van írva...s mondanám olvassák a tizenévesek, ha nem lenne durva és a durvaság nem menne egészen a gyilkosságig – mert ugye van a történetben egy agresszív, irányításmániás disznó is... vagy épp nem mesélné el a hősnő milyen remek dolog orálisan kielégíteni a barátját, miközben az épp a főúton vezeti a kocsit, hogy ez annak is eszébe jusson és megpróbálja, akinek esetleg még meg sem fordult a fejében, mert veszélyes.
Ha rajongsz az írónő könyveiért és most kapod ezt kézbe, akkor kezd egyenesen a végén. Ott van az a szösszenet amiben megtudhatod hogyan és mikor csattant el az a bizonyos első csók amin az egész könyvben rágódnak – mellesleg nem nagy szám.
Harmadik vagy negyedik könyv az idén – szinte valamennyi ilyen fiatalokról szóló – amelyben az alíg nagykorú férfi főhősnek már gyereke van egy előző kapcsolatból és bizonyos okok miatt a gyermek vele marad, nem az anyával – itt spéci azért, mert az anya egy balesetben életét veszti. Úgy néz ki ez most egy újabb divat-hullám: nagyon fiatal egyedülálló apa. Nos ezért a fickóért liheg a főhősnő, mint egy tüzelő szuka. Szószerint értendő.
Rengeteg dologról szól ez a könyv, barátságról és szerelemről, iskoláról és erőszakról, és többek között arról is, hogy milyen az, amikor fel kell adnod az álmaid. Mert a főhősnő Teresa Hamilton álmainak annyi, az életben többé nem fog balettezni, teljesen át kell értékelnie az életét, a terveit és ami a gyógyúlási időszak átmeneti pótcselevése lett volna, az most állandósul.
Még sok része van a sorozatnak, szösszenettel és kiegészítő novellával egyetemben, reményeim szerint egyet sem fogok olvasni közülük, mint ahogy az előző két részt sem olvastam. Fogalmam nincs miről szólnak, de nem lehettek függővégesek, ha nem éreztem az előzmények hiányát. Őszintén örülök, hogy ez kölcsön-könyv volt, de hát ízlések és pofonok….

A sorozat előző részei:



 1. Wait for you - Várok rád
Könyvmolyképző, 2015


2. Trust in me - Bízz bennem
Könyvmolyképző, 2015




A sorozat további részei angol nyelven:


2.5 The Proposal (szösszenet)

3. Stay with Me

4. Fall with Me

4.5 Dream of You (novella)

5. Forever with You

6. Fire in You