2016. október 2., vasárnap

Marie Force - Végzetes viszony

Végzetes 1


Washington D. C. Fővárosi Rendőrkapitányságának oszlopos tagja Sam Holland nyomozó őrmester. Komoly győzelemre van szüksége, hogy megmentse a karrierjét – és az önbizalmát – egy katasztrófába torkolló nyomozás után. A tökéletes lehetőség akkor következik be, amikor megtalálják John O’Connor szenátort brutálisan megcsonkított holttestét, és Samet bízzák meg az eset felderítésével. Samnek együtt kell működnie Nick Cappuanóval, aki O’Connor barátja és kabinetfőnöke volt… és akivel, évekkel korábban Sam emlékezetes egyéjszakás kalandba bonyolódott. A szexuális vonzerő még mindig működik közöttük, szinte izzik a levegő, és Samnek küzdenie kell, hogy az ügyre tudjon figyelni. A koronatanúval együtt hálni alapvető hiba, amit nem engedhet meg magának – különösen, amikor egyre több szaftos titokra derül fény a szenátorral és családjával kapcsolatban, ráadásul egyre több az áldozat…

Művelt Nép, 2016
Eredeti mű – Marie Force – Fatal Affair, Carina Press, 2010, 2011

Második könyvem a szerzőtől és tiszta szerencse, hogy ennek semmi köze a Szerelemre teremtve címűhöz és a Gansett-szigeti McCarthy család története-sorozathoz sem. Ez egy teljesen más dolog, mintha nem is ugyanaz a személy írta volna, mert a különbség fényévben mérhető.
A Végzetes sorozat első része – a bevezető 0.5 rész, egy novella,  nem jelent meg magyarul. A sorozatnak pillanatnyilag a tíz része van angol nyelven, de útban van a tizenegyedik is (Fatal Threat), melynek megjelenése 2017-re várható.
A szex és erőszak mindent elad, ezt jól tudjuk. Ebben a könyvben nagyon szerencsésen keveredik a kettő és amit kapunk, az egy izgalmas történet, ami érinti a politika szféráját is.
Washington D.C.: John O’Connor szenátort egy fontos szavazás előtt kabinettfőnöke, Nick Cappuano,  vérbefagyva találja. A gyilkosság elkövetésének módja üzenet, elkövethette egy irigy családtag, politikai ellenfél vagy akár egy volt szerető is. Ugyanis a sármos szenátor egyáltalán nem vetette meg a szebbik nemet, csupán az elköteleződéssel volt gondja.
Ehhez a gyilkossághoz rendelik ki Sam (mint Samantha) Holland nyomozót, és ez adja majd a történet romantikus-erotikus vonalát, hiszen Sam Hollandnak és Nick Cappuanonak a múltban volt egy kalandja – erről szól a 0.5-ös One Night With You című novella... S a két főhős ismét összemelegedik, bár több szempontból sem ez nem a legokosabb dolog amit tehetnek, de hát továbbra is vonzódnak egymáshoz.
Az első gyilkosságot több is követi, valamennyi áldozat valamilyen formában kapcsolatban állt a szenátorral és mindegyik gyilkosság ugyanazt a rituálét követi. Ahogy a nyomozás és a történet halad, úgy derül ki egyre több mocskos titok a szenátorról, családjáról és a környezetéről, nő a gyanúsítottak és az áldozatok száma. Miközben versenyt futnak az idővel – mert ugye nem lehet tudni ki lesz a következő áldozat és a tettes mikor fog újra gyilkolni – további bonyodalomként közbeszól a nyomozónő múltja is. Ezt a mozzanatot kihagytam volna a történetből, de ez egy személyes vélemény.
Nem tudom ki hogy van vagy lesz vele, valahányszor a Nick Cappuano nevet olvastam a történetben, nekem a szicíliai maffia keresztapa-típusú figurája jelent meg a szemem előtt – milyen jól működött a sztereotípia –, pedig a főhős kissé zavaros származású, de talpig becsületes, törvénytisztelő állampolgár aki előtt fényes politikai karier áll.
Nem vagyok egy krimi-rajongó, de ez határozottan jó volt és szándékomban áll a további részeket is elolvasni. Ha minden igaz, a következőre nem is kell olyan sokat várni, megjelenését novemberre tervezi a kiadó és előreláthatóan Végzetes igazság lesz a címe.

A sorozat egyelőre csak angol nyelvű részei:


0.5. One Night with You

3. Fatal Consequences

4. Fatal Destiny

5. Fatal Flaw

6. Fatal Deception

7. Fatal Mistake

8. Fatal Scandal

9. Fatal Frenzy

10 Fatal Identity