2016. október 15., szombat

Meredith Wild - Rád kattanva 3

Hacker sorozat 3


Blake Landon olyan férfi, akinek mindene megvan – mesés gazdagság, ellenállhatatlan sárm és Erica Hathaway szerelme. A pár többször is megjárta a poklot, és amikor az élet könyörtelenül szétválasztotta őket, valahogy mégis mindig visszataláltak egymáshoz, erősebben és szerelmesebben, mint valaha. 
Erica még soha nem állt ennyire közel ahhoz, hogy kimondja a boldogító igent. Ám a végleges elköteleződés határán sötét titokra bukkan Blake múltjából. Eltökélve, hogy kideríti, kicsoda is Blake valójában, kinyit egy ajtót, amely olyan világba vezeti, ami még a lány legvadabb fantáziáit is túlszárnyalja…
Meredith Wild a New York Times és az USA Today bestsellerszerzője, díjnyertes regényeit több millióan olvassák világszerte. Meredith az egyetem elvégzése után sikeres vállalkozó lett, szabadidejében pedig megvalósította gyermekkori álmát, amikor megírta élete első regényét. Azóta könyvkiadót alapított, többek között a Calendar Girl sorozatot is ő indította világhódító útjára.

Libri, 2016
Eredeti mű: Meredith Wild – Hardline

Ha valaki még nem tudná 2016-ban az irodalomért járó Nobel díjat Bob Dylan, az énekes, dalszerző kapta az amerikai irodalomban bevezetett és alkalmazott új ábrázolásmódoknak köszönhetően. Mondjuk azt nem is vártam, hogy Meredith Wild kapja, hiszen a fülszövegben említett díjak csupán a bestseller listán való szereplést takarják, a listán első helyezést is csupán egy könyvvel ért el – nem ezzel.
Hogy Meredith Wild épp az álmait valósítja meg a regényírással, brávó neki, csak sajnos ő sem más mint egy újabb nő, aki szexuális frusztrációit könyvek lapjain éli ki. Megjegyzem jó hosszan, mert a Hacker sorozat öt részes, bár amit eddig a három könyvben olvastam egynek a felébe is elfért volna. Csak akkor nem lett volna n-szer több pénz, reklám és figyelemfelkeltés. S azért kellett saját könyvkiadót alapítania, mert egyetlen kiadó sem adta nevét az írásaihoz?
El sem akartam olvasni a könyvet, de Haverinától kaptam kölcsön, aki tudja, hogy olvastam az első két részt, mert látogatja a blogomat. Tudtam, meg fogja kérdezni, mit gondolok róla, mikor visszaadom neki. Zárójelben megjegyzem, Haverinában sem hagyott mély nyomot – megkérdeztem.
Kétszer futottam neki egy hét különbséggel, amíg egyszer végig tudtam menni rajta átlós olvasással és lapozással.
Mint a mesében: Erica Hathaway bevégzi az egyetemet, azon perc lesz neki internetes vállalkozása – most sem értem, hogy mit is csinál az a Clozpin, de mindezt tudjuk már az előző részekből –, és annyira okos, szép és dögös, hogy minden férfi őt akarja, ha másképp nem megy, akkor erőszakkal. Mert ugye, most, a változatosság kedvéért Max próbálja megerőszakolni. Nem unalmas egy kicsit, hogy minden részben a férfiak nagy része körbeudvarolja, valaki megpróbálja megerőszakolni és minden részben valaki betart a vállalkozásának is? S hogy a napjai azzal telnek, hogy beszélget a munkatársaival, a barátaival, a barista-lánnyal a vállalkozásáról és Blake Landonról,  aztán hazamegy és szexel Balke Landonnal, majd vele is beszél a munkatársairól, barátairól és a vállalkozásáról? Mert ennyiből áll a könyv, leszámítva azt, hogy Blake eljut a lánykérésig és Erica igent is mond. Ja, és természetesen Ericának és Blake-nek is le kell tekernie fejenként legalább egy-egy mondvacsinált féltékenységi jelenetet, hogy teljen a papír.
Azt a fülszövegben említett sötét titkot Blake múltjából sehol sem találtam, ami miatt a főhősnőnek esetleg megfordulhatna a fejében, hogy szakít a fickóval. Dehogy akar ő szakítani, hiszen azt sem tudja mivel láncolja magához jobbal, gyorsabban és hatásosabban a pasit. Arra is képes a célja érdekében, hogy eljátsza az alávetettet amikor Balke épp dominánst játszik. Mert Blake nem domináns – mint ahogy Erica sem alávetett –, hanem egy erőszakos disznó, aki erőszakosságát, ellenőrzés-mániáját és saját frusztrációit a dominanciával takargatja.  Ugye, ha Blake-nek rossz napja volt a munkában és/vagy valaki felhúzta, akkor nem jógázni, sportolni megy, hanem haza és vadember módjára szexel Ericával, rajta vezeti le minden valós és vélt sérelmét. Mert neki erre van szüksége és azzal tud megnyugodni, ha az erőszak határát súroló szexuális élményben van része. Azok akik úgy döntenek, hogy BDSM viselkedést tartalmazó könyvet akarnak írni, vajon miért nem olvasnak szakirodalmat,  a valódi fajtájából és ne a Wikipédiából, mielőtt belefognak?
Felejtős könyv, dögunalom, a tizenkettő egy tucat fajtából. A szexen, az erőszak különböző formáin és az alkalmankénti hackelgetésen kívül semmiről nem szól.


A sorozat magyarul is megjelent részei:

1. Rád kattanva 1
Libri, 2015
Hardwired

Libri, 2016
Hardpressed


 További, angol nyelvű részek:
(amik feltehetően majd Rád kattanva 4 és Rád kattanva 5 címmel jelennek meg magyarul)


 4. Hard Limit

5. Hard Love