2018. május 16., szerda

Sabrina Jeffries - Botrányos bajkeverők

A herceg emberei 2

A General Press Kiadó újabb klasszikus romantikus történettel lepte meg a műfaj kedvelőit. Sabrina Jeffries Botrányos bajkeverők című könyvéből megtudhatjátok miről szól a legújabb kaland a Manton Nyomozóirodában, a Blogturné Klub hat bloggerét követve pedig megnyerhetitek a könyv egy példányát.




  Victor Cale élete gyökeres fordulatot vesz, amikor kiderül, hogy rokonságban áll Lyons hercegével. A férfi hiába próbál beilleszkedni a londoni társaságba, egyre jobban unatkozik a nagy tétlenségben. Így hát örömmel veszi, amikor a Manton Nyomozóiroda megbízásából Edinburghba utazhat, hogy egy gazdag báró leendő menyasszonya után nyomozzon.
Mindez egyszerű feladatnak tűnik, amíg a rejtélyes nőről ki nem derül, hogy valójában Victor felesége, aki tíz évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt, miután elkészítette a holland királyi ékszerek másolatát, és a tettestársaival ellopta az eredetiket. A férfi azóta sem tudott túljutni ezen az áruláson, és most kapva kap az alkalmon, hogy végre bosszút álljon. A felesége azonban többé már nem az a szelíd, jámbor lány, akinek egykor látta, ráadásul váltig állítja, hogy Victor hagyta el őt, és a férfi tulajdonította el a gyémántokat. Miközben a két fiatal megpróbálja összeilleszteni a múlt darabkáit, a szunnyadó szenvedély újra feléled köztük.
Vajon sikerül megbízniuk egymásban annyira, hogy kézre kerítsék a valódi tetteseket úgy, hogy nekik közben nem esik bántódásuk? És megadatik számukra a lehetőség, hogy együtt új életet kezdjenek?

General Press, 2018
Eredeti mű: Sabrina Jeffries – When the Rogue Returns, 2014




Kedvelem Sabrina Jeffries könyveit, mert kedvelem a kalsszikus romantikus történeteket és ő ezt olyan jól tudja elművelni, hogy az eredmény nem lesz rózsaszín ködbe burkolva, sem habos-babos. Tehát kétség nem fért hozzá, hogy én ezt a könyvet olvasni akarom, különösen, hogy olvastam és kedveltem a sorozat első részét, mely Mire vágyik egy herceg? címmel jelent meg 2017-ben, szintén a General Press Kiadó godozásában
Akárcsak a sorozat előző részében, most is prológussal indul a történet és a 19. század eleji Amsterdamba kalauzol el minket, ahol megismerkedünk a történet két főhősével: a fiatal és titokzatos Victor Cale-lel és ifjú feleségével, Isabelle-lel, aki a kor követelményeinek és elvárásainak ellentmondva ékszerészként keresi meg kenyerét. S pontosan Isabelle hivatása miatt keverednek bele egy ékszerhamisítási botrányba, mely elszakítja a szerlemeseket egymástól. Igen, már abban a korban hamisítottak ékszereket a drágaköveket strasszokkal helyettesítve, erről a szerző a történet végén levő jegyzetében bővebben értekezik.
Nem igazán értettem, hogy kettejüknek mi köze lesz majd az első részből megismert szereplőkhöz és főleg a Manton Nyomozóirodához, de ez rögtön kiderült, mikor a történet tíz évet ugrott időben és Victor Cale Lyons hercegének rokonaként kerül képbe, ugyanis a hercegi család fekete bárányokért felelős ágából származik. Amennyi klasszikus romantikus történetet olvastam eddig, már meg sem lepett, hogy Victorról kiderül, ő egy sosem látott hercegi rokon, minek következtében a megítélése valamint szociális státusza toronymagasat ugrott a társaságban. S mivel épp unja magát, de igazándiból nem tud megbarátkozni új életformájával, a Manton Nyomozóirodához fordul, hátha leesik neki egy kis munka unaloműzésnek. S ezzel már meg is van a kapcsolat a sorozat első részével.
Az ügy, amivel főhősönket megbízzák Skóciába szólítja Victort, hogy egy aggódó anya megbízásából nyomozzom a fiát behálózni látszó özvegy Sofie Franke után. Az aggódó anyáról, aki egy báróné, azt is kell tudni, hogy nem épp kellemes személyiség, és meglehetősen különc fiát, Lord Locklawt, még mindig gyermekként kezeli. Rupert, Lord Locklaw ennek ellenére nagyon mulatságos és szerethető szereplő. Az a szórakozott tudós-típus, akinek halvány segédfogalma sincs az élet dolgairól, mert ő a saját világában él.
Főhősünk tíz évig kereste feleségét és meglepve ismeri fel a magát özvegy Sofie Franke-nak kiadó nőben Isabelle-t. S mit tesz a fikció ördöge: Sofie Franke is ékszerész. És ezzel megkezdődött kettejük között az a huzavona, amit én kicsit hosszúnak találtam és eltúlzottnak.
Aki azt hiszi, hogy ezzel megoldódott Victor és Isabelle problémája, túltették magukat azon, hogy a kapzsi rokonok áldozatai voltak mindketten és boldogan éltek, míg meg nem haltak, az még nem olvasott Sabrina Jeffries-könyvet, mert a boldog végkifejletig azért még van néhány csavar a történetben, és Sofie-Isabelle-nek is van egy tíz éves titka, a múlt is ismét bekavar és természetesen a Manton-nyomozóknak is szerepet kell vállani a bonyodalom megoldásában.
Szerethető, nagyon pörgős történet volt, mely néhány európai országba is elvezeti az olvasót, váratlan fordulatokkal és jó nagy adag romantikával megfűszerezve. Nem beszélve arról, hogy szépen felvezeti a sorozat harmadik részét is, ami majd Tristan Bonnaudról szól, és arról a hölgyről, akivel ebben a részben megismerkedik. Nagy valószínűség szerint az ő történetüket csak jövőre olvashatjuk magyar nyelven.
Bár egy sorozat második része, akár önálló történetként is olvasható. Kedveltem és ajánlom a szerző és a klasszikus romantika rajongóinak, de természetesen ízlések és pofonok…





A sorozatból már megjelent:


General Press, 2017
What the Duke Desires, 2012



További részek, egyelőre csak angol nyelven:


2.5 Dorinda and the Doctor, 2014 - novella

3. How the Scoundrel Seduces,  2014

4.  If the Viscount Falls, 2015




Ékszerek, tolvajok, hamisítók, nyomozók. Ezzel találkozhattunk a legfrissebb Sabrina Jeffries könyvben, ezért a játékunk is erről fog szólni. A ti dolgotok csupán annyi, hogy a turné minden állomásán a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a helyes válaszokat és máris versenybe szállhattok a nyereményért

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.





   A Rafflecopter megfelelő dobozába írjátok be egy olyan könyv címét és szerzőjét, melyben ellopnak valamilyen ékszert.











05. 16 - Betonka szerint a világ…
05. 18 - Kristina blogja
05. 20 - Angelika blogja
05. 22 - Könyvvilág
05. 24 - Olvasónapló
05. 26 - Dreamworld