2018. május 26., szombat

Könyvmolyképző nyár... újratöltve

Senki nem panaszkodhat, hogy nem lesz olvasnivalója a nyáron, hiszen a Könyvmolyképző Kiadó rendesen gondoskodott róla, nehogy unjuk magunkat, s tette ezt úgy, hogy minden műfaj kedvelője talál magának megfelelő olvasmányt.
Néhány nappal ezelőtt már írtam arról, hogy mire is számíthatunk a kiadótól (elolvashatod ITT), azóta ez a lista meglehetősen kibővült és újabb könyvek váltak előrendelhetővé. Bevallom, ez a bejegyzés sem teljes, még mindig vannak olyan nyári megjelenések, amelyek itt sem szerepelnek. Lehet válogatni, beleolvasni…



Whitney G. – Alapos kétely 
(Alapos kétely 1-2-3)


A farkamnak megvan a maga étvágya – ami nagy és igen sajátos étvágy. Olyan nőt akar, aki szőke, formás és lehetőleg nem egy kibaszott hazudozó. (Hogy miért, az egy külön sztori.)
Menő ügyvédként nincs vesztegetni való időm párkapcsolatra, ezért névtelen csevegéssel és interneten megismert nőkkel elégítem ki az igényeimet.
A szabályok egyszerűek: egy vacsora, egy éjszaka, zéró ismétlés.
Ez csak alkalmi szex. Nem több, nem kevesebb.
Legalábbis így volt egészen „Alyssáig”.
Ő egy 27 éves ügyvédnő, könyvgyűjtő és állítása szerint a legkevésbé sem vonzó. Elvileg jogi tanácsokat adtam neki késő esténként, és rábízhattam a heti kalandjaim részleteit.
De aztán bejött a cégemhez egy interjúra. Egy hallgatóknak kiírt gyakornoki pozícióra… És rohadtul megváltozott minden.
Az év egyik legerotikusabb könyve, amiben a forró jelenetek mögött mély lélektani összefüggések bontakoznak ki a múltbéli drámák felszínre kerülésével.
Hagyd, hogy elraboljon!

Eredeti cím: Reasonable Doubt
Kategória: Rubin pöttyös



Vic James – Aranykalitka 
(Sötét képességek 1)


Victoria Aveyard és Kiera Cass rajongói most egy fantasztikusan sötét Angliába utazhatnak, ahol a mágiával megáldott arisztokrácia uralkodik, a többiek pedig szolgálni kénytelenek.
Mindenki nem lehet szabad.
Mindenki nem lehet egyenlő.
Mindenki nem menekülhet meg.
A modern Nagy-Britanniában mindent a mágiával bírók uralnak. Övék a vagyon, a politika, a hatalom… és persze te. Ha nem abba a bizonyos egy százalékba – a mágikus elitbe – tartozol, akkor tíz évet kell szolgálnod. Ha idősen kezded, nem éled túl, ha fiatalon, sosem lépsz rajta túl.
Csakhogy Anglia egyik legpompásabb birtokának kapuja mögött olyan erő rejlik, ami az egész világot felforgathatja.
Egy szeretetre és tudásra éhező lány.
Abi Anglia legbefolyásosabb családját szolgálja, ám a lelke szabad. Így hát amikor beleszeret a család egyik nemes ifjába, borzalmas döntés elé kerül. A család titkainak feltárása a szabadságát jelentheti, de vajon az árat a szíve fizeti meg?
Egy lázadásról álmodó fiú.
Abi testvére, Luke egy kegyetlen gyárban tölti rabszolgaéveit. Messze a családjától, borzalmas elnyomásban barátokra lel, csakhogy a barátok elképzelései nyomán mindenét elveszítheti. Luke rádöbben, hogy van valami, ami még a mágiánál is hatalmasabb: a forradalom ereje.
Mindeközben egy arisztokrata sötét képességeivel újraformálhatja a világot.
Csupán egy árnyék az Egyenlők csillogó világában, ám rejtélyes képességeit senki sem érti. A kérdés csak az, felszabadítani vagy pusztítani fog.
Teljen gyorsan az a tíz év…

Eredeti cím: Gilded Cage
Kategória: Vörös pöttyös



Rachel van Dyken – A csábítás szabályai 
(Szárnysegéd Bt. 1)


Miután egy baleset véget vet sportolói karrierjének, Ian Hunter visszatér az egyetemre – és készen áll arra, hogy egy újfajta játékban vegyen részt. Az ő agyából pattan ki a Szárnysegéd Bt. gondolata, ami, szájról szájra terjedő sikeres és titokzatos szerelmi tanácsadó szolgáltatást nyújt a szerelemre éhes lányoknak. Amikor Blake Olson jelentkezik, hogy igénybe vegye a Szárnysegéd Bt. szolgáltatásait, Ian megismeri minden idők legreménytelenebb ügyfelét.
A slampos sportruhákban és tangapapucsban pompázó Blake-nek csodára van szüksége ahhoz, hogy megszerezze a kiszemeltjét. Csak egy profi randiguruval van rá esélye. Ian tudja, hogy a tanácsai és az átváltoztató munkája nyomán Blake is sikerrel járhat. Ám ahogy a lány lassan átváltozik, Ian rájön, hogy komoly veszély fenyegeti az első számú alapszabályát… Ne ess bele az ügyfélbe!
Frappáns és szenvedélyes szerelmi történet, amiből az olvasó a fejét fogva döbbenhet rá a férfi és a női gondolkodás különbségeire.
Bájos, pajkos, humoros.

Eredeti cím: The Matchmaker’s Playbook
Kategória: Rubin pöttyös



T. M. Frazier – King 
(King 1)


Nincs hol laknia. Nincs mit ennie. Nincs kihez fordulnia.
Doe nem emlékszik a múltjára.
A hírhedt nehézfiú most szabadult a börtönből.
King az az alak, akivel jobb nem szembekerülni, mert vérrel, fájdalommal, szexszel, vagy ezek kombinációjával fizet meg az ember.
King jövője azon múlik, hogyan tudja egyensúlyozni az életét.
Doe történetét homály fedi.
Amikor sorsuk összefonódik, rá kell döbbenniük, hogy a folytatáshoz meg kell tanulniuk elengedni addigi életüket.
Romantika és erotika, krimivel fűszerezve – a tökéletes elegy az olvasói szívek megdobogtatásához.

Eredeti cím: King
Kategória: Rázós könyvek



Ker Dukey, K. Webster – Ellopott babácskák 
(Csinos Játékbabák 1)


Szép kis babácskáit Benny nagyon szereti,
Mindaddig, míg azok szót fogadnak neki.
Hajukat fésüli, őket szép ruhába bújtatja,
Hogy tökéletességük semmi ne sújthassa.
Ha eljön az éj, velük játszadozni szeret,
Egyikük félénk, de a másik harcol és fenyeget.
Mikor aztán kedvence futásnak ered,
Hiába ígér a másik baba szépeket,
Benny szíve megtört, szeméből könny csorog,
hasztalan küzd, hisz nem férfias dolog.
Kedvence az övé, vissza kell kapnia
vagy a másiknak meg kell lakolnia.

Eredeti cím: Pretty Stolen Dolls
Kategória: Rázós könyvek



Allen Eskens – Temetni jöttünk


A Rosebud díj nyertese, USA Today díjazott.
Joe Talbert a Minnesota Egyetem küzdelmes sorsú diákja , autista öccse és alkoholista anyja egyetlen támasza, csak boldogulni próbál az életben.  Egy angol kurzuson azt a feladatot kapja, hogy írja meg egy idegen életrajzát. Mi sem könnyebb, nem? Ám, amilyen a szerencséje, a sors egy gyilkos nemi erőszaktevőt sodor elé Carl Iverson személyében. Ahogy a rákban haldokló vietnámi veterán, Carl története kibontakozik, Joe és szerelme, Lila egyre meghökkentőbb dolgokkal szembesülnek.

Eredeti cím: The Life We Bury
Kategória: Kristály pöttyös



Kerry Lonsdale – Minden, amit eltitkoltunk


Hogyan kezdesz új életet, ha a múltad fogva tart?
A séfként dolgozó Aimee Tierney jól ismeri a tökéletes élet receptjét. Nemsokára hozzámegy a gyerekkori szerelméhez, családot alapít és idővel átveszi a szülei éttermét. A vőlegénye, James Donato viszont egy hajóbalesetben eltűnik, így hirtelen minden álom szertefoszlik. Azon a napon temeti el a férfit, amikor az esküvőjüket tartották volna. Ám a szertartás után egy ismeretlen nő bogarat ültet a fülébe, így megkérdőjeleződik minden, amit biztosnak hitt.
Miközben próbálja felépíteni az életét és egy új kapcsolatra nyitni a szívét, nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy pontosan mi is történt James-szel. Minél mélyebbre ás, annál több olyan titokra bukkan, amit talán jobb lett volna nem megbolygatni.
Az igazság összeomlással fenyegeti Aimee-t, de lehet a továbblépése záloga is.
Magával ragadó, váratlan fordulatokkal teli történet. Hogyan lehet egy súlyos veszteségből talpra állni, a fájó múltat elfogadni és elengedni, majd megnyugodva új jövőt tervezni?
Ismerd meg Aimee sorsát!

Eredeti cím: Everything We Keep
Kategória: Arany pöttyös



Beth Revis – Milliónyi csillag 
(Túl a végtelenen 2)


Három hónap telt el azóta, hogy Amyt lekapcsolták.
Az általa korábban ismert élet véget ért. Bármerre néz, az Isten áldása űrhajó falait látja.
De talán van még remény, Koros átvette a hajó irányítását, és végre a saját, józan eszére hagyatkozhat: nincs több Phidusz, nincs több hazugság.
Ám Koros megdöbbentő hírt hall a hajóról, és Amyvel versenyfutásba kezdenek, hogy feltárják, milyen igazság rejtőzik az Isten áldásán fenntartott élet mögött. Együtt kell megoldaniuk egy több száz éve titokban tartott rejtélyt. A sikerük – vagy a bukásuk –határozza meg az Isten áldása fedélzetén utazó 2.298 utas sorsát. Az utazás minden egyes lépéssel egyre veszedelmesebbé, a hajó működése egyre kaotikusabbá, a köztük bontakozó szerelem elleni küzdelem egyre lehetetlenebbé válik.
Beth Revis az űr távoli zugaiba katapultálta az olvasóit a New York Times bestseller könyvével, a Túl a végtelenennel. A Milliónyi Csillagban akcióval, izgatott várakozással, románccal és mély filozófiai kérdésekkel mélyíti tovább a rejtélyt. És ez alkalommal mindez egyetlen elképesztő következtetéshez vezet: el kell hagyniuk a hajót.
Eddig hazugságok hajtották, most káosz uralja az Isten áldását.
Kövesd izgalmas és megkapó történetét!

Eredeti cím: A Million Suns
Kategória: Vörös pöttyös



Marissa Meyers – Szívtelen


A Szív Királynő valaha csak egy szerelemre vágyó fiatal lány volt.
Bár Catherine az egyik legkelendőbb fiatal hölgy Csodaországban, és a házasodni kívánó Szív Király kedvence, őt mégis egyebek foglalkoztatják. Ínycsiklandó süteményeket süt, és a leghőbb vágya az, hogy pékséget nyisson a legjobb barátnőjével. Az édesanyja szerint ilyen gondolatok azonban nem méltók egy olyan fiatal lányhoz, aki akár királyné is lehetne.
Cath megismerkedik Jesttel, a jóképű és titokzatos udvari bolonddal. Életében először valódi vonzalmat érez valaki iránt. Kockáztatva, hogy vérig sértik a Királyt és éktelen haragra gerjesztik Cath szüleit, a két fiatal titkos, viharos kapcsolatba bonyolódik. Cath a saját szerencséjének kovácsa akar lenni, és a maga módján akar szerelembe esni. Ám a sorsnak más tervei vannak e varázslatos, őrült és szörnyetegekkel teli vidéken…


Eredeti cím: Heartless
Kategória: Vörös pöttyös



K.L. Slater – Bízz bennem!


Tizenhárom évvel ezelőtt valaki nagyon rosszat tett Annával.
Most rajta a sor, hogy elégtételt vegyen…
Anna magányosan él, a rend és a megszokás jelent számára vigaszt. Egyetlen barátnője a szomszédban lakó magányos, idős hölgy. Nem szívesen engedi közel magához az embereket, hiszen jól tudja, milyen sokat árthatnak.
Egy átlagos napon azonban Anna tanúja lesz egy súlyos közúti balesetnek, és ez mindent kizökkent a megszokott kerékvágásból. A vétkes sofőrben felismeri Carlát – azt a nőt, aki miatt tönkrement az élete. Úgy érzi, itt az alkalom, hogy kiegyenlítse a számlát, de a bosszút nagyon körültekintően kell végrehajtania…
Ráadásul a baleset sérültje, Liam talán több is lehet Anna számára, mint szánni való áldozat.
Ahogy Anna egyre inkább Carla megszállottjává válik, a múlt egyre sötétebb titkai kerülnek napvilágra. De vajon Carla tényleg olyan veszélyes, vagy Anna jobban tenné, ha mássvalaki miatt aggódna?
Lenyűgöző, magával ragadó lélektani thriller, tökéletes olvasmány A lány a vonaton és A nővér rajongói számára.

Eredeti cím: Safe With Me
Kategória: Kristály pöttyös



Helen Pollard – A kis francia panzió 
(Rózsakert 1)


Napfény, croissant és jó borok. Semmi sem állhat a tökéletes nyaralás útjába. Vagy mégis?
Amikor Emmy Jamieson a barátjával, Nathannel együtt megérkezik Franciaországba, a mesésen szép, Loire-völgyi panzióba, a Cour des Roses-ba, nem vágyik másra, mint két hét jól megérdemelt pihenésre. A kapcsolatukra igazán ráfért már egy kis töltekezés. Emmy bízik abban, hogy a nyaralástól minden helyre zökken közöttük. Ám szinte kis sem pakolják a csomagjaikat, Nathan máris összegabalyodik Rupert, a tulaj feleségével, a csini, ám korántsem mai csirke Glóriával.
Az amúgy is rossz bőrben lévő, ráadásul most már felszarvazott Rupertet alaposan fejbe kólintja az eset. Emmy felelősnek érzi magát a történtek miatt, és egy nagylelkű pillanatában (egy üveg bor után) felajánlja, hogy a segít a panzió körüli munkákban: neki is jobb, ha inkább ágyneműket cserél, és nem a saját nyomorúságán rágódik.
A panzió körüli teendők és a pezsgő, kisvárosi élet ellenállhatatlanul magával ragadja Emmyt. Hamarosan azon kapja magát, hogy egy sor új barátot szerzett. Ott van Ryan, az észveszejtően dögös kertészfiú és Alain, a rettenetesen bosszantó, ám annál jobb képű könyvelő, így Nathan emléke hamarosan halványodni kezd.
Ahogy telnek a friss croissant-nal és mennyei kávéval kényeztető reggelek, és a virág- és szántóföldillatú esték, Emmy egyre otthonosabban érzi magát Rupert panziójában. De ki lenne képes olyan őrültségre, hogy hátrahagyja a barátait, a családját, a munkáját és mindazt, amiért odahaza, Angliában annyit dolgozott, és mindent feltegyen egyetlen lapra: egy helyre, ahova eredetileg csak nyaralni jött…?


Eredeti cím: The Little French Guesthouse
Kategória: Arany pöttyös



Bart Baker – Mézeshetek Harryvel


A regény, ami elvarázsolta Hollywoodot!
Amikor Harry tökéletes lánya, Tami beleszeret Toddba, kitör a háború! Harry még soha életében nem látott Toddnál alávalóbb gazembert, és nem engedi, hogy az alkoholista nőcsábász feleségül vegye a lányát. Todd azonban végre szerelmes, és nem akarja elszalasztani élete nagy lehetőségét. De amikor lesújt a tragédia, Todd és Harry közös zarándokútra kényszerül, amit talán egyikük sem él túl…

Eredeti cím: Honeymoon with Harry
Kategória: Arany pöttyös



Kapcsolódó bejegyzés: Könyvmolyképző nyár