2021. május 24., hétfő

Kristen Callihan – Zuhanás



   VIP 3


   A Kill John rajongók legnagyobb örömére a Könyvmolyképző Kiadó elhozta nekünk Kristen Callihan VIP sorozatának harmadik részét is. A Fall - Zuhanás talán a banda legrejtélyesebb és legösszetettebb karakterének történetét meséli el, aki nem más, mint Jax Blackwood. Ha szeretnétek Ti is részese lenni Jax és Stella szívmelengető történetének, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.




   „Stella a kedvenc dalom, szeretném játszani újra meg újra.”
– Jax Blackwood –

   Az első találkozásom Jax Blackwooddal kissé furcsán alakult. Mentségemre szóljon, hogy nem is sejtettem, hogy vele hozott össze a sors. Ugyan ki gondolná, hogy egy legendás rocksztár maga jár vásárolni a boltba? De ami még fontosabb: hóvihar közelgett, ő pedig épp az utolsó doboz mentás-csokicseppes jégkrémet, a kedvenc édességemet készült elorozni.
   És persze álmomban sem gondoltam volna, hogy ő lesz az új szomszédom.
   Egy idegesítő szomszéd, aki rendszeresen nagy élvezettel figyelmeztet, hogy tartozom neki egy doboz jégkrémmel, de boldogan elfogad csókokat törlesztés gyanánt. Egy ellenállhatatlan szomszéd, aki nem hagy aludni, mert meztelenül – és milyen látványosan meztelenül! – gitározik a nappalijában.
   Nyilván az lenne a megoldás, ha elkerülném. Csakhogy Jaxet egyáltalán nem könnyű levegőnek nézni – ahogy megnevettet, ahogy hasonlóan borongós tud lenni, mint én, és ahogy egyetlen pillantásától elolvadok, gyorsabban, mint a vaj a tűző napon.
   Egyikünk sem hisz a szerelemben vagy az életre szóló kapcsolatokban, mégis egy szempillantás alatt egymásra kattanunk. De lehetnénk ennél többek is egymásnak. Bármi lehetséges lenne.
   Csak bíznunk kellene, és merni belezuhanni.
   A szerzőt a saját depressziója és szorongása ösztönözte a történet megírására, bízva benne, hogy ezzel is segíthet sorstársain. Valódi életigenlő történet.


   Könyvmolyképző, 2021
   Eredeti cím: Fall, 2018




   Újabb fejezetéhez érkezett Kristen Callihan VIP sorozata, ami – és ez sokak számára nem újdonság – a Kill John nevű rockbanda tagjairól szól. Bár egy sorozat része, önálló történetként is megállja a helyét, tehát azok is elolvashatják, akik eddig még nem találkoztak a zenekar tagjaival, és közülük kettejük történetével.
   A sorozat még nem ér véget Jax történetével, bár a negyedik rész angol nyelvű megjelenése már többször is csúszott. Reménykedjünk, hogy azért a sokadik beharangozó után a nyár folyamán elérhető lesz, és hamarosan magyar nyelven is olvashatjuk.
   Ez már a második zenekarokról szóló sorozat, amit a Könyvmolyképző Kiadó jóvoltából olvasok, és be kell vallanom, hogy ez a sorozat jobban tetszik, mint az előző (Kylie Scott: Stage Dive), mert valahogy könnyedebb, szórakoztatóbb – de ez természetesen ízlés kérdése, mert nem vagyunk egyformák. Szórakoztató volt egészen mostanáig, mert ugye ez Jax története. Azé a Jax Balckwoodé, akiről már a korábbi könyvekből tudtam, hogy megroppant a hírnév terhe alatt, és megpróbálta bevégezni földi pályafutását.

   Jax partnere a történetben Stella. Átlagos, olyan „szomszéd lány” típusú karakter, akinek megvannak a maga bajai, mert miért is ne? Problémás főhőshöz problémás hősnő jár. Stella szokatlan foglalkozásában tűnik ki: ő hivatásos barát. Igen, az emberek azért fizetnek neki, hogy a barátjuk legyen – ezt amúgy enyhén súrolja az eszkort fogalmát, de ne essünk tévedésbe, és ne keverjük össze az eszkort fogalmát a prostitúcióval, mert Stella foglalkozása kizár minden nemű nemi szolgáltatást. Ő egyszerűen csak barát. Olyan, akivel elmehetsz egy rendezvényre, együtt ebédelhetsz, shoppingolhatsz, vagy akivel megbeszélheted minden bajod. És költséges hobbija van, mert Stella imád repülni, mi több: repülőgépet vezetni.

   Stellának épp lakhatási gondjai vannak, amikor felbérelik, hogy a Kill John frontemberének lakására (első könyv: Libby és Killian) vigyázzon, és a háziállatokat gondozza. S mit tesz a fikció ördöge? A szomszédos penthouseban Jax tanyázik. Mi több: közös teraszuk is van, az elválsztó falon pedig könnyen át lehet lesni, vagy akár átszökkenni. De kettejük találkozása még véletlenül sem a felvonóban, vagy bárhol máshol az épületben történik, hanem egy hóviharos napon egy egyszerű kis boltban, ahol összekapnak az utolsó doboz fagylalton. Azzal sem lövöm le a poént, ha elmondom, Stellának fogalma sincs róla, hogy pont Jax Blackwoddal hozta össze a véletlen. S a későbbiekben Stella foglalkozásának fontos szerepe lesz a cselekmény alakulásában.

   A történet Stella és Jax barátkozásán és a kötelezően jelen levő erotikán túl, a két főhős lelki világában mélyed el. A korábbi könyvekhez képest ez nem volt egy laza kis olvasmány, hiszen mindkettejüknek megvannak a maguk gondjaik, és a történet erre van kihegyezve. Ez Jax utazása a depresszióból kivezető úton Stella segítségével, s arra is váaszt kaptam, hogy mi vezetett Jax/John összeroppanásához. Epizódikusan feltűnnek a korábbi könyvek szereplői is, tehát betekintést kaphattam abba is, hogyan alakult a továbbiakban az ő életük is.

   Ha őszinte akarok lenni, akkor be kell vallanom, hogy rosszkor talált meg ez a történet, mert nem igazán voltam receptív azokra a lelki problémákra, melyekkel mindkét főszereplő küzd. Persze, remek dolog volt a rocksztár mögötti embert megismerni, s az előzmények ismeretében azt is sejtettem, hogy ez a történet nem lesz egy nevettető, könnyed olvasmány. Kéretik nem félreérteni: ez egy pörgős és jó történet, véresen komoly dolgokról. Csak engem talált meg rosszkor, bár én is szívesen öblögettem volna a szemeim a meztelenül gitározó főhősön.
   Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek, aki rajong a zenészekről, vagy problémás főhősökről szóló történetekért.



A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzések









   Ahogy a Fall is bizonyítja, a zene sok sebre gyógyír lehet, éppen ezért a mostani játékunk során olyan könyvekből fogunk idézni, amelyekben a zene valamilyen formában segített a szereplőinek. A feladat, hogy megfejtsétek, melyik könyvről van szó, és beírjátok a Rafflecopter doboz megfelelő sorába a könyv szerzőjét és címét.
   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.



   “Mert egy dal azonnal visszarepíthet egy pillanatba, egy helyre, de még egy emberhez is. Nem számít, mi más változott meg a világodban, az az egy dal ugyanaz marad, épp mint az a pillanat.”



a Rafflecopter giveaway


05.24. Betonka szerint a világ...