2021. július 16., péntek

Penelope Bloom – Beavatnám


   Bekapnám 5



   A Maxim Könyvkiadónál jelent meg Penelope Bloom Objects of Attraction sorozatának ötödik része a Passion válogatás keretein belül. Vajon hogyan vélekedik a Blogturné Klub négy bloggere a Her Secret - Beavatnám regényről? Kövesd a blogturné állomásait és a játékunk megfejtéséért cserébe esélyes lehetsz megnyerni a regény egy példányát.




   Beismerem. Elcsesztem.
   1. hiba: munkát kértem Peter Barnidge-tól.
   2. hiba: elfogadtam az ajánlatát, pedig a tervem szerint közölni akartam vele, hogy menjen a francba.
   3. hiba: Csak hogy ne soroljak fel még ezer más hibát, úgy teszek, mintha nem lenne több, csak az, hogy elhallgattam az igazság egy pici morzsáját az állásinterjún.
   Ami Petert illeti… Hol is kezdjem? Az talán elég jól példázza a helyzetet, hogy csupán egyetlen napnak kellett eltelnie, és Mr. Szupersztár Bestsellerszerző neve máris tökéletes, gyerekbarát szitokszóvá vált nálam. Belerúgtál a szekrénybe? A Peter Barnidge-életbe! Elfogyott a pénz a bankszámládról? Azt a jó Peter Barnidge-át! És amikor rájössz, hogy belezúgtál a főnökömbe? Hogy a Barnidge-ba? Bárcsak egyszerűen utálhatnám, az könnyebb lenne, mint ezt a gyűlölettel kevert vonzódást érezni. De ő az a fajta dögös pasi, akitől jobb távol tartani magad. Parázslóan izzó sötétség. Olyan dögös, hogy ahányszor csak meglátom, mindig keresztet kell vetnem, mert egyetlen pillantásával már magával is ránt a kárhozatba. És ha már a kárhozatról ejtünk szót… egy kicsit hazudtam az állásinterjúmon. De egyedülálló anyaként mindent megteszek, hogy gondoskodjak a lányomról, akár egy kicsit még hazudok is. De sajnos, a kis titkok naggyá nőnek az idő múlásával. Csak idő kérdése, hogy Peter mikor is jön rá erre, és valahogy nem hiszem, hogy boldog lesz amikor beavatom.


   Maxim, 2021
   Eredeti cím: Her Secret, 2019





   Nos, elérkeztünk Penelope Bloom A vonzalom tárgyai sorozatának ötödik részéhez (bár a sorozatcím nem egyértelmű, mert Bekapnám név alatt is futott jó ideig), és én még mindig nem vagyok kibékülve ezekkel a nagyon kreatív és sikamlós címfordításokkal, melyeknek igazándiból nem sok közük van a tartalomhoz, mert teljesen más irányba viszik el az olvasó gondolatait – és piszkos fantáziáját. Pedig igazándiból még szex sem nagyon van ezekben a történetekben, kivéve a már kötelezően jelenlévő egy-két erotikus jelenetet, melynek léte – úgy néz ki – most már alapkövetelmény a szórakoztató irodalomban.
   A sorozat korábbi részei könnyed, szórakoztató történetek és nem elhanyagolandó, hogy rövidek is voltak, egyetlen este is el lehetett olvasni, annak függvényében, hogy ki milyen gyorsan falja a betűket-oldalakat, tehát kétség nem fért hozzá, hogy én ezt az ötödik könyvet is olvasni akarom, mert kiváncsi voltam, hová lehet ezt még fokozni.
   Lehetett, bár akárcsak a korábbi részekben is, itt időben nagyon gyorsan történtek a dolgok, és alíg néhány hét alatt a főszereplők eljutottak a megismerkedéstől a boldog végkifejletig, az utószóban pedig már az esküvői harangok is megkondultak. Mi több, még arra is volt hely, hogy a következő rész férfi főhősével is megismerkedjem egy-két rövid epizód erejéig. Mert igen, van a sorozatnak egy hatodik része is, a rajongóknak rossz hír: az lesz az utolsó.

   Történet rém egyszerű: férfi és nő megismerkedik, mint ahogy az lenni szokott. Csakhogy itt a dolog picit bonyolultabb. A férfi – Peter Barnidge – egy híres író, némi múltbeli keserűséggel felturbózva, és az, hogy korábbi munkatársa és barátnője oda ütött, ahol a legjobban fájt, cinikussá és bizalmatlanná tette az egész női nemmel szemben. Az a fajta író, amilyen minden tollforgató lenni vágyik: híres, saját marketingcsapata van és számtalan ember dolgozik neki, hogy előre tolják a szekerét
   A nő – Violet Browning – könyves marketinggel foglalkozik, kevés kliense van, és ebből kifolyólag állandóan egzisztenciális problámái vannak. Meg egy kislánya, akit egyedül nevel, mert a teremtés koronája nem tudtott azonosulni az apa szereppel, és a gyermek születése után hamar ki is lépett a családi fészekből. Violet – aki a korábbi részekből már ismert és kedvelt különc Lilith barátnője – könyvvásárokon próbálja eladni magát a szakmának kevés sikerrel, és egy ilyen alkalommal fut össze (szószerint értendő!) a híres íróval, aki a tőle szokott arroganciával le is pattintja.

   Az, hogy a férfi a későbbiekben mégis állást ajánl Violetnek a csapatában, az a hősnő és Lilith machinációjának köszönhető. És a formális interjún elhangzott az a mondat, ami nálam kivágta a biztosítékot, mert annyira igaz és egyben felháborító:

   „– Jogilag természetesen nem mondhatom azt neked, hogy nem veszlek fel, ha gyerekeid vagy családi kötelezettségeid vannak, mint például egy beteg rokon.”

   Egy ilyen után Violet természetesen letagadja lánya létezését. Ez az a titok, amibe a későbbiekben be kellene avatnia főnökét.

   Hogy hogyan lesz a munkakapcsolatból több? A szokásos módon: működik kettőjük között a kémia, és besegít egy jól irányzott hazugság is a főhős ügynöke részéről. Az ügynök egyben Peter testvére is, és Harry névre hallgat.
   A kapcsolatuk természetesen nem ennyire egyszerű, mert ugye ott van Violett kis titka – Zoey egyébként egy tündéri figura, aki könyvjelzőket gyűjt, és arra készül, hogy ő lesz a világ első számú teniszezőnője –, és meg kell jelennie Peter volt barátnőjének is, hogy felkavarja a dolgokat.
   Epizodikusan megjelentek a korábbi részek szereplői is – néhol bizony teljesen feleslegesen –, és jó volt ismét találkozni Lilith-tel, az őrült Williammel és a mocskos szájú Nagyikával, mert megmosolyogtattak.
   Összességeben egy szórakoztató, könnyed olvasmány volt. Az én ízlésemnek kicsit gyorsan történtek benne a dolgok, de legalább pörgős volt, és nem sokszáz oldalon nyúzta el azt, amit úgyis tudtam, hogy be fog következni. Tehát kiváncsian várom a hatodik könyvet, melynek hőse Harry Barnidge, s ahogy a fülszövegéből kiderül, partnere a kertészlány lesz.
   Én jókat vigyorogtam, de ízlések és pofonok...




A sorozat korábban megjelent részei:










   A sorozat ezen részében fontos szerepet kap a könyvkiadás és a könyvvásárok. A játékunkban minden állomáson betűket emelünk ki, amikből európai városneveket kell kiraknotok, ezekben a városokban minden évben híres könyvvásárokat rendeznek. Alig várjuk, hogy a pandémia elvonulása után mi is újra ellátogathassunk ezekre, de legalább a hazaiakra.
   Nincs más dolgotok, mint beírni a rafflecopter doboz megfelelő sorába a városneveket.
   A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésükre a megküldött értesítő levélre válaszolni. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz.




a Rafflecopter giveaway






07.16 Betonka szerint a világ...
07.20 Dreamworld