2016. március 24., csütörtök

Van tíz perced? Segíts, ha megteheted...

Nyugodtan tovább olvashatod, NEM anyagiakról lesz szó.
Igen, segítséget kérek és nem magamnak... Néhány napja megkeresett egy ismerősöm, hogy alkalomadtán próbáljak meg interjú-alanyokat keresni egy ifjú pszichológus-palánta mesterdolgozatának megírásához. Ez itt az alkalom....
Előbb azért elmondanám, hogy mit is gondolok én erről a jelenségről, ha nem vagy kiváncsi rá, ezt a részt átugorhatod. Ez most nem erről az egyedi esetről szól, hanem magáról a jelenségről, valamennyi egyetemről, hiszen te magad, vagy családtagjaid, ismerőseid, az ismerős családja, vagy annak ismerősei keresztülmentetek ezen a mizérián. Felháborítónak tartom, hogy az egyetem erre a koldulásra, könyörgésre, megalázkodásra kényszeríti őket. Rendben van, tanulják meg, hogyan kell egy kutatást felépíteni és levezetni. Meg is tanulják, hiszen minden boldog és boldogtalan alkalmazott statisztikát is tanul az egyetemen, s ha valamiért megutálja a választott szakját, akkor ezért biztosan. Hogy valaki egyetem végzése után a kutatásban dolgozzon, ha szeretne... hát ennek a valószínűsége erősen tart a nulla fele, hiszen meg kell várni amíg kihalnak előtte a katedrába és funkcióba kapaszkodók. Ez szószerint értendő. Akkor mire jó ez az egész? Legyen a diáknak elfoglaltsága és fusson fűhöz-fához, hogy egy pszeudo-kutatással alátámaszthassa disszertációjának elméleti részét?
Tehát, kérlek, segíts ennek az ifjú hölgynek, ha megteheted. Az anyaságról van szó és az anyák életminőségéről. Ha elmúltál 18 éves és egy 12-36 hónap közötti gyermek édesanyja vagy, áldozz egy kis időt a kérdőívre. A kutatásban való részvétel önkéntes alapon történik, semmilyen személyre vonatkozó információt nem kér, a résztvevők anonimitását megőrzik, hiszen - mint ahogy már mondtam - sem név, sem más, személyre utaló információt nem tartalmaz.
Az alábbi linken egy kérdőív van, melynek kitöltése max.10-15 percet vesz igénybe. Az első részben néhány mondatban össze kell foglanod saját szavaiddal, hogy mit jelent neked az anyaság, hogyan élted meg és milyen változásokat hozott az életedben. A második részben pedig a kérdésre egyszerűen be kell jelölnöd egy skálán a rád leginkább jellemző választ. De mindenre pontos és könnyen érthető instrukció van.
Amennyiben valami miatt a link nem működne, kérlek jelezd, hogy továbbíthassuk az illetékesnek.

Köszönöm minden, disszertációjával kínlódó egyetemi hallgató nevében ha kitöltöd, vagy megosztod a linket olyan személlyel aki megteheti.



2016. április 25. Frissítés

Az ifjú hölgy köszöni minden hozzájáruló segítségét. Megíródott a szakdolgozat