2016. február 24., szerda

Meredith Wild - Rád kattanva 2

Hacker sorozat 2. rész

Erica Hathaway és Blake Landon, az álompár sötét szerelmi története folytatódik…
Erica végre beindítja a vállalkozását, de Blake nem tudja megtagadni önmagát, és a háttérből irányítani akar. Miközben kis játszmáik a nyilvánosság előtt zajlanak, zárt ajtók mögött minden a szenvedélyről és a veszélyről szól. Erica új segítőt vesz fel a rátermett Risa személyében. Risa azonban korántsem az, akinek mutatja magát, ugyanis feltett szándéka, hogy tönkreteszi Ericát, és megszerzi Blake-et… 
Daniel Fitzgerald indul a kormányzói székért, de a pszichopata Mark veszélyezteti a kampány sikerét, ezért Daniel sorsdöntő lépésre szánja el magát. A mostohaapa Ericát is megzsarolja, hogy ha nem száll be támogatóként, annak Blake látja majd kárát, mire a lány – hogy megóvja szerelmét – szakít vele. Blake viszont nem az a férfi, akit ilyen könnyen félreállíthatnak…
Néha kedvem lenne széttépni téged. 
Azt akarom, hogy ma éjszaka más legyen. 
Megérdemled, hogy szeressenek.

Libri, 2016
Eredeti mű: Meredith Wild – Hardpressed

A Hacker sorozat második része. Az első rész annyira nem volt semmilyen hatással rám, hogy még a fülszöveg olvasása után sem tudtam minek is a folyatása, újra bele kellett olvasnom az első részbe.
A tartalomról nincs mit beszélni, a fülszöveg mindent elmond – ehhez csak a szex-jelenetek jönnek még kiegészítésként.
Nem igazán értem, Kriszcsön Grey óta senki nem szexel úgy, mint amit a statisztikai többség vall magáról? Minden dög-gazdag fickó az ágyban (esetenként padlón, íróasztalon, fürdőszobában, stb.) irányítás-mániás és kötözős szexet kedvel? Hahó, emberek, ez már lerágott csont és kezd unalmassá válni, főleg, hogy tévesen dominánsnak címkéztek egy egyszerű irányitásmániás fickót, aki ezzel takarja jellembeli gyengeségeit. Az irányítás-mánia és a szexuális dominancia két különböző dolog és a kettő nem föltétlenül jár együtt.
A fordítás nincs a csúcson, az biztos. Ugyan nem olvastam az eredeti angol szöveget, hogy megmondhassam mennyire helyes vagy sem, de ez a könyv hemzseg az olyan idegen szavaktól, melyeknek közismerten van használatban lévő magyar megfelelője. Erről jut eszembe, tudjátok hogy mi a laptop touch-pad-jének a magyar megfelelője? Tapi-pad. Nem viccelek, néhány napja hallottam és azóta is vigyorgok mint a tejbetök, ha eszembe jut. No, de visszatérve az eredeti gondolathoz, szóval nem ilyen baromsággal van bajom a fordítás kapcsán mint “tapi-pad”, mert ez nincs benne, de van olyan hogy “maszkulin”. Ez férfias magyarul, kedves fordító, és a “top” az csúcsot jelent abban a szövegkörnyezetben, hogy csak két példát említsek.
Nos, Erica Hathaway és Blake Landon története a második könyvben sem volt nagyobb hatással rám, mint az elsőben… és ez a hatalmi harcos-kavarós-gyilkolós-szexelős mizéria még további három részben folytatódik.

A sorozat részei:


1. Hardwired - Rád kattanva 1 címmel jelent meg magyarul 2015 késő ősszel

További részek, egyelőre angolul:

3. Hardline
4. Hard Limit
5. Hard Love