2016. június 1., szerda

Sarah MacLean - Tizenegy botrány egy herceg meghódításához

Egy botrány beláthatatlan következményekkel járhat…
Juliana Fiori éltető eleme a szenvedély.
Vakmerő, lobbanékony és csak úgy vonzza a bajt, ő aztán tényleg nem egy affektáló angolkisasszony. Esze ágában sincs megfelelni a társadalmi elvárásoknak: ami a szívén, az a száján, és ráadásul figyelemre méltó pontossággal céloz, amikor behúz valakinek. Botrányos természete miatt kedvelt témája London fő pletykafészkeinek és pontosan az a fajta nő, akit a jó hírnevét féltve őrző Simon Pearson, Leighton hercege a lehető legtávolabb szeretne tudni magától.
A férfi jól rendezett életébe legkevésbé a botrány hiányzik. Gúnynevén a Hencegő herceg szinte csak azzal van elfoglalva, hogy rangjához méltón feddhetetlen maradjon és a titkai ne kerüljenek nyilvánosságra. Ám amikor egy késő este felfedezi a kocsijában rejtőzködő Julianát, akkor minden számára kedves dolgot kockára téve megfogadja, hogy leckét ad jólneveltségből a zabolátlan szépségnek.
Julianának azonban más tervei vannak: csak két hetet akar, hogy bebizonyítsa, még egy rendíthetetlen nyugalmú herceg is a mindent elsöprő szenvedély rabjává válhat.


Könyvmolyképző Kiadó, 2016
Eredeti mű: Sarah MacLean – Eleven Scandals to Start to Win a Duke’s Heart, 2011



Közhelyes ezt mondani, de nagyon vártam ezt a könyvet. Más, hasonlóan nagyon várt könyvvel ellentétben, ebben nem csalódtam, sőt!
Imádtam! És neked is nyugodt lélekkel ajánlom, ha a műfaj kedvelője vagy – akkor is ha nem. Azért mert, bár “történelmi romantikus”, teljesen más, mint amit valaha is olvastunk. Ez már az első rész olvasásakor nyilvánvaló volt mindenki számára.
Igen, vagy első része, sőt második is – mondom azoknak akik még nem ismerik: A csábítás kilenc szabálya és A hódítás tíz szabálya. Ajánlatos szépen sorban olvasni őket, mert bár nem függővégesek és önálló könyvként is megállják a helyüket, a történetek szereplői újra és újra felbukkannak a következő részekben is... és mert a három együtt így egy egész.
Az első részét is imádtam, a második kicsit csalódás volt, nálam nem ütötte meg az első színvonalát – ezt másoktól is hallottam, de hát ízlések és pofonok… lehet neked pont az lesz a nagy kedvenc, mert lényegében nem rossz, csak mindenki arra várt, hogy majd az első részt überelni fogja.
No, de térjünk vissza a herceghez és a tizenegy botrányhoz…
Képzelj el egy félig olasz, temperamentumos, szabadszájú fiatal hölgyet, akiről Murphy símán könyvet írhatott volna, mert ha a tó közelébe megy, akkor beleesik, ha puccos dekorációk vannak a bálteremben, akkor borítékolhatóan ő az, aki felrúgja, szóval egy két lábon járó katasztrófa. Nem szándékosan csinálja, csak valahogy mindig összejön neki... A hölgy nemcsak vonzza a bajt és a botrányt, hanem nem igazán érti és akarja elfogadni az angol elít merev szabályait. Ki hallott még olyant, hogy egy úri kisasszony kora reggel férfiruhában, férfinyeregben vágtasson a parkban?!
És most adj hozzá egy merev angol arisztokratát. Egy herceget, akinek a név, a származás, a fedhetetlen hírnév és a társadalmi megbecsülés a mindene. Összejött? No, ez a két, a maga módján makacs, de nagyon szerethető ember egy romantikus utazásra visz téged a 19. század Angliájába, miközben mindketten próbálják meggyőzni a másikat a maguk igazáról. Leighton herceget néha megráztam volna, de hát ilyennek kellet lennie, merevnek és előkelőnek, elvégre ő volt a főrend, akinek a látszat és a kötelesség mindennél előbb állt a listán.
Gördülékeny cselekmény, szórakoztató - mert humora is van, letehetetlen, unni biztos nem fogod magad. Egy csipetnyi erotika is van benne, pontosan annyi amennyi kell, semmi vulgaritás vagy közhelyesség. Csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla.
A végén a hercegi leánykérés kissé habos-babosra sikeredett az én ízlésemnek, de ennek ellenére nem tudok egyetlen okot sem mondani arra, hogy miért ne olvasnád el.
Számomra azért nyitott maradt még néhány kérdés:
– Mi lesz az özvegy márkiné sorsa? ismét eltűnik a nagyvilágban, vagy Londonban marad kavarni?
– Georgiana tényleg a Minerva-házban marad míg a világ? nem keveredik ki a botrányból? nem jön egy herceg fehér lovon, aki szerelmes lesz belé és akinek nem számít a múltja?
– Allendale grófnak nem lesz saját története, amikoris útjába kerül egy tűzről pattant kisasszony és megőrjíti? mert ez a férfi már fájdalmasan rendes státuszához képest...
Summa summarum: ezt a könyvet el kell olvasni, s nemcsak ezt, hanem Sarah MacLean valamennyi könyvét.

Előző részek



1.  A csábítás kilenc szabálya
Könyvmolyképző, 2013, 2015
Nine Rules to Break When Romancing a Rake, 2010


2. A hódítás tíz szabálya 
Könyvmolyképző , 2014
Ten Ways to Be Adored When Landing a Lord, 2010