2016. február 2., kedd

Kylie Scott - Taktus (Stage Dive 1)

Az ébredést Las Vegasban nem éppen így képzelte.
Evelyn Thomas úgy tervezte, hogy hatalmas bulival ünnepeli a 21. születésnapját Las Vegasban. Őrült nagy bulival. De a legvadabb álmaiban sem jutott volna eszébe, hogy másnap reggel a fürdőszoba padlóján ébred, élete legdurvább másnaposságával, mellette egy kimondhatatlanul vonzó, félmeztelen, tetovált férfi, és az ujján gyűrű, amelyben akkora gyémánt van, hogy King Kong is elismerően csettintene. Bár emlékezne rá, hogyan jutott el ide!

Könyvmolyképző, 2015
Eredeti mű: Kylie Scott - Lick

A fülszöveg ez esetben is rendesen átvert. Értem én, hogy a könyvet el kell adni valahogy, de...
Fura helyzet, csak úgy felébredsz valaki mellett, pont Vegasban, és hopp házasok vagytok, gondoltam, lesz belőle egy jó kis mosolygós-nevetős könnyed olvasmány, még akkor is, ha a fickó alapból keményfiú, mert ugyebár zenész – és nem a filharmonikusoknál.
Sajnos az ébredés utáni események már nem nyerték el a tetszésem. A történet átment a tipikus amerikai ifjúsági regények sémájába: mondvacsinált problémák, eltúlzott és fölösleges lelkizések, sütött a lelki nyomor, a meg nem értettség és a világfájdalom. A könyv besorolása new adult - bármit is jelentsen az.
Miért kell egy véletlen házasságból akkora, gigantikus problémát csinálni? Szépen csendben elválnak és annyi… de akkor nem lett volna annyi oldal egymás kerülgetése, félremagyarázás és sértődés.
Evelyn és David – a könyv főszereplői – két különböző világból származnak: a lány a puccos felső középosztálybeli családból – neurotikus anya, szakmai sikerekben dúskáló apa, rebellis fiútestvér –, a fiú az ellentéte – szétszakadt család, zűrös szülök, tömény baj. Beüt az alkohol, összeházasodnak és miközben próbálják eldönteni mit is akarnak egymástól és az élettől, megoldják David piciny kis gondját: az ihlethiányt. David újra tud komponálni, ami újabb sikereket jelent a zenkarnak. Komolyan, senkinek nem csengett vissza ez a motívum egy másik könyvből? Például Olivia Cunning – Pengető ujjak-ból?
Szabályszerűen itt is van egy legjobb barátnő, aki mindent jobban tud, mindenbe beleszól és belekavar, és aki – mit tesz a véletlen! – pont ennek a bandának a nagy rajongója. Vártam, hogy mikor fog kettejük közé állni, de végülis nem ő tette meg, hanem David ex-barátnője próbálkozott.
Tulajdonképpen nem is értettem miért nem váltak el vagy miért nem tették semmissé a házasságukat. David megalázta minden lehető módon, ráküldött egy egyész ügyvéd-kontingenst, akik a lányt szabályosan a földbe döngölték, Evelyn pedig megmondta, hogy semmilyen anyagi juttatás/kárpótlás nem kell, csak hagyják békén.
Van benne szex, drog és rock’n’roll, nyelvezete helyenként obszcén – de hát fiúbandáról van szó –, és biztosított a boldog végkifejlet.

Egynek elment, nem ígérem, hogy a sorozat következő részeit is el fogom olvasni… de hát ízlések és pofonok.