2021. május 10., hétfő

Carolyn Brown – A Magnólia Fogadó



   A Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg áprilisban A Magnólia Fogadó Carolyn Brown szerző tollából. A történet szíve a Magnólia Fogadó, amely először munkát, majd otthont ad Jolene-nek és Tuckernek, akik korábban nem gondolták volna, hogy még megtalálhatják a boldogságot. A szívmelengető, romantikus történetről a blogturné tagjai is elmondják a véleményüket, a turné végén pedig megnyerhetitek a könyv egy példányát. Tartsatok velünk!




   Két sebzett szívnek van-e második esélye az igaz szerelemre?
   Amikor Jolene Broussard megörökli a Magnólia Fogadót, ezt a kelet-texasi fenyvesekben megbújó viktoriánus épületet, egy álom válik valóra a számára. Jolene, aki állandó bűntudatban él, amiért nem tudta megmenteni önpusztító anyját, tudja, hogy a nagynénje és nagybátyja vendégháza új életet és szerető otthont kínálhat neki. Csak egy bökkenő akad: a makacs és rosszkedvű ács, Tucker Malone, aki felerészben a Magnólia Fogadó tulajdonosa, és aki poros cowboycsizmájával egyenesen Jolene álmainak a kellős közepébe tapos.
   A felesége halála óta Tucker a saját bűntudata és démonai miatt ugyanolyan zárkózott, mint Jolene. A legkevésbé sem számít arra, hogy új üzleti partnere olyan érzést éleszt benne, amiről azt hitte, örökre elveszett. A bizalmatlan Jolene pedig talán egy rokon lelket talált – valakit, akinek segíthet, és akire támaszkodhat.
   A Magnólia Fogadó felújítása a saját sebeik begyógyításához is az első lépés lehet. Képesek lesznek elengedni a múltat, és egymásban bízva nekivágni a jövőnek?
   Hagyd, hogy a történetük a te lelkedet is felderítse!


   Könyvmolyképző Kiadó, 2021
   Eredeti cím: The Magnolia Inn, 2019





   
   A szerző első magyar nyelven megjelent könyve – ha jól láttam, hamarosan egy második is követi a Könyvmolyképző Kiadónál –, még a neve sem volt ismerős, a könyvet a fülszöveg alapján válsztottam.
   Nem könnyű erről a történetről írnom, mert bár alaposan átrágtam magam rajta, még mindig nem tudom, hogy hogyan is állok vele. Kéretik nem félreérteni: a történet jó. Azok, akik szeretik, ha a főhősök problémásak és lelki mizériában dagonyáznak, egyenesen imádni fogják. Nekem ez már kezd sok lenni, de mentségére legyen mondva, nincs benne a többszörösen sérült milliomos fickó, bár ami azt illeti, a férfi főhősnek van mit a tejbe aprítania. Különösen, ha a női főhőshöz viszonyítom, aki viszont a teljes nincstelenségben éldegél.
   Az sem elhanyagolandó, hogy három, örökké aktuális témát is boncolgat: a hosszan tartó, önzetlen barátságét, a gyász feldolgozását és az alkoholizmust, s teszi ezt egy romantikus történet keretein belül.

   Amikor megkaptam ezt a könyvet, arra gondoltam, hogy egy könnyed, vicces valami lesz, amin majd jól elszórakozgatok. Nos, ez nem jött be, mert ami itt történik, az véresen komoly, és igazándiból bárkivel megtörténhetne. Tehát pipa az egyik könyvekkel szembeni alapkövetelményem: elhiszem a történetet. Legalább is többnyire, mert azért nem mindent nyeltem le. De erről később.
   A történet Texasban játszódik, ami már megadja az alaphangot, hiszen már mindenki tudja mi várható Texastól: olaj és/vagy cowboyok. Nos, itt olaj nem volt, viszont a főhős előszeretettel vette magára a cowboy kinézetet, annak ellenére, hogy tulajdonképpen nem sok köze volt a tehenészethez. Tucker Malone ugyanis ács – közel s távol a legjobb –, akit néhány évvel korábban alkoholizmusa miatt elkövetett baki miatt rúgtak ki a rendőrség kötelékéből. Azóta egy lakókocsiban él macskája társaságában és minden hétvégén leissza magát a sárga földig, hogy felesége elvesztése miatti fájdalmát tompítsa.

   A történetnek címet adó Magnólia Fogadó tulajdonost vált. Az idős házaspár fiatalabb rokonaikra hagyja, hogy ők megvalósítsák életük álmát: lakókocsival bejárják az egész Egyesült Államokat. A meglehetősen lepusztult fogadó fele Jolene Broussard tulajdona lesz, másik felét rémes rokona kapja meg, aki gyorsan túl is ad rajta. S mit tesz a fikció ördöge? Tucker Malone vásárolja meg, aki hajlandó lenne a lányt is kivásárolni. S mivel Jolene visszautasítja az ajánlatot, ketten fognak bele a fogadó felújításába. Innen egyenes út vezetne a szerelemhez, ha Tucker nem lenne hétvégi alkoholista, Jolene életére, különösen gyerekkorára, pedig nem nyomta volna rá pecsétjét egy hedonista és alkoholista anya.

   A történethez hozzátartoznak a helyi idős hölgyek is, akik Jolene nagynénjének baráti körét alkották, és akiket Jolene most, mikor Sugar néni az országot szeli keresztül-kasul férjével és a lakókocsival, megörökölt. A hölgyek egyszerre voltak szórakoztatóak és idegesítőek, ahogy mindenbe beleszóltak, sokszor hivatlanul megjelentek. De erről szól a barátság, nem?
   Nos, mi volt az, amit nem tudtam lenyelni? Az, hogy Tucker beszélget halott feleségével. Ami nem gond. A gond akkor kezdődik, amikor a halott feleség válaszol is, tanácsokat ad. Az ilyennek a szakirodalomban neve van és zártosztályon kezelik. Értem én, hogy a szerző ezzel a férfi ragaszkodását és a szeretett személy elvesztése miatt érzett fájdalmát akarta kihangsúlyozni, de nekem ez nem jött be – ami nem jelenti azt, hogy másnál nem ez lesz a nyerő.

   Ugye nem kell mondanom, hogy minden nehézség ellenére Jolene-ből és Tuckerből egy pár lesz, és minden gondjuk-bajuk megoldódik? És azt sem, hogy a fogadó majd a teljes szépségében pompázik?
   Lassan csordogáló, érzelemdús, tipikus amerikai kisvárosi történet volt. Nekem abszolút pozitívum, hogy nem E/1-ben és váltott szemszögben íródott, mert ez további fölösleges lelki mizériáktól mentett meg. Akik kedvelik Catherine Anderson könyveit – a stílus nagyon hasonló –, azoknak minden bizonnyal ez a történet is tetszeni fog.





   Történetünk egyik szereplője gyásszal küzd, ami nem ritka más regényekben sem. Minden állomáson olyan könyvek fülszövegrészletét találjátok meg, amelyben valamely szereplő gyászol. A feladat, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és beírjátok a könyv szerzőjét és címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk



   Ez ​a történet nem arról szól, hogyan szerettem bele valakibe.
   Ez a történet arról szól, hogyan tanultam meg ismét élni, miután a szerelem elhagyott.


a Rafflecopter giveaway




05.10. Betonka szerint a világ