2020. július 25., szombat

Kristen Callihan – Kontroll



VIP 2


Hamarosan ismét részese lehetünk a dögös rockbanda, a Kill John mindennapjainak, ugyanis a Könyvmolyképző Kiadó elhozza nekünk a VIP sorozat második részét idén júliusban. A Kontroll főszereplője ezúttal nem az együttes egyik tagja lesz, hanem menedzserük, Gabriel Scott, azaz Scottie. Az eddig mindig elképesztő önuralommal rendelkező férfi életét egy pillanat alatt felkavarja Sophie, amikor betoppan az életébe.
Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok a turné bloggereivel, és játsszatok a könyvért!



Egyáltalán nem hideg és érzéketlen. Csak rejtőzködik. Azt akarom, hogy szabadjára engedje mindezt – ezt az erőt, ezeket a ragyogó érzelmeket, amit amit a felszín alatt tart.”
– Sophie –

Szellemi párbajként indult. Én, egy átlagos lány a nagy számmal, ellene, a szexi, hatalmas egóval rendelkező rosszfiú ellen…
Amikor áttettek első osztályra a londoni járaton, azt hittem, megütöttem a főnyereményt.
Egészen addig, amíg le nem ült mellém Ő. Gabriel Scott: pokolian jóképű és jéghideg. Senki és semmi nem képes áthatolni a páncélján. Soha. Saját jogán is legenda, a világ legnagyobb rockbandájának menedzsere, emellett pedig egy arrogáns seggfej, aki lenéz engem.
Azt hittem, sikerült pokollá tennem számára egy hosszú repülőutat. Eszembe sem jutott, hogy megkedvelhetem, az meg pláne nem, hogy megkívánhatom. És mi a legmeglepőbb az egészben? Hogy ő is akar engem. Csak a feltételei kissé meghökkentőek.
Ha elfogadom az ajánlatát, sebezhetővé teszem magam. Nagy esély van rá, hogy belezúgok az egyetlen férfiba, akit nem tudok irányítani. De erős kísértést érzek arra, hogy igent mondjak neki. Mert a tökéletes öltönyök és a rideg külső mögött rejtőző férfi valószínűleg a legjobb dolog, ami valaha történt velem. És talán én vagyok az egyetlen, aki képes lehet megolvasztani a jeget a szíve körül.
Kezdődjön hát a küzdelem…
Vesd bele magad, és élvezd a történetet!


Könyvmolyképző, 2020
Eredeti cím: Managed, 2016




A Kontroll Kristen Callihan VIP sorozatának második könyve. Az első részt – melynek címe Idol – még 2018 első felében jelentette meg a kiadó. Az ausztrál szerző sorozata a Kill John rockbanda tagjairól szól, s már az első rész olvasásakor feltűnt, hogy az egyik mellékszereplő ígéretesebb, mint maguk a főhősök. Igen, Gabriel Scottról (Scotty) van szó, a rockbanda menedzseréről, aki előkelő és elegáns, mint egy angol lordba oltott bankár, és kíméletlen, mint egy chicagói gengszter. Ettől olyan jó menedzser, és ez viszi előre a banda szekerét. Ez a történet róla szól majd, meg egy cserfes lányról, s bevallom, nagyon vártam már, hogy magyar nyelven is olvashassam.
Ez egy E/1-ben, váltott szemszögben megírt történet, és az első, akivel a történetben találkozhattam, az Sophie Darling (Drágám) volt. Közösségi média kapcsolattartó, egyszerűbben fogalmazva, híres emberek helyett posztolgat a közösségi médiába, hogy az érdeklődést és a hírnevet fenntartsa. És most épp Londonba utazik egy újabb potenciális klienssel találkozni, interjúzni.


   „Ismersz olyan embereket, akiket valahogy mindig a tenyerén hordoz a szerencse istenasszonya? Olyanokat, akiket előléptetnek, pusztán azért, mert bejárnak dolgozni? Akik menő dolgokat nyernek a tombolán? Vagy találnak egy kétszáz dolláros bankjegyet a földön? Na, én nem tartozom közéjük. Ahogy valószínűleg az emberek döntő többsége sem. A szerencse istenasszonya válogatós egy ribanc.”

   A szerencse istenasszonyának (akiről valamennyien tudjuk, hogy egy válogatós ribanc) valami fura véletlen folytán eszébe jut Sophie neve, mert a repülőgépen felsőbb osztályba sorolják és máris luxuskörülmények között találja magát. Ennek pedig úgy megörül, hogy viselkedése egy elkényeztetett kisgyerekére hasonlít. Az örömébe üröm is vegyül, mikor a mellette levő helyre Gabriel Scottot vezetik, aki nehezményezi a lány jelenlétét. És aki borzasztóan fél a repüléstől, Sophie pedig meglátja benne a palimadarat, akinek az ugratásával jól elszórakozhat. Az út végére Gabriel számára az is nyilvánvalóvá válik, hogy Sophie pont a rockbanda jövendőbeli munkatársa. A banda pedig európai turnéra indul, s Sophie velük.
   El kell mondanom, hogy bármennyire is szerettem Scotty-t az első könyvben, most kicsit csalódtam benne. Kéretik nem félreérteni, a történet remek és szórakoztató, bőven van benne zene, érzelmek és erotika, nekem csak Scotty sántított az egészben, mert tőle viszont többet vártam. Pontosan nem tudnám megmondani, hogy mit, az viszont biztos, hogy nem ezt a klisét: a szegény sorból magát milliomossá felküzdő férfi, akinek lelki sérülései vannak. Ilyenekkel tele a padlás, és Kriszcsön Grey óta a szórakoztató irodalom is. S igazándiból a „nagy gesztusát” sem értettem, amivel a történet végén megpróbálja Sophiet visszaszerezni. Az én olvasatomban az, hogy felszállt egy Ausztráliába tartó repülőgépre úgy, hogy retteg a repüléstől, sokkal hatásosabb volt, és többet jelentett, mint maga a „nagy gesztus”.
   Sophie viszont egy tünemény. A „csefes lány” szórakoztató, találékony és szenzációs humora van. Nekem ő lett a személyes kedvencem a sorozat szereplői közül, mert olyan volt mint egy üde színfolt a sok kemény rocker között. Ő a bizalmatlan, zárkózott és érzelemszegény Scotty tökéletes ellentéte, és pontosan ezért olyan jó kettejük párosa.
A történetben természetesen feltűnnek az előző részből már ismert bandatagok is, mert elvégre turnén vannak. Továbbra is lazák és a szövegük továbbra is mocskos, s az esetek nagy többségében bármiről is lenne szó, a beszélgetés csak a szexhez kanyarodik. Ez a történet arra is jó volt, hogy Scotty történetén keresztül kicsivel többet megtudjak a rockbanda múltjáról, milyenek voltak a világhírnév előtt, hogyan találkozott a szegény sorból származó Gabriel Scott a magániskolás, gazdag családból jövő bandatagokkal. És továbbra is jó a zene.
Összességében egy kedvelhető, szórakoztató történet volt, jöhetnek a folytatások is, mert a következő rész Jax története, a negyedik könyv pedig Rye és Brennáé lenne. Azért csak lenne, mert angol nyelvű megjelenését 2019-re tervezték, ahhoz képest már 2020 felén is túl vagyunk, de semmilyen konkrétabb hír nincs a róla.


Kapcsolódó bejegyzés:


Idol (VIP 1)




A játék során minden állomáson olyan könyvek borító részletét fogjátok megtalálni, amelyek szereplői zenészek. A feladat, hogy kitaláljátok, melyik könyvről van szó, és beírjátok a könyv szerzőjének nevét és címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk.







07.25. Betonka szerint a világ...
08.02. Sorok között
08.06. Dreamworld extra 
08.08. Dreamworld