2021. május 14., péntek

Ava Miles – Country-Éden


Dare-völgy 1



   Új szerző debütál a Könyvmolyképző Kiadónál Ava Miles személyében a Dare River sorozat első részével. A Country-Éden idén áprilisban jelent meg, a történetben pedig egy híresen rossz fiú country zenész és a pimasz szakácsnője közötti románc bontakozik ki. Ha felkeltettük az érdeklődéseteket, tartsatok velünk, és játsszatok a kiadó által felajánlott példányért.




   Tehát akkor ő egy PR-kampány része? Rye kihasználja őt?
   Amikor a híres – és hírhedt – countryénekes bevonul az étkezdébe, ahol Tory Simmons főz, a lány biztosra veszi, hogy átlát rajta. Nyilván valami rosszfiú. Egy alfahím, aki szereti magát mindenfélével kényeztetni, beleértve a nőket is. Azonban míg a countryzene és az arrogáns férfiak kevésbé nem is érdekelhetnék, az ajánlatot, amit kap, képtelenség visszautasítani. Rye Crenshaw felkéri, hogy legyen a magánszakácsa a több városra tervezett turnéján. Ez az állás a válasz a lány imáira: kisegíti az adósságból, és megalapozza a kétségbeesetten vágyott újrakezdést.
   Rye biztos benne, hogy pimasz új szakácsa lesz az utolsó, aki valaha kísértésbe vinné. Ám a tipikus vidéki lánnyal való időtöltés csodát tesz a férfi csorbát szenvedett hírnevével. Ráadásul úgy alakul, hogy a lány főztje a legjobb, amit a férfi valaha kóstolt: egyszerre megnyugtató és csábító. Később a Toryval töltött idő során felfedezi a lány egy másik oldalát is – azt, amelynek ugyanolyan lehetetlen ellenállni, mint a főztjének. És amikor egy családi vészhelyzet hazahívja az énekest, olyat tesz, amit még sosem kockáztatott meg: beenged egy nőt a szívébe.
   Az érzelmek, melyeket Rye a bulvárlapok számára tettetett, egyszerre túlságosan is igazivá válnak, de vajon a country-éden, amit Tory karjaiban lelt meg, megél-e majd a való világban is?
   Érzelemgazdag szerelmi történet két emberről, akikről nem gondolnánk, hogy egymáshoz valók, azonban kiderül, hogy nem is alkothatnának jobb párost. Szívmelengető románc, amit Az év legjobb könyvének választottak.


   Könyvmolyképző, 2021
   Eredeti cím: Country Heaven, 2014




   Nem igazán mondanám, hogy rajongója lennék a country műfajnak. Ismereteim csupán néhány nagy névre korlátozódnak, és mindazt amit róla tudok néhány véletlenül látott videóklippre vagy koncertfelvételre korlátozódik. Azt viszont tudom, hogy otthonában – az Egyesült Államokban – hatalmas a rajongótábora, és egy-egy ilyen concert – különösen, ha egy-két nagyágyú is fellép – legalább annyi nézőt odavonz, mint bármelyik épp a topon levő rockbanda vagy DJ. Az is elképzelhető, hogy többet is. Ava Miles sorozatindító kötete egy ilyen nagymenő country-énekesről szól.
   Rye Crenshaw, a country fiatal és híres képviselője, egy koncert után valami igazi és hamisítatlan gyorskajára vágyik. Így téved be abba a büfébe, ahol a történet hősnője, Tory a szakács. S nem csak arról győzi meg a lányt, hogy a késői óra ellenére vacsorát főzzön neki, hanem felajánlja neki a magánszakácsi állást is saját turnébuszában.
   Azt is el kell mondanom, hogy ebben az epizódban volt a történet egyetlen vicces jelenete. Sajnálatos, hogy több nem követte, de ez egy kicsit sem vices történet.


   “Becsapta a kocsi ajtaját és megdörzsölte a harapásnyomot, amit a túlzottan lelkes rajongótól kapott. Ezek az átkozott gyerekek túl sok vámpíros könyvet olvasnak manapság. Elrohant mellette egy nagyobbacska macska, olyan színű volt, mint Rye kedvenc Oreo keksze.
   Aztán meglátta a csíkos farkát.
   A kocsi felé ugrott, de elkésett. Fenyegető sziszegés dúlta fel a parkoló csendjét, és finom pára szállt a ruhájára. Öklendezni kezdett a szagtól és befogta az orrát.
   …
   A középkorú pincérnő úgy mérte végig, mint egy rossz magándetektív, aki jegyzeteket készít a célpontjáról. Aranyszínű egyenruhát viselt, felhőkből készült monogrammal, a neve alatt pedig glóriával. Myra. Üdvözlésképpen bólintott, és előrecsoszogott.
   – Csak beugrom a mosdóba, hogy megnézzem, le tudom-e mosni ezt a borzbűzt. A parkolóban kapott el.
   Megrándult az orra, majd az egész arca felgyűrődött.
   – Ó, édes istenem! – Odasietett, fehér csipkekendőt tartva fáradt arcához, mintha Rye-nak kolerája lenne, vagy ilyesmi. – Az az átkozott állat! A héten már két vendégünket elkapta. Bill nem tudja nyakon csípni, én pedig utálnám, ha le kellene lőni. Gyerekkoromban sokat néztem Pepe lö Picit.
   Egy rajzfilm miatt nem szabadul meg tőle? Ez mindent visz, nem igaz?”


   Itt kezdődik Rye és Tory kicsit sem egyszerű története. Azért nem egyszerű, mert a hírnév és pénz mögött a country-énekesnek is megvannak a maga gondjai. A sajtója nagyon rossz olyan dolgok miatt, amiről nagyrészt nem is tehet, a családja kitagadta, mikor diplomázás előtt a jogi pálya helyett átnyergelt a dalolásra. Tehát ő az a típus, aki feláldozott mindent azért, hogy azt csinálja, amit szeret. Mert Rye kétségtelenül szereti, amit csinál. Tory viszont csak a szünidőben teszi azt, amihez igazándiból a szíve húzza. Ugyanis Tory épp antropológiából doktorál, és csak a krónikus pénzhiány vitte rá, hogy dolgozzon a büfében. Lelke mélyén ezt szeretné csinálni, de anno ígéretet tett nagyanyjának, hogy diplomas ember lesz belőle. Tory megjelenése a turnén alkalmat ad Rye menedzserének, hogy a lány jelenlétét kihasználva, javítani próbáljon a férfi megítéltetésén, s teszi ezt úgy, hogy a lány nem is tudja, hogy a nemes cél érdekében őt felhasználják.

   A dolgok bonyolultabbá válnak, amikor Rye apja szívrohamot kap és úgy dönt, ki akar békülni a fiával. Ez a húzás alkalmat adott arra, hogy egy zavaros és egészségtelen családi viszonnyal ismerkedjek meg. Ugyanis ebben a történetben az igazi negatív hős Mrs. Crenshaw, Rye anyja. Egy sznob, felkapaszkodott valaki, akinek mindene a látszat, a kapcsolatok, és hogy ezeket megerősítse. Az sem számít, ha ezért gyermekeit áldozza fel. Többször mondtam egy-egy antipatikus hős vagy hősnő esetében, hogy hólapáttal átszabnám a pofázmányát, de Mrs Crenshaw esetében ez túl egyszerű lenne. Ő ennél valami sokkal fájdalmasabbat és kegyetlenebbet érdemel, mert ő szociopata, az a fajta ember, akit zárt osztályon kellene kezelni

   A történet ízelítőt ad a country világából, a turnékról, és pluszban Rye dalszövegeiből és Tory receptjeiből is. Ugyanis Tory álma, hogy valamikor írjon egy szakácskönyvet, amely a nagymamája bevált recepjeit tartalmazza.
   Ez egy keserédes szerelmi történet az élet csúnyább oldaláról, az a bizonyos „szegény gazdagok” típusú. Bonyolult családi viszonyokról, vágyakról és elvárásokról, képmutatásról, gasztronómiáról és sok-sok zenéről. Igen, lesz boldog végkifejlet, viszont a gonosz nem kapja meg méltó büntetését, hiszen Mrs Crensaw érzelmi intelligenciája valahol a béka hátsója alatt van jó mélyen, és meggyőződése, hogy mindenben helyesen cselekedett.
   Határozottan állítom, hogy kedvelhető történet, érdekes karakterekkel. Jöhetnek a folytatások.





   A mostani játékunkban minden állomáson gasztronómiában jártas magyar hírességek képét tesszük közzé, a feladat pedig annyi, hogy kitaláljátok kiről van szó, és beírjátok a nevét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
   Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A kiadó csak Magyarország területére postáz. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Amennyiben 72 órán belül nem jelentkezik a szerencsés, újabb nyertest sorsolunk






a Rafflecopter giveaway




05.14. Betonka szerint a világ
05.17. Hagyjatok! Olvasok! extra