2016. szeptember 18., vasárnap

Beth Ciotta - Cupcake Imádók Klubja

Ugye, ha nem vagy a kellő hangulatban az illető könyv lehet bármilyen jó, szívhez szóló vagy lebilincselő, akkor nem jön be neked és fintorogva teszed félre? S aztán valamennyi idő elteltével, ha ismét előveszed, akkor magad sem érted, hogy hol is volt a gond vele. Nos, így jártam én is a Cupcake Imádók Klubjával. Az első részt két évvel ezelőtt elolvastam, nem mondom, hogy rossz volt, de annyira nem tetszett, hogy a folytatásaival is megpróbálkozzam, pedig valamennyi része kézügyben volt már.
Fogalmam nincs mi üthetett belém, mostanában kedvelem a gasztronómiai jellegű írásokat, bár a legjobb formán a konyhában akkor hozom, amikor telefonon megrendelem a pizzát. Tehát még azt sem mondhatom, hogy konyhatündérségből fakad ez a lelkesedés. Az elmúlt hónapban előszedtem a sorozat részeit és két más jellegű  könyv közé becsúsztattam egyet-egyet ebből is.
Azt azért nem mondanám, hogy ez egy gasztro-sorozat. A hölgyek (és a vállalkozó kedvű urak) cupcake-et sütögetnek nemes célból, de lényegében a sorozat egy kisváros és főleg a Monroe család tagjainak története… és természetesen a Cupcake Imádók Klubjáé.
A klubot a második világháború idején alapították a Sugar Creek-i hölgyek, hogy a háborúban harcoló amerikai katonákat süteményeikkel támogassák, megédesítve számukra ezzel a kicsit sem könnyű helyzetet. A klub azóta is működött és itt van az egyetlen dolog, ami engem irritált a történetben: azt valamennyien tudjuk, hogy az amerikai lakosság a nacionalizmust és a felsőbbrendűségi érzést az anyatejjel szívja magába és minden kis dologból nemzeti ünnepet tudnak csinálni, de nem értettem, hogy minek kellett akkora feneket keríteni az itt-ott harcoló amerikai katonáknak? Ez már nem a II. Világháború, a katonai pálya  választás eredménye, senkit nem köteleznek, hogy a seregbe álljon és vásárra vigye a bőrét... például, mit tudom én… Afganisztánba… Miért kell nemzeti hőst csinálni belőlük? Ilyen alapon a sarki fodrász is nemzeti hős lehet, mert ő is a választott hivatását gyakorolja. No, de mint mondom, ez csak engem zavart, lehet másoknak pont ez lesz a befutó: milyen szép, hogy törődnek a katonákkal. A klub természetesen, más ügyeket is támogat, csak ez a katonás ügy valahogy nekem nagyon nem jött be.
A Cupcake Imádók Klubja négy részből áll, de a részek külön-külön is megállják a helyüket. Ennek ellenére azt mondom, ha most kaptál kedvet az olvasáshoz, akkor kezd az elején és vedd sorba a részeket. Szórakoztató, könnyű olvasmány jóval és rosszal egyaránt. A történet hihető, a szereplők valóságosak és szerethetőek és ugyanolyan gondjaik, bajaik vannak mint bárki másnak. Nekem személy szerint Daisy Mornoe, a család excentrikus matriarchája volt a kedvencem, egy non-konformista, bevállalós, kalandvágyó hölgy.
A sorozat végére, a negyedik részben, kicsit sok esküvő lett abban a családban. Egy nagy, egyetemes happy end, mintha a szerző megunta volna a történetet és további részek helyett itt lezárta Sugar Creek, a Cupcake Imádók Klubja és  a Monroe család történetét. Attól a sorozat még élvezhető marad, s ha könnyed szórakozásra vágysz akkor ez a te könyved... de hát ízlések, meg pofonok.


A ​​Cupcake-imádók Klubjában rengeteg érzelemmel és érzékiséggel fűszerezett, igazi romantikus csemegéhez juthatsz. Lépj hát be bátran! Heti összejöveteleiken isteni sütemények készülnek, melyek tésztája a vidámság, krémje a szerelem, a hab pedig a szenvedély rajta. 
Sugar Creek olyan kisváros, ahol mindannyian szívesen élnénk, hiszen a vérbő nagy családok minden vidámsága és szomorúsága, a titkok és szerelmek szövevényes szálai alakítják lakóinak életét. Köztük a Monroe családét, ahol a szereplők szeretnek, vétkeznek, okulnak a múltból és közösen formálják jövőjüket.

1. A szerelem bolondja


Chloe Madison másra sem vágyik sikeres cukrász diplomája megszerzésének napján, mint hogy együtt ünnepeljen azzal a férfival, akit szeret, és akit egy csodálatos csokoládé tortával akar elkápráztatni. Az igazi cukrászremek ugyan nagy sikert arat, Chloe-t mégis élete legnagyobb csalódása éri. A férfi ugyanis, miután nagy élvezettel lenyalta a tortáról a csupa csoki mázat, kész tények elé állítja a lányt: új életet kezd Párizsban, egy másik nő oldalán. 
Jó ötletnek tűnik, hogy felejteni barátnőjéhez utazzon az Isten háta mögötti kis városba, Sugar Creekbe, a kanadai határ mellé, ráadásként a Monroe-család legidősebb hölgy tagjának legyen a társalkodónője és szakácsa. De hogyan alkosson ételkölteményeket egy szerelmi bánatban szenvedő lány, hogyan kezelje a kissé hóbortos, de imádnivaló munkaadóját, hogyan illeszkedjen be a kisvárosi életbe a pezsgő Manhattani pörgés után? Mi is az a Cupcake-imádók Klubja, ahová barátnője mindenáron be akarja szervezni? És ki a titokzatos Devlin Monroe, a Monroe-klán legszexisebb és legsármosabb férfitagja, akivel már az első találkozáskor felizzik köztük a mindent elsöprő szenvedély?
Beth Ciotta regénye őszinte, humoros, szexi és imádnivaló.
… és ez csak első része a 4 kötetes, édes csemegének!

Illia, 2013
Eredeti mű: Beth Ciotta – Fool for Love, 2012

2. Bajban a szerelemmel


Rocky ​​Monroe balszerencséje legendás. Amikor egy rövid látogatást kell tennie New York-ba, hogy a készülő Cupcake Imádók Klubjának könyvéről tárgyaljon a kiadóval, annak a férfinak a karjában találja magát, akit a világon legkevésbé szeretne látni … Mit tegyen, ha történetesen ő az a férfi, akiről gyerekkora óta álmodozik? A magánnyomozó Jayce Bello mindig is Rocky legnagyobb tévedései közé tartozott, és a lány nem akarja elkövetni még egyszer ugyanazt a hatalmas hibát … egészen addig, amíg újra nem érzi azt a perzselő csókot, amit csak a férfi tud adni neki.
Amikor 10 évvel ezelőtt Jayce elhagyta Sugar Creeket, ez volt a legtöbb, amit tehetett, hiszen Rocky akkor még a férfi legjobb barátjának fiatal kishúga volt … most viszont felnőtt, vonzó nővé vált. 
Mi az a titok, amit évek óta magában tart Rocky? Mit szól a bátyja, Devlin, ha kiderül, miért ment el anno Jayce Bello a városból? Vajon újra egymásra találhat a két szerelmes?
A Cupcake Imádók klubjának következő története ismét tele van érzéki romantikával, szerelemmel és szenvedéllyel, sok humorral és életszeretettel.

Illia, 2014
Eredeti mű: Beth Ciotta – The Trouble with Love, 2013

3. Szerelemtornádó


A ​​szerelem édes, mint a méz…
Raegan Deveraux számára a Vermont állambeli Sugar Creekben élni, és tagja lenni a Cupcake Imádók Klubjának olyan volt, mintha egy álom vált volna valóra. Hangulatos kisváros, ahol a családi hagyományok és a barátság mindenek felett áll. Még soha életében nem volt ilyenben része, főleg a népszerűségért mindent feláldozó, valamikori díva anyja mellett. Raegen azt tervezte, hogy egy évig az ismeretlenség jótékony homályában él majd, míg megkaphatja az örökségét, és talán ezzel együtt a függetlenségét is. Számítását viszont azonnal keresztülhúzza egy csók, és a csókot adó férfi, a sármos étteremtulajdonos, Luke Monroe.
Amíg meg nem bolondítjuk egy kis fűszerrel…
Luke Monroe sármja legendás, bár monogámnak semmiképp nem nevezhető. Ám ez addig volt csak így, amíg fel nem figyelt Raegenre, akinek aztán hirtelen szőrén-szálán nyoma veszett. Egy kis baráti segítséggel Luke kinyomozza a lány hollétét, és egyben rájön a lány döbbenetes titkára, és arra, hogy Raegen hazudott neki, és a bolondját járatta Sugar Creek minden lakójával. Luke nem tudja, képes lesz-e átlépni a hazugságokon, és megbocsátani a lánynak. Viszont képtelen kiverni a fejéből a gyönyörű és sebzett Raegent. Amikor Rae visszatér Sugar Creekbe, hogy segítsen megmenteni a Cupcake Imádók Klubját egy közelgú botránytól, Luke érzi, ez lehet az utolsó esélye az igazság kiderítésére, és egyben a lány meghódítására. Ezúttal talán örökre…

Illia, 2014
Eredeti mű: Beth Ciotta – Anything But Love, 2013

4. Párban a szerelemmel


Mikor ​​Harper Day berobban a Vermont állambeli Sugar Creekbe, teljesen váratlanul éri a kisváros álmos közösségét. A kábító szépségű hírességek publicistája egyenesen Los Angelesből érkezett, arra számítva, hogy esetenként csak pár nap vakációt tölt majd Sugar Creekben. Azonban a kisváros hangulatos atmoszférája eltéríti ettől a szándékától. Viszontagságos múlttal a háta mögött, és bizonytalansággal a jövőjét illetően, Harper enyhülést talál abban, hogy elvállalja a Cupcake-imádók Klubjának média képviseletét. Bárcsak újra egyenesbe hozhatná az életét, és pontot tehetne újdonsült vonzalma végére is, amelyet az egyik klubtag iránt érez… 
Sam McCloud is azonnali, ellenállhatatlan vonzalmat érez Harper iránt, ami csak tovább komplikálja a dolgokat. Még nem teljesen túltéve magát imádott felesége elvesztésén, Sam inkább a gyermekei nevelésébe veti bele magát, mert úgy érzi, nem lesz képes közel kerülni érzelmileg egy másik asszonyhoz. Ám amikor Harper egy kényes bonyodalomba keveredik, Sam a segítségére siet, így egyre több időt kénytelenek egymás társaságában tölteni. A férfi képtelen legyőzni és takargatni Harper iránti vonzalmát. Igaz, hogy Harper egészen más világot képvisel, és a múlt démonjaival küszködik, Sam mégis eltökélten elhatározza, ezúttal nem fogja elveszíteni a nőt, akit igaz szerelemmel szeret…

Illia, 2014
Eredeti mű: Beth Ciotta – In the Mood for Love, 2014