2016. július 7., csütörtök

Sarah Morgan - Tavaly nyáron... emlékszel?

O’Neil testvérek 2


Elise Philippe különösen rossz passzban van. Nemcsak hogy füstbe mennek a Csónakház kávézó megnyitására vonatkozó tervei, ráadásul még Sean O’Neil is hazatér Vermontba, és vonzóbb, mint valaha. Múlt nyáron együtt töltöttek egy emlékezetes éjszakát – olyan emlékezeteset, hogy Elise kis híján felülvizsgálja az „egy férfi – egy éjszaka” szabályt, mely szerint az életét éli. 
Sean O’Neil, a neves sebész nagyjából olyan szívesen jön haza Snow Crystalba, mintha a fogát húznák. Csakhogy vészhelyzet van, és nem mondhat nemet: a családja kérésére kénytelen visszatérni, és megfogni a munka végét. Odahaza rengeteg emlék várja – no meg Elise Philippe, az üdülőközpont éttermének francia szakácsnője, akinek ajka még mindig olyan puha és édes, mint a híres francia édesség, a csokoládéhab. 
A férfit nagyon csábítja a gondolat, hogy megismételjék Elise-zel az együtt töltött szenvedélyes éjszakát, de tudja, ha ez megtörténik, sokkal nehezebb lesz elhagynia az égig érő hegyek és a végtelen erdők birodalmát, legyenek bármilyen emlékezetesek is a lány csókjai…

Harlequin, 2016
Eredeti mű: Sarah Morgan – Suddenly Last Summer, Harlequin, New York, 2014

Tavaly, ha jól emlékszem karácsony környékén találkoztunk a trilógia első részével és Snow Crystallal, az idillikus hegyi üdülőhellyel – olyan nyáron nyaralunk, télen telelünk típusú hely, hiszen minden évszakra igyekszenek turizmusra berendezkedni. Kis szerencsével még az idén megkapjuk a sorozat befejező részét is… mert ugye az O’Neil testvérek hárman vannak: Jackson, ikertestvére Sean és az öccsük, Tyler. Ha a hírek igazak, akkor már október végén kézbevehetjük Tyler – és feltételezem Brenna –, történetét, amit Talán majd karácsonykor címmel tervez megjelentetni a kiadó.
Míg az első részben (Hóvarázs) Jacksonnal, a külföldről hazatérő üzletemberrel és Kaylával, a reklámszakértővel ismerkedünk meg, most Sean O’Neil, az ortopéd sebész és a francia séf, Elise története van soron.
Természetesen valamennyi, az első részből már ismert szereplővet találkozunk a történet valamelyik pontján, tehát az egész O’Neil családdal, de ez a könyv főként Seanról és Elise-ről szól. Arról, hogyan volt egyéjszakás kalandjuk az előző nyáron… hogy miért elégszenek meg mindketten a futó kalandokkal és zárkóznak el a kapcsolatok elől.
Hogy Sean miért, erről már van fogalma annak aki olvasta az előző részt. Menő sebész, nagyvárosi ember és ő volt apja bizalmasa… aki ugye nem szerette Snow Crystalt, illetve nem úgy szerette ahogy a család elvárta tőle: szerette, mert a szülőhelye volt, de nem akarta ott leélni az életét, nem akart a családi válalkozás része lenni, de mégis megtette mert ezt várták el tőle… s ezért sosem volt igazán boldog. Ez pedig befolyásolta fia életét.
Elise… nos ő már bonyolultab eset. Kemény dolgok történtek vele a múltban, ő Snow Crystalt tekinti otthonának és O’Neiléket a családjának… s hogy ez miért van így, lassan és fokozatosan derül ki a történet során, ahogy Sean és Elise közeledik és nyit egymás fele.
S miközben Sean és Elise bonyolítja saját és egymás életét, Snow Crystalban tovább folyik az élet: a vállalkozás egy tóparti kávézóval bővül, a családtagok hozzák megszokott formájukat és betekintést nyerünk abba, hogy mit is jelent egy ilyen jellegű családi vállalkozás és annak működtetése. Ahogy a könyvben itt-ott elejtett célzásokból kivettem, a harmadik rész bonyolult lesz.
Nyugis, kiszámítható,  romantikus történet. Nincsenek viharos érzelmek – bár ez nézőpont kérdése, nincsenek extrém megnyilvánulások és a happy end az ott van a helyén. Tehát a világod nem fogja alapjaiban megrengetni, de néha ilyen is kell. Ha sablonos romantikára vágysz akkor mindenképpen olvasnod kell, de ajánlatos a trilógia első részével kezdeni, hogy képben legyél ki kicsoda a családban és a történetben.
Mondtam már, hogy ízlések és pofonok...?



 


 1. Hóvarázs
Harlequin, 2015
Sleigh Bells in the Snow, 2013

3. Maybe This  Christmas
Talán majd karácsonykor címmel várható október végén