2023. július 29., szombat

Rachel Burton – Nyár, fesztivál, szerelem



   Újabb Rachel Burton könyvnek örülhetnek a szerző magyar rajongói, melyet ismét a General Press Kiadónak köszönhetünk. Tartsatok velünk blogturnénkon, és ha szerencsések vagytok, tiétek lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.





   A Könyvesbolti karácsony szerzőjének új könyve.
   Amikor Willow elmenekül a saját esküvőjéről, csak egyetlen helyre mehet: a Wight-szigeti kisvárosba, amelyet egykor otthonának nevezett. De nem csak ő tér vissza, hogy ott töltse a nyarat…
   Willow tizenkét évvel ezelőtt hagyta a háta mögött a szigetet, miután a gyerekkori szerelme, Luc összetörte a szívét. Luc azóta sármos zenész lett, a világot járja, telt házas koncerteket ad, de a nyárra hazatér, hogy ő legyen a fő fellépő a sziget éves zenei fesztiválján – és visszanyerje Willow szerelmét.
   Ahogy Willow kibogozza a múlt kusza szálait, egy váratlan titokra bukkan, amely a feje tetejére állíthatja addigi világukat, és közben élete legfontosabb kérdésével találja szemben magát: képes-e új esélyt adni a szerelemnek?




General Press, 2023
Eredeti cím: The Summer Island Festival, 2021




   Imádom a következetességet! Télen téli könyvet (Könyvesbolti karácsony), nyáron nyári könyvet olvashatunk Rachel Burton tollából, méghozzá magyar nyelven. A szerző bemutatkozó könyve kellemes olvasmány volt, mondanivalója is akadt, tehát borítékolva volt, hogy én ezt a könyvet is akarom majd.
   Nos, az jó, hogy nyomokban sem hasonlít a szerző előző könyvére, ugye? Mert amúgy úgy tudnám a legjobban jellemezni, hogy egy dél-amerikai szappanopera kismiska hozzá képest, annyi kavarás és bonyodalom van benne, legalább is ilyen volt az a szappanopera amit naaaaaagyon sok évvel ezelőtt láttam.
   Minden viccet és iróniát félretéve, ez a könyv néha túl sok volt. De ha nem sok, akkor nem kerek a sztori, mert itt több ember történetéről, életútjáról is szó van. Különösképpen Willow és az anyja történetét ismerhettem meg minden részletében, s velük együtt a többi mellékszereplőét is, hiszen annyira szorosan összefügg minden mindennel.

   A történet hősnője, Willow, megpattan flancos esküvőjéről, ami tulajdonképpen bebetonozná azt az ideálisnak vélt életformát, amelyet az utóbbi 12 évben élt: menő állás egy bankban, menő pasi, rongyrázós anyósjelölt, de ami a legfontosabb: távol a zenétől és szülei világától. S mivel az egyetlen hely ahol meghúzhatja magát az anyja háza, Willow visszatér Wight szigetére, ezzel pedig kezdetét veszi a két idősíkú történet: Willow jelene és visszaemlékezései, valamint anyja, Cathy története az 1980-as évekből. Igazándiból eleinte nem is értettem, hogy miért lenne fontos nekem ismernem mindazt ami akkor régen történt, aztán a történet felénél bekattant, hogy mire jó az. Bár, így utólag visszagondolva, meglettem volna Cathy története nélkül is.
   Ami a hősnőt, Willowt illeti, annyira szánalmas volt az igyekezete, hogy megfeleljen jövendőbelijének és eltöröljön mindent ami amúltjával kapcsolataos, mert az ugye nem menő abban az elitista közegben, ahol mozgott. Minden szánalmassága ellenére Willow az egyetlen ember ebben a sokszereplős történetben, aki nem hazudik, vagy nem titkol valamit. Mert mindenki más igen, s ez a folyamatos hazudozás és titkolózás egy idő után nagyon idegesített. Meg kell említenem a Wight-szigeti folk-fesztivált, az egész körítés, szervezés engem kísértetiesen emlékeztetett a Midsomer Murders (magyartul Kisvárosi gyilkosságok név alatt futott, ha jól tudom) „The Balad of Midsomer County” című epizódjára, azzal a különbséggel, hogy itt nem hal meg senki. És természetesen a fesztivál kitűnő alkalom, hogy mindenki összegyűljön, legyen egy szerelmi szál is... vagy kettő, s haladjunk szépen a boldog végkifejlet felé.

   Az olvasás egy szubjektív folyamat, ezért mindenki majd maga döntse el, hogyan viszonyul ehhez a történethez. Voltak részei melyek tetszettek, s olyanok is, amiknél felmerült bennem, hogy ezt most minek kelllett? S azt sem mondhatom, hogy kedveltem a szereplőket. Willow kissé bugyuta, mindenki más pedig folyamatosan hazudik és/vagy titkolózik.
   Könnyű, nyári olvasmánynak mindenképpen jó, különösen azok számára, akik szeretik a szövevényes sztorikat. Meg ízlések és pofonok....





   Fesztiválozzunk! Blogturnénk minden állomásán egy-egy híres zenei fesztiválról találtok információt. A ti feladatotok az, hogy a kapott infó alapján kitaláljátok melyik fesztiválra gondoltunk, és a nevet beírjátok a Rafflecopter megfelelő dobozába

   Figyelem! A kiadó csak magyarországi címre szállít, a Rafflecopter dobozban megadott válaszokat pedig sajnos utólag nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük, ezután 72 órán belül kérünk visszajelzést, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.




   1969-ben New York államban egy farmon megrendezett legendás fesztivál, ahol a kábítószer árusítást is engedélyezték.. Az esős hétvégén, a szabad ég alatt harminckét előadó és zenekar lépett fel mintegy 500 000 néző előtt.


a Rafflecopter giveaway








07.29 - Betonka szerint a világ….

07.31 - Kelly és Lupi olvas

08.02 - Hagyjatok! Olvasok!

08.04 - Pandalány olvas