2020. október 16., péntek

Penelope Bloom – Felfalnám


   Bekapnám 3 


   Emily minden vágya teljesül, amikor felveszik álmai művészeti iskolájába Párizsba, ám egy nap betoppan az életébe a középsulis szerelme, Ryan és megbízza egy munkával. A férfi igazi ünnepimádóként minél nagyobb halloweeni bulit szeretne csinálni, és habár nem ismeri fel a nőben egykori osztálytársát, a dekorcuccok elkészítésére mégis őt szemeli ki. Tartsatok bloggereinkkel, hogy megtudjátok, mit gondolnak a Passion válogatás újabb humoros, romantikus regényéről! Ne feledjétek, a turné végén a Maxim kiadó jóvoltából meg is nyerhetitek a könyv egy példányát! 




   Egy ​dögös, új főnök szexi testtel és isteni muffinokkal. 
   Aki ráadásul a középsulis szerelmem. 
   És nem emlékszik rám. 
   Ugyan mi gond lehet? 
   Persze azon kívül, hogy őt látva alig bírom a bugyimban tartani a saját muffinomat, pedig pár hónap múlva fel kell pattannom egy repülőre, hogy Párizsba utazzak egy művészeti suliba, ahol végre valóra válhatnak az álmaim, amikre igazán, hosszú-hosszú évek óta vágyom. Nem hagyhatom, hogy egy pasi keresztbe tegyen ennek. Szerencsére csak egy gyors munkát kaptam tőle, pár dekorcuccot kell csinálnom egy nagy halloweenbulira. Szóval Emily, te szexmániás, nem szabad megtörnöd, még akkor sem, amikor a pasi édesebbnek néz ki, mint a péksütemények, amiket süt. És még akkor sem, ha utánad ő a legnagyobb rajongója az őszi-téli ünnepi időszaknak. Vagy ha ugyanúgy imádja a horrorfilmmaratonokat. Vagy ha elolvadsz már csak a mosolyától is. Szóval bármilyen álomszép is a szeme, tökéletes a teste, tudom, hogy fel kell szállnom arra a gépre, és ki kell vernem a fejemből a gyönyörű gyerekeinket, akikkel a fehér kerítéses házunkban éltünk volna. Ugye? 


   Maxim, 2020 
   Eredeti cím: His Treat, 2018 



   “Szegény vagyok, és szeretek képeket festeni. Ezen kívül sok bizonytalansággal, kétkedéssel és érzelmi fájdalommal küzdők. Mindez elég ahhoz, hogy művész legyek, nem?”


   Harmadik részéhez érkezett magyar nyelven Penelope Bloom Bekapnám (angol eredetiben: Objects of Attraction) sorozata, és minden bizonnyal folytatása is következik, mert az idén jelent meg a széria hatodik része, magyar nyelven pedig hamarosan a negyedik könyvnek (His Package – Megkapnám) is örülhetnek a sorozat rajongói. 
  A történet a Maxim Kiadó Passion válogatás sorozatában jelent meg, akárcsak a korábbi részek, s nem nagy filozófia kiatalálni, hogy ez bizony egy romantikus-erotikus történet lesz. Így indulásból még azt is el kell mondanom, hogy bár egy sorozat harmadik része, önálló történetként is megállja a helyét, tehát azok is nyugodtan kézbevehetik, akik nem ismerik az előző két könyv cselekményét. Igen, epizódikusan előfordulnak a korábbi részek szereplői is ebben a történetben is – sőt! egyeseknek nagyon is sok szerepe lesz a pár egymásratalálásában –, de ezt olyan nagyszerűen oldotta meg a szerző, hogy nem lesz hiányérzete azoknak, akik most kapcsolodnának be ebbe a sikamlós sorozatba. Mellesleg a történet nem annyira sikamlós mint ahogyan azt a címe sejteti. 
   A két főhős ismeretsége hosszú időre nyúlik vissza. Az középiskola utolsó évében partnerek voltak háztartástan órán. Akkoriban Ryan a menők társaságához tartozott, és az iskola legszexibb és leghisztisebb lányával randizott, Emily pedig... nos ő Emily. Művészlélek, mindene a festés és legnagyobb álma-vágya, hogy valamikor festészetből éljen meg. Mondanom sem kell, hogy Emily és Ryan nem voltak barátok az iskolában, de azóta már sok-sok év eltelt, szem elől tévesztették egymást és mindketten felnőttek. 
   Ryan a Buborékos Péket vezeti, azt a vállalkozást, amit Haileytől vett át, miután az a tévésszakács karriert választotta és férjhez ment William Chambersonhoz – mindez a sorozat előző részében történik (Her Cherry – Megnyalnám). Imádja az ünnepeket, közös lakásban lakik Steve-vel, volt iskolatársával és az amerikai foci feltörekvő reménységével, s mivel az évek során minden párkapcsolata kudarca torkollott, egy ideje már önkéntes cölibátusban él barátai nagy mulatságára. Ő a lányok legjobb barátja, s ha véletlenül az érzelmek is közbeszólnának, akkor Ryan messze menekül.
   Emily viszont egy lépésre áll nagy álma beteljesülésétől: néhány hónap múlva Párizsba utazik festőkurzusra, és ez a legfontosabb dolog az életében. Addig is alkalmi munkákból tartja fenn magát, többek között festő-foglalkozást tart abban az idősek otthonában, ahol a Nagyi él. Akik olvasták az előző könyvet, azok már tudják, hogy az idős hölgy Hailey nagymamája, teljesen rá van kattanva a szexualitásra, és nem veti meg a gyerekes csínyeket. 
   Ryan és Emily az idősotthonban találkozik össze. Ryannak egy művészre van szüksége a Galleonnal közösen szervezett halloween-partihoz, William pedig Emilyt ajánlja. Nem teljesen önzetlenül, mivel viszonozni akarja a segítséget, amit Ryan Hailey meghódításában nyújtott, és össze akarja boronálni őket. Az időzítés rossz, hiszen Emily Párizsba készül, de William nem ismeri a NEM szó jelentését, ha valamit a fejébe vesz. „Segítségnyújtása”, melyben a nőket nagy kanállal fogyasztó Steve is besegít, rengeteg mulatságos jelenetet eredményez, mert William nagy képzelőerővel rendelkezik. 
   Kedvenc karakter? Valamiért mindenki szerethető ebben a történetben, de az én kedvencem Lilith, Emily barátnője és egyben William Chamberson asszisztense. Szarkasztikus, negativista, kárörvendő, flegma, antiszociális és eszméletlenül jó szövege van. Vele majd a sorozat következő könyvében ismerkedünk meg jobban, de ebben a történetben is meglehetősen feldobta a hangulatot.. 
   Szórakoztató, megmosolyogtató történet volt sok-sok érzelemmel és némi erotikával. A főhősök szerethetőek voltak, a mellékszereplők is, mert ebben a történetben nem igazán van negatív hős – bár William Chamberson erősen feszegeti a határokat. Kicsit zavart a szexcentrikusság, ami a történet valamennyi szereplőjére jellemző, nemre és korra való különbség nélkül, de ez egy romantikus-erotikus kategóriába sorolt történet (bár több a sikamlós szöveg, mint maga az akció) nem szólhat világmegváltó eszmékről. 
   Természetesen ez is E/1-ben, váltott szemszögben írt történet, akárcsak a korábbi részek. Kivéve a végét, mert az bonyolult, elvégre ismét benne van William keze. Nekem tetszett, úgy ahogy volt. Jókat vigyorogtam, és még az sem zavart, hogy előre borítékolható a végkifejlet. 




Kapcsolódó bejegyzések 










   Mivel történetünk egyik főszereplője, Ryan imádja a különféle ünnepeket, úgy gondoltuk, hogy minden állomáson mutatunk egy édességes képet, ami alapján ki kell találnotok mely ünnepre gondoltunk! 
   Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz




a Rafflecopter giveaway


 

[Blogturné Klub]
16 - Betonka szerint a világ...
18 - Kelly és Lupi olvas
20 - Dreamworld
22 - Hagyjatok! Olvasok!