2020. október 14., szerda

Könyvmolyképző mustra 2020 – ősz, már megint


   Igen, ismét a Könyvmolyképző webshopjában jártam. Olvasnivaló lesz bőven, csak bírja a pénztárca, malacpersely, bankszámla... 



Sarah Rees Brennan – A káosz leánya 
(Sabrina hátborzongató kalandjai 2) 


   A félig boszorkány, félig halandó tizenhat éves Sabrina Spellman meghozta a döntést: elfogadta a sötét oldalát és a varázstudó gyökereit. 
   Ereje most napról napra növekszik, de vajon mi lesz ennek az ára? 
   Élete legnehezebb döntésével maga mögött hagyja imádott barátait a Baxter gimiben. Eljött az idő, hogy a sötétség útját követve megtalálja a helyét a boszorkányok és a varázslók között a Láthatatlan Tudományok Akadémiáján. 
   Sabrinának mindig is jól ment az iskola, most viszont egy teljesen új világban kell eligazodnia. Muszáj mindig szem előtt tartania az újdonsült kötelezettségeit, s hogy azok milyen következményekkel járnak a barátaira és magára nézve. 
Ráadásul ott vannak az új iskolatársai. Prudence, Dorcas és Agatha barátok, vagy valami olyasmi, de megbízhat-e bennük? És Nick Scratch? Ő olyan elbűvölő, mint mindig, de tartósnak bizonyulnak-e a Sabrina iránti érzései? 
   A NETFLIX-sorozat alapján ez a regény egy teljesen új és eredeti történetet mesél el Sabrináról. 
   Tudj meg még többet róla és hátborzongató kalandjairól! 

   14 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Vörös pöttyös 
   Eredeti cím: Daughter of Chaos 




Leigh Bardugo – Wonder Woman – A háborúhozó 
(DC szuperhősők 2) 



   „Harcos nővértársam, pajzsod és kardod vagyok. Amíg én élek, az ellenségeid számára nincs menedék. Számíthatsz rám az utolsó leheletemig, a te ügyed az enyém is.”
   – AZ AMAZONOK ESKÜJE – 

   Diana, az amazonhercegnő leghőbb vágya, hogy kivívja legendás hírű nővérei elismerését. Amikor azonban dicsőséget szerezhetne magának, nem él a lehetőséggel, hanem a száműzetést kockáztatva megszegi az amazonok törvényét, és megmenti egy halandó életét. Ám ezzel az egész világot végveszélybe sodorja. 
   Alia Keralis csak egy rövid időre akar elmenekülni folyton atyáskodó bátyja elől a tengerre. Nem sejti, hogy az életére törnek. Ellenségei úgy vélik, már a puszta létezése kirobbanthat egy világháborút. Amikor Alia hajóján bomba robban, egy rendkívüli erejű, rejtélyes lány menti ki őt a vízből. Hamarosan szörnyű igazsággal kell szembenézniük: Alia Háborúhozó, a hírhedt trójai Helené leszármazottja, akinek az a sorsa, hogy elhozza a világra a Vérontás és Szenvedés korát. 
   A két lány egy seregnyi ellenséggel találja magát szemben, akiknek eltökélt szándéka elpusztítani a Háborúhozót. És csak együtt van esélyük megmenteni a világaikat. 
   New York Times bestseller 

   12 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Vörös pöttyös 
   Eredeti cím: Wonder Woman: Warbringer 




Manon Fargetton, Jean-Christophe Tixier – Ha jön a hullám 


   „Az életet ocsmány, gigantikus karneválnak látom, amiből szeretnék kilépni. Nincs rá mód, hogy másként éljünk? Hazugságok nélkül?” 
   Nina úgy érzi, elárulták, képtelen tovább élni az otthonában, amit eddig annyira szeretett. Tizenhetedik születésnapjának reggelén becsukja maga mögött az ajtót, a kulcsait a csatornába dobja, és nyomtalanul eltűnik. Tíz hónappal később Clément, az öccse a keresésére indul. Meg akarja érteni, mi késztette Ninát arra, hogy elmenjen. Nem tudja, miért tette, nem tudja, hol lehet. Egyet tud csak: meg akarja találni a nővérét. Mindenáron. 
   Egy normális család álságos képét nyújtani fontosabb, mint szembenézni az igazsággal? 
   Ismerd meg történetüket! 
   Őszinte hangvételű, egyszerre megindító és gondolkodásra késztető regény a szülői hazugságok következményeiről, önmagunk kereséséről, a kamaszkori függetlenné válásról. 

   15 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Vörös pöttyös 
   Eredeti cím: Quand vient la vague 




Julia Drosten – Mogador oroszlánja 


   Egy okos nő küzdelme a szerelméért és a családjáért. 
   Az 1830-as évek Londonjában a házasság jelentette Sibylla számára a kiutat a szabadság és az utazás felé – amíg a férje bűntettei a családja biztonságát nem fenyegették. 
   Az önálló gondolkodású Sibylla Spencer úgy érzi, csapdába esett a 19. századi Londonban, ahol erős akarata és haladó nézetei miatt alkalmatlannak számított a házasság intézményére. Huszonhárom éves kora ellenére még gyerekként kezelik otthonában, és úgy érzi, megfojtja őt az apja irányítása. 
   Amikor Benjamin Hopkins, apja kereskedőcégének ambiciózus alkalmazottja érdeklődést mutat felé, rádöbben, hogy a házasság az egyetlen esélye a menekülésre. Amikor Benjamin felfelé ívelő karrierjének köszönhetően hirtelen mindketten az egzotikus Marokkóban találják magukat, Sibylla világpolgárként lubickol újonnan megszerzett szabadságában, miközben megköti első üzleteit, és barátokat szerez a helyi lakosok körében… és első látásra beleszeret egy karizmatikus és jóképű francia férfiba. 
   De Benjamin sóvárgása a pénz és a hatalom után sötét ügyletekbe keveri őt, és egyre jobban eltávolodik Sybillától és két fiúgyermeküktől. Amikor szörnyű vádakkal letartóztatják, Sibyllának egyedül kell döntést hoznia családja sorsa felől: magára hagyja-e férjét, vagy támogassa az életéért folytatott küzdelmében. 
   Kiváló történelmi romantikus regény az Ezeregyéjszaka világában. Két erős nő generációkon átívelő története. 

   16 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Arany pöttyös 
   Eredeti cím: The Lioness of Morocco 





Mariana Zapata – Kedves Aaron! 


   Csak egy dologgal nem számolt… 
   Ruby Santos pontosan tudta, mire vállalkozik, mikor jelentkezett, hogy egy tengerentúlon állomásozó katonával levelezzen. Az utasítások egyszerűek: egy levél vagy e-mail hetente, ameddig a bevetése tart. Egyéb csomagok küldése nem szükséges. 
   Ruby már túl volt mindezen. Azt hitte, tudja, mire számíthat. Csak azzal nem számolt, hogy beleszeret a srácba. 
   Üdítően őszinte romantikus történet, egyedi stílusban. 

16 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Arany pöttyös 
   Eredeti cím: Dear Aaron 




Emily Bleeker – Roncs 


   Ha tudnád, mit okoz a színtiszta igazság… vajon elmondanád? 
   Lillian Linden hazudik. Látszólag bátor túlélője egy repülőgép-katasztrófának, azonban hazudik a családjának, a barátainak, az egész világnak, amióta a mentőhelikopterek megtalálták őt és a másik túlélőt, Dave Hallt a Csendes-óceán egy déli, lakatlan szigetén. Csaknem két évvel az eltűnésük után a megmenekülők rivaldafénybe kerülnek, és egyik napról a másikra médiasztárokká válnak. Azonban az igazi történetet nem mondhatják el – tehát hazudnak. 
   A közönséget lenyűgözi a szerencsétlenül jártak meséje, Lilliannek és Dave-nek azonban vissza kell térnie a saját életéhez, a házastársához. Genevieve Randall, a jó szimatú újságíró és hírműsorvezető azonban nem hisz nekik. Gyanút fog, hogy Lillian és Dave története a többi túlélőről nem igaz. Elszánja magát, hogy kideríti az igazat, nem számít, hány életet tesz ezzel tönkre. 
   Lenyűgöző történet kényszerről és megváltásról. 

   Felnőtteknek ajánljuk! 


   Kategória: Arany pöttyös
   Eredeti cím: Wreckage 




Nicole Williams – Kattanás 
(Zuhanás 3) 


   Focistadicsőség. Egy hatalmas gyémánt. Egy zavarba ejtő tekintet. 
   Jude és Lucy boldog vőlegény és menyasszony... de ez nem jelenti azt, hogy az életük habos torta. 
   A párt megint elszakítja egymástól a foci – és egy nyári munka, ami újabb feszültséget szül közöttük. A történések ezúttal Jude bizalmát ássák alá. 
   Vajon Lucy egész életükre kiható bejelentése megint összehozza őket, vagy örökre véget vet a kapcsolatuknak? 
   Vajon túléli a szerelem, ha már túl sok a valóság? 
   A sikerlistás Zuhanás-trilógia minden eddiginél izgalmasabb befejezése. 

   Fiatal nőknek, felső korhatár nélkül! 


   Kategória: Rubin pöttyös 
   Eredeti cím: Crush 




Ker Dukey, K. Webster – Elveszett babácskák 
(Csinos játékbabák 2) 


   Ragadtad már meg más lelkét valaha a saját lényeddel, magadba szívva őt, hogy a részeddé váljon? Én igen. Végre elkezdtem élni, érezni és szerelembe esni – ebben a nagy káoszban, ami körülvesz. 
   Kibújtam a védőpáncélomból, és beengedtem valakit a szívembe. 
   Nyitva hagytam a lelkemet. 
   Nyitva hagytam a szívemet. 
   Nyitva hagytam az ajtót. 
   Ő pedig elrabolt. 
   Dillon… sajnálom. 
   Bennynek volt egy beteg babácskája, hajjajaj. 
   Aki pont úgy vágyott a sötétségre, mint ő maga, hajjajaj. 
   Úgyhogy közösen gyötörtek, vadásztak, játszadoztak, hajjajaj. 
   Bűneik halálos eleggyé összeálltak, ajjajaj. 
   Ám Bennynek hiányozni kezdett az elveszett babája, hajjajaj. 
   Bármi áron meg kellett találnia, hogy szerethesse, hajjajaj. 
   Nem akart kettesben maradni a beteg babájával, hajjajaj. 
   Terveket szőtt, hogy hazahozza a mocskos babácskáját, ajjajaj. 
   Egy különleges szerzőpáros páratlanul sötét kötete. 
   Csak erős lelkeknek! 

   18 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Rázos könyvek 
   Eredeti cím: Pretty Lost Dolls