2020. október 6., kedd

Könyvmolyképző mustra 2020 – továbbra is ősz





   Október vége-november eleje újabb megjelenéseket hoz a Könyvmolyképző Kiadónál és a könyvek egy része már előrendelető a Kiadó webshopjában. A kínálat most is változatos, lehet olvasnivalót találni kicsiknek és nagyoknak egyaránt, sőt, nekem is megdobogtatta a szívem egy-két cím. 






Adriana Locke – A kurblis 
(A Gibson-fiuk 1) 


   Vajon mit lehet tenni, ha olyan pasiba zúgsz bele, aki nem akar viszontszeretni? 
   Amikor Walker Gibson először ránéz, még mielőtt észrevenné imádott kocsiján a horpadást, amit Sienna – véletlenül vagy talán nem annyira véletlenül – okozott, a lány már tudja, hogy nagy bajban van. De nem a betört fényszóró vagy a behorpadt hűtőrács jelenti az igazi problémát, hanem a bűnre csábító pasi az orra előtt. 
   Itt ez a kisvárosi autószerelő, aki mogorva. Goromba. A bőréről motorolaj és benzin szaga árad. Sienna maga sem tudja, miért olyan őrjítő ez, de az biztos, hogy ha csak intene a csavarkulcsával, ő már az ölébe is hullana. 
   És tudja, hogy a férfi is vágyik rá. Érzi, amikor megérinti. És megbizonyosodik róla, amikor a szerelőműhely falához szorítja. Ott rejtőzik a mélybarna szempárban, amikor úgy néz rá, mintha Sienna lenne minden, amire valaha is vágyott. 
   De akkor mégis miért habozik? A kocsi széttörése csak az első hiba, amit elkövetnek; a végső igazság felforgatja Sienna világát. Darabokra tört szívére csak egy dolog jelenthet gyógyírt: a férfi szerelme, aki nem engedheti meg magának, hogy viszontszeresse. 
   Adriana Locke új, szexi kisvárosi pasikról szóló romantikus sorozatának önállóan is olvasható darabja. Az olvasók már világszerte szerelembe estek a szívdöglesztő Gibson fiúkkal. 

   18 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Rubin pöttyös 
   Eredeti cím: Crank 




Peter V. Brett – Koponyatrón 
(Démon ciklus 4) 


   Kráziában üresen áll a Koponyatrón, és csak egyvalaki ülhet bele… 
   Az elesett hadvezérek és démonhercegek koponyájából készült ősi trón nagy erejű mágiát hordoz, amivel távol tartja a démonokat. Ahmann Jardir úgy tervezte, hogy erről a trónról fogja meghódítani a világot, összefogva a népeket, hogy közös sereget alkotva egyszer és mindenkorra véget vessenek a démonok ellen vívott háborúnak. 
   Csakhogy Bálás Arlen, a Rovásember párbajra hívta Jardirt, és a vereséget biztosan elkerülve magával rántotta egy szakadékba. A világ így megmentő nélkül maradt, Théza szabad városaiban pedig megindult a harc a trónért. 
   Délen Ineverának, Jardir első feleségének meg kell találnia a módját, hogy a fiai ne öljék meg egymást, és ne taszítsák a népüket polgárháborúba, miközben mindketten dicsőséget akarnak szerezni maguknak, hogy méltónak bizonyuljanak a trónra. 
   Északon Papíros Leesha és Csaplár Rojer szövetségbe próbálja kovácsolni az angiers-i és a milni hercegséget a kráziaiak ellen, mielőtt túl késő lenne. 
   Mindeközben a magúrok egyre erősödnek, és Arlen meg Jardir távollétében talán senki sem lesz elég erős, hogy megállítsa őket. Csak Bálás Renna árulhatná el, mi történt a két férfival, csakhogy ő is eltűnt… 

   Felnőtteknek ajánljuk! 


   Kategória: Sötét örvény 
   Eredeti cím: The Skull Throne 




Jeremy Lachlan – Jane Doe és a világok bölcsője 
(Jane Doe krónikák 1) 


   Lépj be! Ne nézz vissza! Előre vezet az egyetlen út! 
   Amikor Bluehaven távoli szigetét erős földrengés rázza meg, és az apja eltűnik, Jane Doe fejest ugrik egy szédületes kalandba, hogy visszaszerezze őt. 
   Ám ez nem egy átlagos mentőakció. Jane apjának egy, a világok közti veszélyes labirintusban veszett nyoma, és nem a lánya az egyetlen, aki elkeseredetten igyekszik megtalálni őt. Egy rémes gonosz tört be ebbe a szent birodalomba: egy aljas tervet szövögető férfi a hadserege élén… 
   Különleges helyszínen játszódó izgalmas kalandok, melyek ötlete egy kairói múzeumban pattant ki az alkotó fejéből.    Vajon ezúttal is a jók nyernek, vagy a gonosz most furfangosabb? 

   10 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Kaméleon könyvek 
   Eredeti cím: Jane Doe and the Cradle of all Worlds 




Tracy Brogan – Édes szerelem 
(Bell Harbor 3) 


   Delaney Masterson nem vágyik népszerűségre. 
   Igen, híresek a szülei, és megy a tévében egy valóságshow-ja is, ám ő távolról sem az a vadóc celeb, akinek a lesifotósok beállítják. Egészen… A Botrányig. Amikor egy régi pasija megoszt róla egy privát videót, Delaney neve minden humorista kedvenc csattanójává válik. Hogy elmeneküljön a média elől, elszökik a michigani Bell Harborba, méghozzá az elmúlt ötven év legszörnyűbb telén. 
A kalandshow-operatőr Grant Connelly boldog, hogy régen maga mögött hagyta Bell Harbort, de amikor egy váratlan családi kötelezettség egybeesik egy hirtelen jött karrierdöntéssel, úgy határoz, ideje hazatérnie. 
   Amikor a rossz idő, egy hátizsáknyi eltűnt pénz, kocsmazenészek és Elvis-utánzatok összehozzák Grantet és Delaney-t egy váratlan utazás erejéig, mindenféle érzelmek kavarodnak fel bennük. Tudják jól, hogy csak bolondok esnek szerelembe, de nem tudnak ellenállni. Delaney-nek viszont van egy titka, ami örökre elválaszthatja őket egymástól. 
   Át tudják vajon vészelni a vihart? Vagy ez a romantikus út az Összetört Szívek Szállodájában ér majd véget? 

   Felnőtteknek ajánljuk! 


   Kategória: Arany pöttyös 
   Eredeti cím: Love Me Sweet 




Jasmin Kaur – Ha kérded hova megyek 


ebben a világban 
az dönti el mi mennyit ér 
hogy tükörsima bőr feszül-e 
tökéletesre vésett csontokon 
ott ahol a zsír előszeretettel 
raktározza el magát 
meg az engedelmesség 
amit önmagunk ellenére 
vállalunk – biztosítókötél nélkül 
hajítjuk el a darabjainkat 
amik nem passzolnak 
a fröccsöntőformába. 

Felnőtteknek ajánljuk! 


   Kategória: Arany pöttyös 
   Eredeti cím: When You Ask Me Where I’m Going 




Sarah McCoy – Marilla a Zöld Oromból 


   Egy hiánypótló, szeretetteli történet arról, milyen is volt az élet a Zöld Oromban Anne érkezése előtt. 
   A 19. századi Prince Edward-sziget tájain játszódó, csodásan szórakoztató és megindító kosztümös regény a vénkisasszony, Marilla Cuthbert fiatalkorába kalauzolja az olvasókat. Lerántja a leplet mindazokról a döntésekről, melyek következtében a szívfájdalom, ugyanakkor a korábban elképzelhetetlen nagyszerűség is beköszönt az életébe. 
   A bátor és törekvő Marilla Cuthbert mindössze tizenhárom éves, amikor az egész élete a feje tetejére áll – szeretett édesanyja gyermekszülés közben életét veszti. Avonlea-ben − ebben a mindentől elzárt szigeten lévő kicsi, összetartó mezővároskában − az élet nem tartogat túl sok lehetőséget a lányoknak. Marilla egyetlen kapcsolata a külvilághoz a nénikéje, Elizabeth „Izzy” Johnson, az édesanyja nővére, akinek sikerült elmenekülnie Avonlea-ből egészen St. Catharines nyüzsgő városáig. 
   Az önfejű vénkisasszony sikerén felbátorodva Marilla is kimerészkedik a Zöld Orom biztonságából, hogy új barátságokat kössön, és új lehetőségeket fedezzen fel a Hölgyek Segélyegyleténél. Bimbózó románca John Blythe-tal, a szomszéd elbűvölő fiával, a jövendőbeli boldogság képét lebegteti meg Marilla szemei előtt − ő azonban nem repes a gondolattól, hogy a családját és a Zöld Ormot végérvényesen elhagyja. 
   Marilla nehéz választás előtt áll: megvalósítja álmait, és változást hoz a nagyvilágba, vagy visszatér a Zöld Orom kisvárosi valóságába. 
   A nagy kedvenc Anne-sorozat előzménytörténete. 

   14 éves kortól ajánljuk! 


   Kategória: Vörös pöttyös 
   Eredeti cím: Marilla of Green Gables