2020. július 21., kedd

P. Dangelico – A romboló



Szeretni nehéz 1


Új szerző mutatkozik be a Könyvmolyképző Kiadónál. Az olasz származású, de az Egyesült Államokban élő P. Dangelico romantikus története kitűnő alkalom volt, hogy elmerüljünk a sztársportolók életvitelébe és drukkoljunk a történet hőseinek, hogy megtalálják a közös jövőhöz vezető utat.
Kövesd a Blogturné Klub bloggereit turnéjukon, s ha helyesen válaszolsz játékunk kérdéseire tiéd lehet a kiadó által felajánlott nyereménykönyv




Hogyan állj ki magadért?
Camilla DeSantis élete romokban hever. Hogy is lehetne másként nevezni azt az állapotot, amikor egyszerre veszted el a férjed, az állásod és minden vagyonodat? Nehéz időkben nagy a döntéskényszer, így mikor a megváltás egy kiállhatatlan alak képében jön – aki nem mellesleg az egekig magasztalt New York Titans kezdő hátvédje –, nincs választása. Elfogadja az ajánlatot, hogy bentlakásos nevelőnőként és tanárként egyengesse Calvin 8 éves unokaöccsének útját. Már csak annyit kell kitalálnia, hogyan fogja vissza magát minden egyes alkalommal, mikor lilára akarná pofozni a férfit, ami gyakran megesik.
Calvin Shaw-t egy fikarcnyit sem érdeklik a nők. Pillanat, pillanat, hadd fogalmazzam meg másképp: imádja a nőket, viszont jelenleg minden vágya az, hogy hagyják békén. Főleg, miután kiderült, hogy a felesége – mára már exfelesége – attól a pasastól terhes, akivel anno megcsalta. A probléma már csak annyi, hogy épp most fogadott a házába egy nőt. És fogalma sincs, melyik a nagyobb probléma: hogy megígérte, viselkedni fog, vagy az, hogy vonzódik hozzá.
Könnyed és romantikus. Sorsfordító és szexi.
Adott két megtört ember, két sors és egy lehetőség.
Az utóbbi évek legtartalmasabb romantikus története.
Éld át!

 16 éves kortól ajánljuk!


Könyvmolyképző, 2020
Eredeti cím: Wrecking Ball




Nem mondanám, hogy különösebb rajongója lennék a kiadó Rubin pöttyös sorozatának. S ez alatt érdtendő, hogy nem olvastam a kategória valamennyi könyvét, s az olvasottak között is van olyan, amely ilyen-olyan okokból az egyszerolvasós kategóriába került nálam, de nem vagyunk egyformák és ez így van jól, másképp eszméletlenül unalmas lenne a világ.
Kedvelem a jól megírt sportról, sportolókról szóló történeteket, még akkor is, ha az amerikai focihoz abszolút nem értek. De ez nem is baj, mert bár a történet főhőse focisztár – természetesen amerikai fociról beszélünk – a csapat épp két idény között van, főhősünk meg odahaza teszi-veszi magát a következő edzőtáborozásra gyúrva, s mindaz, ami ebben a könyvben történik, az a magánéletéhez tartozik.
   Az E/1-ben írt történetekért sem rajongok. Ez az, de szerencsére nem váltott szemszögű. Itt csupán a történet hősnője mesél, az ő szemszögéből ismertem meg a történetet, és nagyon keveltem. A történetet is, és azt is, ahogyan a hősnő mesél. Mintha egy lányok/nők közötti esti pletyópartin lettem volna, elfogyott már néhány üveg bor és valaki mesélni kezd. Lazán, közvetlenül, de nem vulgárisan, s ez a stílus töbször meg is nevettetett.
Beszéjünk egy kicsit a hősnőről: Camilla DeSantis, Mrs. Blake. De inkább csak Camilla DeSantis, mert a Blake név csak szerencsétlenséget hozott rá. Illetve nem is maga a név, hanem a férfi, aki hozzá tartozott, mert Camilla férje – aki a történet idején már három éve halott – módfelett ambiziózus ember volt, aki tovább nyújtózkodott, mint ameddig a takarója ért, és kockázatos piramisjátékkal biztosította az anyagi fedezetet nyugis életmódjukhoz. Halálával pedig fény derült az összes csalásra, Camilla pedig lelkileg, anyagilag tönkrement és évekbe telt bebizonyítania, hogy nem volt részese férje üzelmeinek, sőt, fogalma sem volt róluk. Az egész házasságból a saját ruháival és a macskájával maradt, szüleinél kénytelen meghúzni magát, munkája nincs, és nem is nagyon reménykedhet a változásban, mert ugyan ki alkalmazna egy olyan tanárnőt, akinek a nevéhez botrány tapad. Míg egy nap cseng a telefon és ott a nagy lehetőség: bentlakásos állás meghatározott időszakra és a fizetés egyenesen mesés. A dologban egyetlen kis hiba van: a munkáltató személyét homály fedi, amíg alá nem írja titoktartási szerződést, s amikor interjúra jelentkezik, az ajtót a legtökéletesebb férfi nyitja ki. Nem, ő nem  a főhős, hanem az ügyvédje-menedzsere-barátja, és róla majd egy másik történet fog szólni, mert A romboló egy sorozat indítókötete, tehát lehet szurkolni majd a folytatásoknak.
Nos, az állás, amit Camillának be kellene töltenie, az a New York Titans focicsapat játékosának, Calvin (Cal) Shawnak az unokaöccséhez kapcsolódik. Samre kellene vigyázni és őt kellene tanítani, míg a gyermek anyja elvonókúrán van.

„...Vitatkozni látszó férfihangok ütik meg a fülemet, ahogy a folyosó fordulóhoz érek.
– Nem. – A hang mély és bársonyos. Kétségkívül a legszexibb férfihang, amit valaha hallottam, pedig nem könnyen dobálózok ilyen kijelentésekkel. Telefonszexért kiáltó hang. Ez a pasi simán ki tudna elégíteni bármilyen nőt szimplán azzal, hogy felmondja az ábécét.
– Hogy érted, hogy nem? Fejbe talált egy súlyzó? Ezt már megbeszéltük!
– Úgy értem, hogy nem. Találj valaki mást!
– Próbálj már meg észszerűen viselkedni egy rohadt pillanatig, Cal! A nő több, mint képzett, hajlandó átmeneti munkát vállalni, nem mellesleg pedig, az az érzésem, hogy Sam máris kedveli.
– Mondott bármit is Sam? – A hang egyből gyengédebb, szinte aggódó.
– Nem, nem is kellett. A saját szememmel láttam. Kedveli a nőt.
– Távolítsd el a házamból.
Azt a… Nehéz eset?
Ez a pasi messze durvább a nehéz esetnél. Megbocsáthatatlanul és teljes mértékben szimplán bunkó. Hogy meddig is tudnék itt kitartani…? A kétség már el is kezd beszivárogni az agyamba.
Vajon hányan lehettek már előttem?
– Nézd, a legutóbbi hét, tökéletesen képzett jelölt egy héten belül felmondott. Elfogytak a lehetőségek – jelenti ki Mr. Tökély. Fantasztikus. A számok nem nekem kedveznek.
– Ahh… Tüntesd el ezt a kibaszott tehenet a házamból! Most!”

Röviden ez főhősök megismerkedésének története. Illetve megismerkedésről nem is lehet beszélni, mert Cal egyetlen pillantás után dönt úgy, hogy Camilla nem jöhet szóba, hogy aztán hosszasan a nyakára járjon, hogy mégiscsak vállalja el Sam oktatását és felügyeletét. S amikor a nő megteszi, akkor sem könnyíti meg a dolgát
Hogy tetszenek-e egymásnak? Igen, de ez semmit nem jelent. Camilla egyszer már megégette magát, Cal pedig nem akar semmilyen kapcsolatot csúnyán véget ért házassága után. Ő amúgy is egy visszahúzódó személy, aki nem használja ki ismertségét. És gyermeket sem akar. Soha. Ennek okát pedig gyermekkorában kell keresni: a szegény sorból magát felküzdő focisztár egy életre kibabázta magát mikor sorra születtek a kistestvérei, szülei pedig nem igazán mutattak példát gyermeknevelésből.
Nem egy szokványos szerelmi történet, hiszen a főhősök más-más dolgot terveznek a életükkel, sőt, egy kapcsolat gondolatának sincs helye terveikben, tehát lehet drukkolni a boldog végkifejletnek. Ez egy lassan kialakuló érzelmi hullámvasút, mely mindkét szereplőt rendesen megdolgoztatja, s melyben bár ott van a vágy, de mégsem az erotikán van a hangsúly, hanem az érzelmeken.
Nem mondom, hogy abszolút klisémentes történet volt, és túl sok meglepetést sem okozott, mert azért voltak olyan dolgok is benne, melyeket előre lehetett borítékolni, de mindentől függetlenül ez a történet úgy volt jó, ahogy volt. Lehet csak jókor talált meg, de ez szórakoztatott, lekötött és nagyon várom a folytatásokat.




   A történet férfi főszereplője sztársportoló, ezért játékunk egyszerre kapcsolódik sporthoz és könyvekhez: sportoló főhősök keresik szerzőjüket. A turné minden állomásán egy-egy regény főhősének nevét találjátok, a ti feladatotok pedig az, hogy a rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok a regény címét és szerzőjének nevét 
   Figyelem! A beírt válaszokon már nem tudunk módosítani. A kiadó csak magyarországi címre postáz. A nyertesnek 72 óra áll rendelkezésére, hogy a megkapott értesítő levélre válaszoljon, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.


John Kowalsky






07.18 - Könyvvilág
07.21 - Betonka szerint a világ...
07.26 - Dreamworld - extra
07.28 - Deszy könyvajánlója