2019. június 13., csütörtök

L. J. Shen - Sparrow


Hamarosan megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó Rázós könyvek sorozatában L.J. Shen sötét hangulatú romantikus regénye, a Sparrow. A Blogturné Klub tagjai négy állomáson át merülnek el Troy és Sparrow különös házasságának hétköznapjaiban. Tarts velünk és a játékunk megfejtéséért cserébe megnyerheted a három nyereménykönyv egyikét a Könyvmolyképző Kiadó felajánlásában.




    Troy ​Brennan
A név, amit mindenki ismer Dél-Bostonban. Egy néhai maffiózó fia. A jeges kék szemű szívrabló.
A „lerendező”, aki ebben a városban bárkit simán magasba emel vagy porba tipor.
Ja, és egyébként az újdonsült férjem.
Sparrow Raynes
Ez meg én volnék. A kutya sem bírta megjegyezni a nevemet, amíg Troy be nem csörtetett az életembe.
Aztán kalitkába zárt.
Foglyul ejtett.
És kiiktatott minden lehetőséget, hogy elmenekülhessek onnét, ahol fölcseperedtünk.
Úgy is mondhatnám, hogy Troy Brennan megnyirbálta a szárnyaimat.
Vannak álmaim, méghozzá merészek, de kétlem, hogy valaha is engedi valóra váltanom őket. Fogalmam sincs, miért döntött úgy, hogy feleségül vesz. Azt azonban tudom, hogy ha kiakasztom ezt a pasast, annak nem lesz jó vége. De nem ám.
L. J. Shen a világon mindenütt lakott már, és végül Észak-Kaliforniában állapodott meg, leginkább a borok miatt. Megélhetésként ír és szórakozásként olvas. Egy fiúgyermek büszke anyukája, egy volt kóbor macska gazdija, valamint egy nagyon türelmes férj tuti felesége.
Kemény, de élvezni fogod! Hagyd, hogy elraboljon!


Könyvmolyképző 2019
Eredeti cím: Sparrow




Úgy néz ki, hogy a szervezett bűnözésről szóló sztorik reneszánszukat élik, hiszen a Könyvhétre kettő is megjelenik a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában. A chicagói maffiaháború második könyvéről két napja írtam bejegyzést, most ezt követi egy, a bostoni ír maffiáról szóló. Bár ez igazándiból inkább Őbűnözősége magánéletét tárja az olvasók elé és nem a “munkásságát”, bár abból is kapunk jócskán ízelítőt.
S ha már Őbűnözőségéről esett szó, akkor bemutatnám Troy Brennant, közel s távol a legjobb “lerendezőt”, ahogy szereti magát nevezni. Törvényes, vagy félig törvényes vállalkozásokkal takarja azt, amiből tulajdonképpen jövedelmét szerzi: ő a takarító, azaz jó pénzért megszabadul a kellemetlen fazonoktól. Szemrebbenés nélkül öl, zsarol, megveszteget, fenyeget. Igazi gengszter, s e mellé természetesen olyan mutatós fickó, mint egy férfi fehérnemű-modell. Két dolog hajtja előre: hogy megtartsa apjának tett ígéretét, azaz feleségül vegye Sparrow Raynest, és hogy bosszút álljon mindazokon, akik apja – a néhai maffiózó – halálához közük volt. Apja gyilkosai ügyében folytatott szémélyes bosszúhadjáratában meglehetősen jól halad, szinte mindenkit kiiktatott, csupán a gyilkosság megrendelőjét kell még megtalálnia, mikor elérkezettnek tartja a pillanatot a házasodásra, amit meglehetősen eredeti módon old meg: elrabolja a leendő arát, bejelenti, hogy akkor ők most összeházasodnak, néhány napra bezárja saját lakásába és feléje sem néz az esküvő napjáig.
Sparrow Raynes. Aprócska, jelentéktelen, olyan, mint a neve: egy szürke veréb, annak ellenére, hogy természetes vörös hajkoronával áldotta meg a genetika. Természetesen tudja kicsoda Troy Brennan, hiszen apja a Brennan klánnak dolgozott, a szervezeti szamárlétra alján helyezkedik el és sosem vitte többre, mert nem volt képes rá. Sparrownak egy álma van: szakács szeretne lenni, s minden olyan tanfolyamot elvégzett, amelyre a szűkös anyagi forrásai mellett lehetősége volt. Anyja korán elhagyta a családot, apja az alkohol rabja lett, a lánynak tulajdonképpen saját magát kellett felnevelnie és csupán legjobb barátnőire számíthat. Ezért volt érthetetlen számomra, hogy még házasságkötése után napokkal is titkolta előttük, hogy mi történt és hazugságokkal etette őket.
Sparrow teljesen tapasztalatlanul megy bele a házasságba, fogalma sincs mit várjon, mi lesz a további sorsa, különösen, hogy még a templomból kijövet szembesülnie kell újdonsült férje szeretőjével, aki az ő tökéletes ellentéte, hiszen egy nagyon vonzó, nagyon dekoratív személy. S  igazándiból azt sem érti, hogy miért pont őt akarta a helyi alvilág ura feleségének.
Kedveltem Sparrowt úgy a tízedik fejezetig, aztán kicsit Anastasia Steele-re kezdett hasonlítani a maga gyerekes húzásaival és lázadásával. Nyilvánvaló, hogy a történet egy adott pontján beleszeret majd férjébe, s nem mondanám, hogy erre ráaggathatnám a Stockholm szindróma címkét, hiszen jóval házasságuk előtt már érzett egy fajta csodálatot a nála tíz évvel idősebb férfi iránt, és a szexuális vágy az jelen volt közöttük házasságuk első napjaitól fogva.
Nagyon kedvelem a gasztroregényeket, s mivel Sparrow él-hal a gasztronómiáért, arra számítottam, hogy ezt egy kicsit jobban kiaknázza a szerző, de ezt sajnos nem kaptam meg, legalábbis nem olyan mértékben, ahogy szerettem volna. Ugyan Sparrow lehetőséget kap, hogy férje vendéglőjében dolgozzon, de ez csupán egy picike mellékszál volt. Az eddig olvasott hasonló történetekben a dúsgazdag férj otthon tartja feleségét és csupán reprezentációs célokra használja, a munkavállalás szóba sem jöhet. Ez pesztízskérdés, tehát meglepett, hogy a férfi egyáltalán engedélyt adott rá, olyan elnéző stílusban, mint amikor egy öntelt macsó kegyet gyakorol: hagyd a kis hülyét, hadd próbálkozzon, legyen egy kis öröme, mert úgyis belebukik.
A történetnek három kulcsfontosságú mellékszereplője van. Brock, Troy Brennan jobbkeze és legális üzleteinek menedzsere, aki meglepő jóindulattal viseltetik Sparrow iránt. Catalina, Troy Brennan nimfomán és rosszindulatú szeretője, aki a ragaszkodást már az obszesszivitásig vitte, és Brennan házvezetőnője. Mindhármójuknak jól meghatározott szerepe van a cselekmény alakulásában és teljessé tételében.
Nagyszerűen felépített történet volt, melyet a főhősök mesélnek el felváltva E/1-ben. Rengeteg titokkal, rengeteg meglepetéssel, melyet fokozatosan, lépésről-lépésre adagolt a szerző, mindig csak egy kicsit, csak annyit, hogy az az információmorzsa éberen tartson és más szempontból világítson rá a történésekre. Váltakozik a cuki szerelmi történet a megtorlás kegyetlenségével, a lepedőszaggató erotika újabb és újabb titkokkal, míg mindenki megelégedésére eljuthatunk a boldog végkifejlethez. Mert igen, Sparrow és Troy Brennan sztorija minden előrejelzés ellenére jól végződik.
Valódi rázós történet volt, melyet erős idegzetű olvasóknak ajánlok.




Nem Sparrow az egyetlen madárnév amit felvehetünk keresztnévként. Sőt, más regényszereplők is  kaptak már madárneveket. Minden állomáson találtok egy szójátékot. Sorba kell raknotok a betűket, kitalálni a nevet és beírni a hozzájuk kapcsolódó regénycímet a rafflecopter doboz megfelelő sorába. Több megoldás is lehet, elég egyet beírni!
Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz. A nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésére válaszolni az értesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk.










06.13 Betonka szerint a világ…