2020. július 16., csütörtök

Könyvmolyképző mustra – 2020 nyár – harmadszor



Határozottan jó érzés, hogy a Könyvmolyképző Kiadó szakított eddigi megjelenési politikájával, és kiadványai megjelenését nem csak könyves össznépi rendezvényekre időzíti. Mindenki tudja, hogy ez a tetves vírus miatt kialakult helyzet miatt van, de remélhetőleg tartós lesz – az év közbeni megjelenések, és nem a vírushelyzet, mert arról sajnos már tudjuk, hogy sokáig velünk lesz.
Hamarosan újabb könyvek kerülnek a könyvesboltok polcaira – Elítesek előnyben! –, s elképzelhetően mindenki talál magának kedvére valót, hiszen a kínálat most is nagyon változatos. Tehát ismét veszélyben van a pénztárca és a malacpersely, mert ezek a könyvek már előrendelhetőek.




Kevin Hearne – Beszorítva
A Vasdruida krónikái 5


Vajon túléli hősünk a 21. századot?
Tizenkét év titkos kiképzés után Atticus O’Sullivan végre készen áll rá, hogy földhöz kösse tanítványát, Granuaile-t, és ezzel megduplázza a druidák számát a világban. A szertartás estéjén azonban mindazok, akik addig halottnak hitték, váratlanul felfedezik, hogy életben van – és sokkal szívesebben látnák viszont a sírban.
Választás híján Atticus, hűséges ír farkaskutyája, Oberon és Granuaile az Olümposz-hegy lábához utazik, ahol a római istenség, Bacchus már sóvárogva vár az ígért bosszúra. Csakhogy kénytelen beállni a sorba egy ősi vámpír, egy csapat sötét elf és a bajkeverés ősi istene mögött – láthatólag mindegyiküknél egy dolog szerepel első helyen a tennivalók listáján: A DRUIDA MEGÖLÉSE.
Vesd bele magad, és élvezd a kalandokat!

16 éves kortól ajánljuk!


Eredeti cím: Trapped
Kategória: Sötét örvény




Kristen Callihan – Kontroll
VIP 2


Szellemi párbajként indult. Én, egy átlagos lány a nagy számmal, ellene, a szexi, hatalmas egóval rendelkező rosszfiú ellen…
Amikor áttettek első osztályra a londoni járaton, azt hittem, megütöttem a főnyereményt.
Egészen addig, amíg le nem ült mellém Ő. Gabriel Scott: pokolian jóképű és jéghideg. Senki és semmi nem képes áthatolni a páncélján. Soha. Saját jogán is legenda, a világ legnagyobb rockbandájának menedzsere, emellett pedig egy arrogáns seggfej, aki lenéz engem.
Azt hittem, sikerült pokollá tennem számára egy hosszú repülőutat. Eszembe sem jutott, hogy megkedvelhetem, az meg pláne nem, hogy megkívánhatom. És mi a legmeglepőbb az egészben? Hogy ő is akar engem. Csak a feltételei kissé meghökkentőek.
Ha elfogadom az ajánlatát, sebezhetővé teszem magam. Nagy esély van rá, hogy belezúgok az egyetlen férfiba, akit nem tudok irányítani. De erős kísértést érzek arra, hogy igent mondjak neki. Mert a tökéletes öltönyök és a rideg külső mögött rejtőző férfi valószínűleg a legjobb dolog, ami valaha történt velem. És talán én vagyok az egyetlen, aki képes lehet megolvasztani a jeget a szíve körül.

Kezdődjön hát a küzdelem…

Vesd bele magad, és élvezd a történetet!


18 éves kortól ajánljuk!


Eredeti cím: Managed
Kategória. Rubin pöttyös




Kandi Steiner – Szeretlek, Whiskey!


Őrület, milyen gyorsan tér vissza a zsongás akkor is, ha az ember már ilyen hosszú ideje józan.
Whiskey csak állt ott, a küszöbömön, pont, mint egy évvel korábban. Csakhogy ezúttal nem esett az eső, nem volt düh, sem esküvői meghívó, csak mi ketten.
Egyedül volt. A régi barát, a könnyed mosoly, a torz vigasz, ragyogóan szervírozva. Egyedül voltam. A függő, aki úgy tesz, mintha nem akarna belekóstolni, mégis túl hamar ráébred, hogy attól, hogy hónapok óta tiszta, még nem vágyik rá kevésbé.
De nem szabad innen kezdenem. Nem, ahhoz, hogy ezt a történetet jól meséljem el, vissza kell mennünk. Vissza, az elejére. Vissza, a legeslegelső csepphez.
Ez az én szerelmes levelem Whiskey-hez. Csak remélni tudom, hogy elolvassa.
Ideális feel-good olvasmány. Vízpartra és bekuckózva is. Kapcsolódj ki vele!
Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket? Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

18 éves kortól ajánljuk!


Eredeti cím: A Love Letter to Whiskey
Kategória: Rubin pöttyös





Lois Duncan – A másik ÉN


Laurie Strattonnak végre mindene megvan, amire egy tizenhat éves lány vágyhat. Tökéletes nyara végén azonban új fordulatot vesz az élete, amikor a barátja azt állítja, hogy látta őt egy másik fiúval – pedig Laurie otthon feküdt betegen.
Az ezt követő rejtélyes észlelések meggyőzik a lányt arról, hogy egy nagyon is valós személy ólálkodik körülötte…
Megdöbbenésére kiderül, hogy ez a személy nem más, mint elveszett ikertestvére, akit az elszenvedett sorsa keserűvé, gonosszá tett. Megtanulta, hogyan kísértheti Laurie-t, sőt egy idő után már igazi veszélyt jelent számára. Akar valamit Laurie-tól… Méghozzá az életét!
Tudom, mit tettél tavaly nyáron szerzőjének hátborzongató és misztikus thrillere. Hagyd, hogy magával ragadjon, de hagyd égve a villanyt!
Szereted a Vörös pöttyös könyveket? Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

12 éves kortól ajánljuk!


Eredeti cím: Strangeer with my Face
Kategória: Vörös pöttyös




Katy Evans – A gazember


Jobbat érdemelsz nálam, állítja a fickó.
És a nőt idegesíti, hogy akár igaza is lehet.
Brooke Dumas a Real – Valós című könyvben megtalálta Remington Tate-et, most pedig a legjobb barátnőjén, Melanie-n a sor, hogy ráleljen a férfira, aki megérinti a szívét. Több év keresés után egy este megmenti őt az esőben az erős és titokzatos Greyson King. Lehet, hogy ez a merész fickó lesz a szeretője, barátja és védelmezője, akire annyira vágyott? Intim pillanatokban a férfi úgy ejti ki a nevét, mintha érezne iránta valamit. Mintha Melanie jelentene számára valamit – márpedig ezzel beteljesítené a lány minden álmát.
A férfi aztán szó nélkül eltűnik napokra, amikor pedig visszatér, kijelenti, hogy nem lehetnek együtt, mert csak bántaná Melanie-t. A távolléte azonban sokkal nagyobb fájdalmat okoz a lánynak.
Melanie mindezek után rájön, hogy Greyson milyen sötét titkokat rejteget előle, sőt gyanítani kezdi, hogy talán az első találkozásuk sem a véletlen műve volt. Az érzelmileg összezavarodott lánynak nincs hová fordulnia vigaszért, csak ahhoz a férfi hoz, aki elől menekülnie kellene… Mit tehet az ember lánya, ha kiderül, hogy a hercege valójában egy gazember?
A nemzetközileg sikeres bestsellersorozat további részei:
Real – Valós, Mine – Enyém, Remy.
És hamarosan érkezik a Ripped – Kipattintva!

18 éven felülieknek!


Eredeti cím: Rogue
Kategória: Rázós könyvek