2020. július 23., csütörtök

Könyvmolyképző mustra – 2020 nyár – már megint





A Könyvmolyképző Kiadó nagyon komolyan gondolta a merényletet a bankszámláink, pénztárcánk, malacperselyünk iránt, mert újabb könyvek váltak előrendelhetővé, s ami a megjelenési dátumokat illeti, már nem is kell rájuk olyan sokat várni. A kínálat most is változatos, elképzelhetően mindenki talál magának legalább egy olyan könyvet, amit szívesen elolvasna. Az előrendelhető könyvek listája most már tényleg nagyon gazdag, tehát megéri ellátogati a kiadó webshopjába.





Masaji Ishikawa – Folyó a sötétben – 
A férfi, aki megszökött Észak-Koreából


Szívbe markoló igaz történet egy férfiról, aki megszökött Észak-Koreából, hogy hazatérhessen.
   Félig koreai, félig japán emberként Isikava Maszadzsi egész életében úgy érezte, egyik országhoz sem tartozik. Ez az érzés akkor mélyült el benne igazán, mikor egy megtévesztés hatására a családja Japánból Észak-Koreába költözött, és az akkor tizenhárom éves Isikava a legalsó társadalmi kaszt tagjaként találta magát.
   Ebben az életrajzi könyvben őszintén beszámol viharos gyermekkoráról, az elnyomó, totalitárius rezsimben eltöltött harminchat kegyetlen évről és arról, milyen nehézségekkel kellett szembenéznie, hogy visszatérhessen szülőhazájába, Japánba, miután sikerült megszöknie Észak-Koreából.
   A Folyó a sötétben nemcsak az országban zajló élet részletes rajza, hanem az emberi lélek megingathatatlanságának és a méltóság megőrzésének testamentuma is.
   Ismerd meg egy zárt világ titkait!



Kategória: Sötét örvény
Eredeti cím: A River in Darkness: One Man’s Escape from North Korea




Julie Johnson – A szerelem vonzásában


„Minden érzelemhez megvan a hozzáillő dal, Bee. Minden könnycsepphez, minden mosolyhoz, minden szívfájdalomhoz és minden győzelemhez…”

A húszéves Brooklyn „Bee” Turner számára a gyász régi ismerős. Miután hatévesen szemtanúja volt édesanyja brutális meggyilkolásának, Brooklyn zárkózott, sebzett és – mindenki szerint – egyenesen kiállhatatlan lett. És a lánynak tökéletesen meg is felel, ha elviselhetetlennek tartják, hiszen így senkit sem kell közel engednie magához. Ezért aztán teljesen felkészületlenül éri, hogy miután – szó szerint – belebotlik Finn Chambersbe, az egyetem hírhedt szoknyapecérébe, aki az egyik helyi együttes énekese is, a fiú makacs elszántsággal igyekszik összebarátkozni vele, Brooklynban pedig veszélyes vonzalom támad iránta.
Tudja, hogy ami köztük van Finn-nel, az több lehet szexnél. Talán több barátságnál. És talán több még szerelemnél is.
Ám amikor felbukkan a múltjából egy fenyegető árny, és minden eddiginél nagyobb kihívás elé állítja őt, Brooklyn eléri a töréspontját. Tizenöt év után először kénytelen szembenézni a gyászával és az emlékeivel, miközben halálos macska-egér játékba bonyolódik egy láthatatlan ellenséggel.
Mert néha más démonokkal is szembe kell néznünk, nem csak azokkal, amik bennünk rejtőznek…
Ismerd meg titkait és az elkerülhetetlen sorsát!
Szereted az érzéki, de tartalmas könyveket? Vidd haza nyugodtan, tetszeni fog!

17 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Rubin pöttyös
Eredeeti cím: Like Gravity




Maddie Dawson – Szerelmi varázslás kezdőknek


Mert a boldogság nem mindig onnan érkezik, ahonnan várod.
Marnie MacGraw hétköznapi életre vágyik – férjre, gyerekekre és egy egyterűre a kertvárosban. Most, hogy férjhez menni készül álmai lovagjához, biztos benne, hogy valóban ilyen élet vár rá. Aztán találkozik Blix Hollidayjel, a vőlegénye lázadó, párokat összeboronáló idős nagynénjével, és minden megváltozik – éppen úgy, ahogy azt Blix megjósolta.
Amikor a házassága két kínos héten belül véget ér, Marnie érthetően megdöbben. És még jobban megdöbben, amikor megtudja, hogy ő örökölte Blix brooklyni házát, az összes befejezetlen „projektjével”: a megtört szívű, fura barátokkal és szomszédokkal, akik menekülnek a boldogság elől. Marnie nem hiszi magáról, hogy nagyon különleges volna, ám Blix valahogy tudta, ő lesz a tökéletes ember, aki átveheti a párvarázsló szerepét.
Marnie a maga kárán kénytelen megtanulni, hogy a boldogságot néha nehéz felismerni, és gyakran azoknak van a legnagyobb szükségük rá, akik leginkább eltaszítanák maguktól.
Mulatságos és intelligens kötet, szerethető, különc szereplőkkel, egy csipetnyi varázslattal.
Mondj igent a szerelemre!
Mélyedj el! Kapcsolj ki! Légy jelen!

Felnőtteknek ajánljuk!


Kategória: Arany pöttyös
Eredeti cím: Matchmaking for Beginners




Sara Shepard – A perfekcionisták
Tökéletesek 1


Öt tökéletes lány. Egy tökéletes gyilkosság.
   Öt középiskolás lány, Ava, Caitlin, Mackenzie, Julie és Parker mind a tökéletességre törekszenek, mégpedig bármilyen áron. Bár egy darabig azt hiszik, nincs bennük semmi közös, egy nap rájönnek, hogy ugyanazt az embert gyűlölik: a jóképű nőcsábászt, Nolan Hotchkisst, aki mindnyájuk ellen szörnyű dolgokat követett el.
   Kidolgozzák a tökéletes tervet Nolan megölésére – természetesen puszta tréfából, hiszen a valóságban eszük ágában sincs gyilkolni. Ám amikor a fiút holtan találják, és ugyanúgy végeztek vele, ahogyan a lányok eltervezték, hirtelen gyanúsítottá válnak.
Csak éppen nem ők ölték meg.
Akkor ki lehet a tettes? Meg kell találniuk a valódi gyilkost, különben a tökéletes életük hamar véget érhet – örökre.
A Hazug csajok társasága-sorozathoz kötődő újabb lebilincselően izgalmas és borzongató epizód.
Ne maradj le A perfekcionisták megdöbbentő fordulatairól!
Szereted a Vörös pöttyös könyveket? Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

14 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Vörös pöttyös
Eredeti cím: The Perfectionists




Julie Kagawa – A halhatatlanság ellenszere
Éden trilógia 2


Allison Sekemoto megtette az elképzelhetetlent: meghalt, hogy élhessen.
Miután száműzték Édenből, ahol el kellett válnia a szeretett fiútól, Allie a vér szavát követve elindul, hogy megmentse átváltoztatóját, Kanint az őrült Sarren karmai közül. A nyomok Allie szülővárosába, Új-Covingtonba vezetnek, ahol olyasmiről értesül, ami az egész világ pusztulásához vezethet
Új vírus ütötte fel a fejét, a Vörös Tüdő mutációja – amely generációkkal ezelőtt az emberiség tömeges pusztulásához vezetett –, és ez az új nem kíméli sem az embereket, sem a vámpírokat. A Kanin által őrzött titkok rejthetik az ellenszer kulcsát, ezért Allie-nek minél előbb meg kell találnia átváltoztatóját.
A halhatatlanságot veszély fenyegeti, az emberek és a szörnyetegek közti határ elmosódik. Vajon Allison képes lesz jó döntéseket hozni ebben a helyzetben? Kövesd fordulatos történetét!
Szereted a Vörös pöttyös könyveket? Vidd haza nyugodtan! Tetszeni fog.

16 éves kortól ajánljuk!


Kategória: Vörös pöttyös
Eredeti cím: The Eternity Cure