2018. június 14., csütörtök

Whitney G. - Alapos kétely


Alapos kétely 1-2-3

Whitney G. Alapos kétely című romantikus története nagy sikert aratott külföldön. Sztárügyvédek, balett táncosok, szenvedély és romantika. A könyv turnéjára vár a Blogturné Klub 7 bloggere értékelésekkel, nyereményjátékkal.





A farkamnak megvan a maga étvágya – ami nagy és igen sajátos étvágy. Olyan nőt akar, aki szőke, formás és lehetőleg nem egy kibaszott hazudozó. (Hogy miért, az egy külön sztori.)
Menő ügyvédként nincs vesztegetni való időm párkapcsolatra, ezért névtelen csevegéssel és interneten megismert nőkkel elégítem ki az igényeimet. A szabályok egyszerűek: egy vacsora, egy éjszaka, zéró ismétlés. Ez csak alkalmi szex. Nem több, nem kevesebb. Legalábbis így volt egészen Alyssáig.
Ő egy 27 éves ügyvédnő, könyvgyűjtő és állítása szerint a legkevésbé sem vonzó. Elvileg jogi tanácsokat adtam neki késő esténként, és rábízhattam a heti kalandjaim részleteit.
De aztán bejött a cégemhez egy interjúra. Egy hallgatóknak kiírt gyakornoki pozícióra… És rohadtul megváltozott minden.
Az év egyik legerotikusabb könyve, amiben a forró jelenetek mögött mély lélektani összefüggések bontakoznak ki a múltbéli drámák felszínre kerülésével.
Hagyd, hogy elraboljon!


Könyvmolyképző Kiadó, 2018
Eredeti cím: Reasonable Doubt




„– Egyszer majd visszaütnek a húzásaid, seggarc! – kiabálja, amikor kilépek a folyosóra. – A karma már csak ilyen ribanc.
– Tudom – vetem oda. – Őt két hete dugtam meg.”

Whitney G. (Whitney Gracia Williams) könyvével néhány évvel korábban találkoztam először. Pontosabban az első részével, mert a történet tulajdonképpen három kisregényből áll, melyet a Könyvmolyképző Kiadó most egy kötetben jelentetett meg, s ezt nagyon jól tette, mert nem kell várni a folytatásokra.
Ez egy new adult, erotikus történet, és mint olyan meg is állja a helyét. Csakhogy én már kezdek telítődni az ilyen sablonos alaptémájú történetekkel, ahol a tehetős, arrogáns mocsadék, aki a nőket egyszerhasználatos cikkeknek tekinti, találkozik az ártatlansággal, akibe természetesen beleszeret, és ez pozitív irányú, gyökeres változást okoz torz személyiségének. Ezen túl az történet, amit az alapsztori köré írt igazán szokatlan, izgalmas és szórakóztató is a maga módján, bár én sosem értettem az amerikai iskolarendszert, tehát azt sem, hogyan lehetett a hősnőnek egyszerre két főszakja a főiskolán. Ráadásul két olyan szak, ami még köszönőviszonyban sincs egymással: jog és balett, ami mindkettő egész embert kíván.
A két főszereplő egy jogászoknak fenntartott internetes oldalon találkozik, ahol természetesen mindketten egy-egy azonosítót használnak: Thoreau és Alyssa. Thoreau mögött Andrew Hamilton „menő ügyvéd” áll, aki a harmincas évei elején jár, és az a típusú karakter, akiért mostanság döglenek nők: szexi, karizmatikus és seggfej. És szokás szerint a múltban elszenvedett traumát hozza fel mentségnek viselkedésére. Alyssa pedig Aubrey Everhart, aki jogász anyja meghívóját felhasználva regisztrál az említett oldalra és egy szép, kerek, hamis történetet talál ki arról, hogy kicsoda is ő, messze kerülve az igazságot, miszerint egy alig húszéves főiskolai hallgató, aki egyszerre két főszakra is beiratkozik: a balettre, mert ez az álma, és a jogi előkészítőre, mert ez a szülei álma.
Alyssa és Thoreau egyre közelebb kerül egymáshoz virtuális térben és bizalmas barátság alakul ki közöttük, bár nekem furcsának tűnt, hogy a szupersztár ügyvéd nem veszi észre a dilettánsokra utaló szakmai kérdésekből, hogy valami nincs rendben a magát huszonhét éves ügyvédnek kiadó lány körül. Ez a virtuális barátság egészen addig tart, amíg a karma – amiről már tudjuk, hogy egy ribanc – össze nem hozza őket abban az ügyvédi irodába, ahol Andrew Hamilton társtulajdonos. Ugyanis Aubrey ide jelentkezett egyetemi képzés előtti gyakorlatra.
A dolgok innen bonyolódni látszanak, mert Andrew nem tűri a hazugságot, az ő virtuális barátságuk pedig nyilvánvalóan hazugságra épült, viszont a kettejük közötti szexuális vonzalmat nem tudják túl sokáig tagadni.
Természetesen lesz boldog végkifejlet, melyben mindenki megkapja azt, amire vágyik, de addig is  lesz néhány kemény pengeváltás hőseink között. S nemcsak közöttük, hiszen Andrew olyan kívánatos, hogy a nők szatelitként keringenek körülötte, s valamennyien az ő figyelmére és ágyára vágynak, ő pedig a rá jellemző arroganciával kezeli az ilyen helyzeteket.
Amit pluszban kapunk a hasonló történetekhez viszonyitva, az a mini jogi értelmező szótár, mert a fejezetek végén a szerző beillesztette egy-egy fogalom értelmezését. Elképzelhető, hogy lesznek olyan olvasók, akik ezt hasznosnak találják.
A történet E/1-ben, jelen időben mesélve íródott, és mindkét főszereplő szemszögét megismerjük. A két szemszög szerencsére nem ismétli, hanem kiegészíti egymást.
A műfaj rajongóinak ajánlom, de természetesen ízlések és pofonok...





A női főszereplő balettozik, és a játék is ezzel lesz kapcsolatos. Balett mozdulatok neveit kell kitalálnotok a gifek alapján. A turné blogjain találtok majd egy-egy mozdulatot, és nincs más dolgotok, csak beírni a rafflecopter megfelelő helyére a helyes megoldásokat, hogy a játék végén esélyetek legyen megnyerni a Könyvmolyképző Kiadó által felajánlott 3 Alapos kétely példány egyikét.







06.08. Insane Life
06.12. Könyvvilág
06.14. Betonka szerint a világ...