2018. június 17., vasárnap

T. M. Frazier – King

King 1

Újabb történettel gazdagodott a Könyvmolyképző Kiadó Rázós könyvek sorozata. T. M. Farzier King sorozatának azonos című első része meghökkentő, izgalmas, lebilincselő. A Blogturné Klub négy bloggerét követve megtudhatjátok mit gondolnak ők erről a történetről, a nyereményjáték helyes megfejtői között pedig a könyv egy példányát sorsoljuk ki.



Nincs hol laknia. Nincs mit ennie. Nincs kihez fordulnia. Doe nem emlékszik a múltjára. 
A hírhedt nehézfiú most szabadult a börtönből. King az az alak, akivel jobb nem szembekerülni, mert vérrel, fájdalommal, szexszel, vagy ezek kombinációjával fizet meg az ember. King jövője azon múlik, hogyan tudja egyensúlyozni az életét. 
Doe történetét homály fedi. 
Amikor sorsuk összefonódik, rá kell döbbenniük, hogy a folytatáshoz meg kell tanulniuk elengedni addigi életüket. 
Romantika és erotika, krimivel fűszerezve – a tökéletes elegy az olvasói szívek megdobogtatásához.


Könyvmolyképző, 2018
Eredeti mű: T. M. Frazier – King, 2015



King az azonos nevű sorozat első része. Több rész is megjelent már a történetből, bár az All the Rage című a sorozathoz van sorolva, de a Goodreadsen semmi nem jelzi hányadik lenne a sorban, tehát a részek száma vitatható, az viszont biztos, hogy hamarosan új kötettel bővül. Angol nyelven, természetesen, mert magyarul per pillanat csupán az első rész érhető el.
Huh, nem is tudom hol kezdjem. Talán azzal, hogy ez nem egy finom, rózsaszín lelkű hölgyeknek való történét, mert bár szerelemről is szó esik benne, ez úgy kiakasztja az olvasót, ahogy elő van írva. Igen, ez valójában egy rázós történet, nem csak úgy oda van írva, mert valahová be kellett sorolni.
Szívesen mondanám azt, hogy ez a fülszövegben említett King és Doe szerelmének története, vagy King és Preppy barátságáé, de ez így nem lenne igaz. Ez több annál, hiszen egy egész, törvényen kívül álló világot ismerünk meg, szereplőikkel együtt: motorosok bandája, drogdílerek, prostituáltak, vagy olyanok, akikről nem is feltételezné az ember lánya, hogy bármilyen törvénytelen dologhoz közük lenne.
King börtönből szabadul. Egy olyan dologért ült, amit nem tett meg, büntetésének semmi köze ahhoz, amiből megél. Ő egyébként tetoválóművész, de nem ez jelenti számára a pénzkereseti forrást. Kicsit ellentmondásos személyiség, hiszen nyilvánvalóan a törvény rosszabik oldalán áll, de ettől függetlenül rendes fickó, aki tisztába van a valós értékekkel, fontos számára a család és a barátok, és mindenek előtt becsületes, az adott szavának súlya van.
És ott van Doe, akinek amnéziája van, nem tudja honnan jött, mi történt vele, csupán azt tudja – ezt is attól a prostituálttól, aki hajlandó segíteni rajta –, hogy hajléktalanságán és nyomorán akkor tud változtatni, ha valamelyik motoros mellé csapódik kitartott nőnek.
A két főhős a King tiszteletére szervezett bulin találkozik össze meglehetősen bizarr körülmények között, és innen kezdődik kettejük története, ami sajnos nem végződik happy enddel a kötet végén, mivel a történet sem fejeződik be. Igen, ez egyike azoknak a méltatlan módon függővéges könyveknek, aminek a folytatását nem győzzük kivárni.
A történet E/1-ben íródott, és úgy King, mint Doe szemszögéből is megismerjük a történetet, s nagyon örültem, hogy ezek a váltott szemszögek nem ismétlik, hanem kiegészítik egymást. Doe előző életéről keveset tudunk meg, hiszen ő amnéziás, csupán a King által felfedezett dolgok utalnak arra, honnan jött és kicsoda ő. Viszont King múltjával tisztába lesz mindenki, mert időben ugrálunk jelen és múlt között. A visszaemlékezések során nemcsak Kinggel ismerkedhetünk meg, hanem Preppyvel is, hiszen kettejük furán induló barátsága nagyon régre nyúlik vissza.
Azt viszont nem kedveltem, hogy az egyik fontos mellékszereplőt elveszítjük a történet során. Nincs nekem bajom azzal, ha a történet nem végződik jól és habos-babosan, viszont ezt a szereplőt kedveltem, sőt nagyon is. Azért sem örülök ennek, mert a későbbiekben a szerző három könyvet is szentel a szereplőnek, amiket nem fogok elolvasni, hiszen tudom már, hogy végződik az  ő története, a poén már le van lőve.
Aki szerette a tavaly ősszel megjelent Kilenc percet, annál ez a történetet is befutó lesz. Nagy fájdalmam az, hogy függővéges és természetesen ott marad abba a történet, ahol a legérdekesebb, ahol egyszerűen pofára ejt és úgy hagy egészen a következő részig, vagy ki tudja meddig.
Nem volt tökéletes, és voltak benne ilyen-olyan dolgok, amelyek zavartak, vagy épp idegesítettek is. Minden vélt vagy valós hiányossága ellenére ez egy nagyon jól felépített történet, jól megformált szereplőkkel, meglepetésekkel és csavarokkal. Kedveltem, és  azoknak ajánlom, akik: szeretik a keményfiúkról szóló sztorikat, nincsenek előítéleteik, nem rettennek meg egy kis erőszaktól, sőt, kicsivel többtől sem, akkor is elolvassák, ha tudják, hogy függővéges… de természetesen ízlések és pofonok…




Keményfiúkról szóló történeteket keresünk!  A rövid leírás alapján ki kell találnotok melyik könyvre gondoltunk és a megfejtést, amelynek  a szerző nevét és a könyv címét kell tartalmaznia, a Rafflecopter megfelelő dobozába kell beírnotok.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.



"Az egésznek pedig Grizz áll a középpontjában: termetes, sötéten jóképű és ijesztő férfi, aki Ginnyvel valahogy mégis olyan gyengéd, hiszen ő élete egyetlen igaz szerelme.
Így kezdődik az érzelmi megszállottságról és a manipulációról szóló mese, amiben egy környezetéből kiszakított lány kénytelen az egyetlen emberre támaszkodni, akitől figyelmet, szeretetet és gondoskodást kaphat."






06. 17 - Betonka szerint a világ…
06. 21 - Kristina blogja
06. 23 - Sorok között