2018. június 20., szerda

Elizabeth Hoyt – Szívembe zárva


Maiden Lane 8

A Romantikus Regények sorozat kétszázadik kötetét jelentette meg a General Press Kiadó. A Blogturné Klub hét bloggerét követve megtudhatjátok ők mit gondolnak Elizabeth Hoyt Maiden Lane sorozata újabb részéről, mely a Szívembe zárva címmel került a boltokba, és játszhattok a könyv egy példányáért.




A ​csinos és életvidám Lady Phoebe Batten minden vágya, hogy egy herceg húgaként a pozíciójához illő társasági életet élhessen. Ez azonban nem kivitelezhető egykönnyen, lévén a fiatal nő szinte teljesen vak, és a bátyja utasítására mindenhová elkíséri egy felfegyverzett testőr – a meglehetősen idegesítő, ámde felettébb vonzó Trevillion kapitány. 
James Trevillion azután szerelt le a királyi dragonyosoktól, hogy megsérült a lába. A sántasága ellenére mégis ördögien ügyesen lő és lovagol, egyszóval nem lenne szabad nehézséget okoznia számára, hogy megvédelmezze az őrjítő Lady Phoebet. A csábító nő azonban egyre gyakrabban tereli el a figyelmét a feladatáról; így amikor Lady Phoebe emberrablók célpontjává válik, a kapitány merész lépésre szánja el magát, hogy megvédelmezze a szívének egyre kedvesebb hölgyet…
Elizabeth Hoyt a Maiden Lane-sorozat nyolcadik részében egy ártatlan, fiatal nő és egy megkeseredett katona történetét meséli el, akik hosszú utat járnak be, mire rájönnek: együtt teljesebb életet élhetnek, mint külön-külön.


General Press, 2018
Eredeti cím: Dearest Rogue



Felesleges elmondani mennyire vártam, hogy ez a könyv megjelenjen. Mindenki így van ezzel, aki ismeri a szerző írásait, különösen a Maiden Lane sorozatot. Kicsit haragszom is, hogy évente csupán egy rész jelenik meg belőle magyar nyelven, mert ennek a sorozatnak minden sora imádható, és annak ellenére, hogy ez egy 18. században játszódó történetek sora, a szerző hihetetlenül ötvözi a romantikát, az “akciót” és az erotikát. De ezt a szerző rajongóinak nem is kell mondanom.
Ugye ez egy sorozat nyolcadik része. Kis jóindulattal önállóan is olvasható a történet, de rengeteg szereplője van, olyanok, akikkel már az előző részekben is találkozni lehetett, utalások történnek korábbi történésekre, és nagy kár lenne kihagyni az előzményeket.
A szerzőre jellemzően most is egyszerre két történetet kap az olvasó. Az egyik A fókatündér meséje, melyből minden fejezet előtt egy kis részletet oszt meg a szerző, hogy majd a másik történettel együtt jussunk a végére. A másik történet pedig James Trevillion kapitány és Lady Phoebe Batten szerelmének története.
Akik ismerik a sorozatot, azok képben vannak a főhősök személyével, akik most ismerkednének vele, azoknak mondanék néhány szót róluk.
Lady Phoebe, Wakefield herceg húga, sajnálatos módon látása nem a legjobb és egyre romlik. Tisztába van vele, hogy egy nap teljesen megvakul, ez bánatára most be is fog következni. Mivel ezzel nemcsak ő, hanem családja is képben van, a meglehetősen zsarnoki természetű bátyja a széltől is óvja, tehát az ifjú hölgy életéből kimarad mindaz, amit a kor arisztokrata fiatal hölgyei elművelnek: bálok, udvarlók, flörtölés. Lady Phoebe pedig mindebben részesülni szeretne, de csak a mindennapi rutin engedélyezett számára.
Őt kísérgeti – szószerint testőre – James Trevillion, a királyi gárda leszerelt kapitánya, akit a sorozat rajongói annak a baleknak ismernek, akinek sohasem sikerül elfognia a St. Giles-i kísértetet, bár a végén már nem is igazán akarta.
Lady Phoebe egyhangú élete hirtelen felpezsdül, amikor elrablására többször is kísérletet tesznek, Trevillion kapitány pedig gondol egy merészet, kimenekíti Londonból, s meg sem áll vele családja Cornwallban levő birtokáig. Ez kitűnő alkalom volt arra, hogy jobban megismerjem kicsoda is a kapitány, honnan származik és főleg azt, hogy családja milyen titkokat takargat – mert magától értetődően ő sem származik egy egyszerű, unalmas családból.
A cselekmény többször is London nyomornegyedébe, vagy arra a szigetre visz, ahol  az épülőfélben levő Harte Vígadója van, és ismét találkozunk Montgomery hercegével is, aki ugyebár az újraépülő műintézmény legnagyobb befektetője. S vele együtt egy új szereplő is színre lép: Eve Dinwoody kisasszony, aki most csupán egy titokzatos mellékszerepő, de van egy olyan érzésem, hogy a későbbiekben majd saját története is lesz.
Mit mondjak még? Imádtam! Pörgött, tele volt váratlan fordulatokkal és annak ellenére, hogy nyilvánvaló volt hogyan fog végződni, egyszer sem éreztem azt, hogy mindaz ami történt, csak azért volt, hogy legyen mivel megtölteni a papírt, amíg a két főhős egymásratalál és boldogan él, míg meg nem hal.
Lady Phoebe és Trevillion kapitány kettőse fergeteges volt. Eddig is kedveltem őket, bár nem sok vizet zavartak az előző történetekben, most imádnivalóak a verbális pengeváltásaik, a suta próbálkozásaik, a bimbozó szerelmük. Plusz izgalmat hozott a történetbe, hogy jó ideig még sejteni sem lehetett ki az, aki kitartóan Phoebe biztonságára tör és főleg miért.
Egyetlen hiányérzetem van a történettel kapcsolatban, és az a St. Giles-i kísértet hiánya. Az a karakter (bárki is lenne a maszk mögött) nekem nagy szerelmem, és most nagyon belepasszolt volna ebbe az emberrablásos történetbe, de nem kaphatunk meg mindent. Talán majd egy következő történetben…
Le a kalappal Ms. Hoyt előtt, elérte, hogy ismét legyen egy olvasással töltött éjszakám, mert ezt egyszerűen nem lehetett letenni… meg ízlések és pofonok...

                                            Kedvenc idézet:

“Néha komolyan könnyebb lenne az élet, ha az ember egyszerűen fejbe csaphatná az urakat!”



A sorozat magyar nyelven elérhető részei:

1. Bűnös szándék, 2013

2. Csillapíthatatlan vágy, 2013

3. Botrányos vágyak, 2014

4. Az álarcos csókja, 2014

5. Az éjszaka ura, 2015






A történet hősnője vak. Játékunk minden állomásán egy-egy  olyan regényhős nevét keressük, aki élete egy szakaszában, vagy akár az egészben szintén ezzel kell/kellett élnie. A ti dolgotok csupán annyi lesz, hogy a helyes megfejtést a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok.

Ne feledjétek, a beírt válaszokon már nem áll módunkban javítani. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérjük, hogy levelünkre 72 órán belül válaszoljatok, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk! A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Christina Dodd: Gyertya az ablakban





06.20 - Betonka szerint a világ…
06.22 - Olvasónapló
06.24 - Dreamworld
06.26 - Könyvvilág
06.27 - Insane Life
06.28 - Kristina Blogja