2018. június 1., péntek

Passzoltam, mert...

- második epizód -Néhány történet, aminek olvasását feladtam – természetesen ezek mellett van néhány olyan is, aminek neki sem fogtam, hiába olvastam egy esetleges első részt a sorozatból… mint például a Művelt Nép  Előtt sorozata. 
Mielőtt lincselés és sárdobálás kezdődne, szeretném ismét elmondani, hogy nem vagyunk egyformák – itt jön be az a bizonyos ízlések és pofonok –, és mindenkinek joga van, hogy saját véleményt formáljon egy-egy könyvről, tehát nekem is. Mary Alice Monroe – Déli menyegző 
(Nyári emlékek 4)


Nincs is annál romantikusabb, mint egy nyári esküvő – vagy kettő! – Amerika legkeresettebb esküvői helyszínén, a Charleston környéki, festői lápvidéken. Több száz éves ültetvények, egy mohos tölgyekkel övezett sétány, egy legendás bálterem, homokdűnék az alkonyatban… Keresve sem lehetne tökéletesebb díszletet találni a két lánytestvér, Harper és Carson menyegzőjéhez. Amikor azonban egy rejtélyes idegen jelenik meg a színen, úgy tűnik, hogy egy családi titok meghiúsítja a várva várt eseményt. A lányok és a nagyanyjuk élete egy szempillantás alatt fenekestül felfordul: kitör a botrány, a szerelmesek összevesznek, még az is felmerül, hogy felbontják az eljegyzést… 
A Dél-Karolina varázslatos tájain játszódó, bájos, ugyanakkor elgondolkodtató regény szereplői a nem mindennapi eseményre készülődve megtapasztalják, mit jelent az összetartozás, mennyire fontosak a családi kötelékek, illetve hogy a szeretet erejével minden akadályt legyőzhetnek.

General Press, 2017
Eredeti mű: Mary Alice Monroe – A Lowcountry Wedding

Miután a három részben kissé erőszakosan, de annál kioktatóbb stílusban szó volt a környezetvédelemről, delfinekről, autizmusról, régi korok rabszolgatartásáról, alkoholizmusról és még ki tudja miről, a negyedik részben megjelenő fekete bőrű-kékszemű törvénytelen féltestvér, aki ráadásul baptista lelkipásztor is…. Na ez már sok volt. Mellesleg a szerzőnek nem ártana egy kis genetikát is olvasnia, mielőtt arról ír, hogy kitől mit örököltek a szereplők.

  


Sylvia Day – Eggyé válva 
(Crossfire 5)


Gideon ​Cross. Annyira magától értetődő volt, hogy beleszeretek. Azonnal, első látásra. Teljesen. Visszavonhatatlanul. Egy álom vált valóra, amikor feleségül vett. De az, hogy a házasságunk működjön, életre szóló küzdelem. A szerelem átformál. A mi szerelmünk egyszerre menedék a vihar elől és pusztító szélvész. Két megtört lélek válik eggyé. Megmutattuk egymásnak a legmélyebb, legsötétebb titkainkat. Gideon a tükör, amelyben minden hibámat látom… és a szépségemet is. Mindent megad nekem, és most ideje bebizonyítanom, hogy mellette állok és támogatom, akárcsak ő engem. Együtt megbirkózhatunk azokkal, akik gonoszul közénk akarnak állni. De a legnagyobb csatánkat talán épp a fogadalommal kell megvívnunk, ami erőt ad nekünk. Az, hogy elköteleződtünk a szerelem mellett, csak a kezdet volt. Meg kell küzdenünk érte, és vagy még közelebb kerülünk egymáshoz, vagy… elválnak útjaink.
Szívszaggató és csábító, az Eggyé válva a Crossfire sorozat befejező része. Izgalmas szerelmi történet, amely világszerte olvasók millióinak szívét ejtette rabul.

Athenaeum 2017
Eredeti mű: Stlvia Day – One With You

Vannak dolgok, amiket teljesen felesleges megírni, tovább húzni-nyúzni csak azért mert néhány olvasó többet akar a történetből. Kár, hogy csak ők hallatják a hangukat. Nagyon kierőszakolt volt a negyedik rész is, ez sem különb. Annak ellenére, hogy viszonylag tudtam mi várható a történettől – egy ismerősöm mesélt néhány várható dolgot, ő már magáévá tette a történetet angol nyelven –, és valahol, valamikor meglepő dolgok történnek, egyszerűen nem tudtam túlrágni magam az “akció” előtti unalom-tengeren. Nekem ez a sorozat három részből áll és pont.J. L. Perry – Rohadék


A ​világhírű bestseller. Egy szívfájdítóan gyönyörű love sztori.
A nevem Carter Reynolds. Rohadéknak születtem, és rohadékként fogok meghalni. Erre fiatalon jöttem rá, és nem változtathat rajta senki és semmi. A pusztítás egyirányú ösvényén járok, Isten irgalmazzon annak, aki az utamba kerül. Utálom az életemet. Igazából mindent gyűlölök.
Egészen addig, amíg nem találkozom a szomszéd kölyökkel. Indi-csodabogár-anával. Rögtön ellenszenves. Attól a perctől fogva, amikor először megpillantom, fellobbant bennem valamit. Olyan érzelmeket vált ki belőlem, amelyekről azt hittem, képtelen vagyok érezni. Ez egy kicsit sincs ínyemre. Amikor rám néz azzal a hatalmas, gyönyörű, kísértő zöld szemével, mintha lelátna a lelkem mélyébe. A sikító frászt hozza rám az a lány. Olyan, akár a napfény és a szivárvány az én komor, pusztító világomban. Rosszul vagyok a napfénytől és a szivárványtól.
A nevem Indiana Montgomery. A barátaim Indinek szólítanak. Hat éves koromban elvesztettem anyámat, de csodálatos az életem, és nagyszerűek a barátaim. Apám bőven kárpótol azért, hogy csak egy szülőm van. A kicsi lánya vagyok, a világa közepe. Csodálom őt.
Amikor Carter Reynolds a szomszédba költözik, rosszabbra fordul az életem. Vonzó, rohadtul dögös, de ezzel véget is ér a dicséret. Úgy tűnik, határozottan eltökélte, hogy tönkreteszi az életemet. Durván viselkedik, de amikor a szemébe nézek, nem látok gorombaságot. Sérülést és fájdalmat látok. Elveszettnek tűnik.
Gyűlölnöm kellene azért, ahogy bánik velem, de bármily meglepő, nem gyűlölöm. Legfeljebb sajnálatot érzek iránta. Segíteni akarok neki, hogy megtalálja a békét. A fényt, amelyről tudom, hogy ott rejtőzik valahol a sötét világában, de egyetlen sugarát sem akarja.
Újra és újra figyelmeztetett, hogy maradjak távol tőle, de nem tudok. Valamiért vonzódom hozzá. Mindig rohadékként utal magára. Talán igaz lehet, de számomra inkább egy teljesen félreismert rohadék. Akár tetszik neki, akár nem, én nem adom fel.

Művelt Nép, 2018
Erdeti mű: J. L. Perry – Bastard

Ugye volt nagy beharangozás, porhintés és sok-sok halasztás. Nem újdonság, elég csak a kiadó nevére nézni. Lett egy bombasztikus fülszöveg, melyet részben az olvasókkal fordíttattak le (visszanézhető a kiadó közösségi oldalán!) és voilá! Egy dolgot felejtettek el közölni, azt, hogy ez egy újabb amcsi tini nyáltenger, főszerepben egy újabb nagyképű és agresszív kölyökkel, aki felnőttet akar játszani és akiből üvölt a világfájdalom. Ha a sok mellébeszélés között ezt az információt is megemlítik, ki sem nyitom a könyvet, így addig jutottam, amíg a főhős elpöntyögi, hogy még x hónapja van a nagykorúságig. Ez valahol az első tíz oldalban történik. Nem érdekelnek ezek az eltúlzott lelki nyavalygások, világfájdalmak és ifjúsági mizériák, van belőlük több mint elég.Mandy Bagott – Őrült görög nyár


Ellennek látszólag bejött az élet: álommunkája van, és a barátja nemrég megkérte a kezét. Csakhogy a mesevilág váratlanul darabokra hullik…
A lány Görögországba, Korfu szigetére utazik, hogy elűzze szívéből a fájdalmat és segítsen a húga esküvője megszervezésében.
Miközben a munkája következményeitől és egykori udvarlójától retteg, Ellen egyre bensőségesebb kapcsolatba kerül a szálloda egyik animátorával, aki olyan titkot őriz, amelyet eddig soha senki előtt nem fedett fel.
Az egyhetes korfui nyaralás annyi meglepetést tartogat, hogy Ellen húga helyett végül más mondja ki a boldogító igent a tenger habjai között felállított emelvényen.

Tericum, 2017
Eredeti mű: Mandy Bagott – Truly, Madly, Greekly

Én szeretem a könnyű, nőcis történeteket, Görögörszágot is, de ez dögunalom volt. Pont.Meredith Wild – Rád kattanva 5


Újabb viharfelhők gyülekeznek a Landon házaspár felett. Kísért Blake hackermúltja. Vajon mit követett el, ami alapjaiban rendítheti meg a kapcsolatukat? Blake eltemetné a múltat, de Erica harcba száll, hogy tisztázza férje nevét.

Libri, 2017
Eredeti mű: Meredith Wild – Hard Love, 2015

Vontatott és értelmetlen, akárcsak az egész sorozat. Érthetetlen, hogy hová akarja még nyúzni ezt a zavaros akármit, mert történetnek bűn lenne nevezni. Tizenkettő egy tucat kategória…Meghan March – Vágy és szerelem 
(Vágy 3)


Imádom ezeket a szavakat. 
Ő az enyém, és ha azt hiszi, hagyni fogom, hogy elszaladjon, és nem találom meg, hogy visszahozzam oda, ahová tartozik – hozzám – akkor bizony nagyon téved.
Mert én övön alul is ütök, ha arról van szó, hogy boldogan éljünk, amíg meg nem halunk.
A Vágy és szerelem a Vágy-trilógia befejező része, a Vágy és hatalom és a Vágy és kétség után érdemes olvasni.
Meghan March erős, érzéki nőkről ír és mocskos szájú alfahímekről, akiket térdre kényszerítenek. Impulzív és kedélyes, és senkitől nem kér bocsánatot, amiért imád pikáns dolgokat írni. Erotikus regényei Amerikában hatalmas sikert aratnak, és minden bizonnyal a hazai olvasók kedvence is lesz.

Álomgyár, 2018
Eredeti mű: Dirty Together, 2016

A trilógia-mánia áldozata. Ha a három részt egyben megírja a sok, felesleges mellébeszélés, eltúlzott – sokszor a valóságban nem is létező – lelki zűrök nélkül, akár jó is lehetett volna, mert ugye akkor pörög a cselekmény, nincs idő elmerülni a klissékben és a szereplők önsajnálatában – vagy éppen ellenőrzésmániájukba.
Nem volt türelmem végigolvasni.