2017. április 22., szombat

Sarah Morgan - Álmaimban Manhattanben

New Yorkból szeretettel 1


Nagyszerű barátok, menő lakás, fantasztikus állás! A rendezvényszervező Paige Walker csodálatosnak találja New Yorkban az életet. Imádja a kihívásokat, és szívvel-lélekkel végzi a munkáját. Gyerekkorában folyton betegeskedett, és most bizonyítani akar, méghozzá nem is akárhol, hanem az üzleti élet központjában, Manhattanben. De bármilyen jól érti is a dolgát, a világ meghódítására tett első kísérlete zátonyra fut, amikor előléptetés helyett kirúgják a munkahelyéről. Paige azonban felveszi a kesztyűt, és saját céget alapít. Ám egy önálló vállalkozás beindítása semmi ahhoz képest, hogy mindenáron titkolnia kell, mit érez még ma is élete első szerelme, a bátyja legjobb barátja, Jake Romano iránt. Amikor a férfi felajánlja segítségét Paige újdonsült cégének, felizzik a régi tűz, sok-sok álmatlan éjszakát okozva mindkettejüknek. Vajon sikerül a lánynak meggyőznie a mindenkivel szemben bizalmatlan Jake-et arról, hogy a boldogságért igenis érdemes kockára tennie a szívét?

Harlequin, 2017
Eredeti mű: Sarah Morgan – Sleepless in Manhattan, Harlequin, Toronto, 2016


A már ismert O'Neil testvérek sorozat után újabb Sarah Morgan sorozat megjelentetésébe fogott bele a Harlequin Kiadó és kis szerencsével valamikor a jövőben valamennyi részét olvasni fogjuk. Ez egy hosszabb sorozat lesz, angol nyelven néhány rész már megjelent és idén folyatódik további részekkel, s a vége hol van/lesz, ki tudja?
Ez a sorozat első könyve, természetesen van egy 0.5-ös novella is, amivel én nem találkoztam magyar nyelven, de ez nem jelenti azt, hogy a kiadó nem jelentette meg valamelyik romantikus füzetben. Ezt igazándiból azok tudnák megmondani, akik rendszeresen olvassák ezeket a kiadványokat. Tehát én nem tudnám megmondani, hogy miről szól az a rész, és van-e valamilyen kapcsolata ezzel a történettel.
Végy három vidéki lányt, természetesen kebelbarátnőket és helyezd el őket álmaik városában, New Yorkba. Ők pedig: a gyermekkorát többnyire kórházi ágyon töltő Paige, aki sok éve szerelmes bátyja barátjába – szervezőzseni, a naiv és jóhiszemű Evie, aki mindenhol romantikát és szerelmet lát – örökké kísérletező gasztro-hercegnő, a harmadik pedig a tüskés, visszahúzódó, bizalmatlan Frankie – kertek-virágok mágusa. Ez mondjuk három rész lenne a sorozatból, hogy a továbbiak kikről szólnak majd és lesz e valamilyen összefüggés a lányok történeteivel, fogalmam nincs.
Ez az rész Paige története, többnyire, mert azért eléggé képben leszünk a hölgy-hármas minden tagjával, de azért a hangsúly most Paige-en van és az ő olthatatlan szerelmén Jake Romano iránt. S kezdődik a történet mindjárt azzal, hogy az előléptetésre váró Paige nem felfele halad a karrier szamárlétráján, hanem menesztik munkahelyéről, egy rendezvényszervező cégtől, s nem csak őt, hanem barátnőit is, hiszen nemcsak barátnők, egy házban is laknak és ugyanannál a cégnél dolgoztak. Mint a mesében…
Ez a pont az ami változást hoz az életükbe és hosszas vajúdás és siránkozás után útnak indítják saját rendezvényszervező vállalkozásukat, hiszen ehhez értenek a legjobban.
Miközben az induló vállalkozáson rágódnak, Paige közelebb kerül szerelméhez, az utcán hagyott gyermekből lett informatikai guru és természetesen többszörös milliomos Jake Romanohoz, akitől nemcsak a saját vállalkozás ötlete származik, hanem meghatározó lendületet ad a hetekig sikertelen cégnek azzal, hogy megbízza őket egy nagyszabású fogadás megszervesésével. Ez pedig akkora nagy és átütő siker, hogy másnaptól a lányok határidőnaplója megtelik, a vállalkozásuk maximális járaton pörög. Mint a mesében…
Természetesen minden szempontból happy end a vége, felfut a vállalkozás, Paige és a szoknyavadász Jake Romano egymásratalál és boldogan élnek míg meg nem halnak.
Nagyon habos-babos romantikus történet, ami a fellelhető összes divatos klissét felvonultatja: az elhagyott, szegény gyerekből lett milliomost, a szoknyavadász rosszfiút, aki természetesen motorozik, a gondoskodó nagytestvért, három lelki jóbarátnőt, csak úgy felfutó vállalkozást… szóval ott van egy az egyben a nagy amerikai álom. És természetesen hódol a fejezetek előtti vásári bölcsességek divatnak is, minden egyes fejezet egy-egy ilyen aranyköpéssel kezdődik, amit a három lány egyikének tulajodít. Néhányuk minden bizonnyal mosolyt csal majd az arcodra, hát íme néhány kedvcsinálónak:

"Ha az élet becsap egy ajtót az orrod előtt, még mindig betörheted az ablakot.
Nincs ingyen ebéd – hacsak nem a legjobb barátnőd a szakács.
Ha minden próbálkozásod ellenére sem érsz fel a csillagokig, keress magasabb sarkú cipőt!
Ha hibázol, feltétlenül ismerd be a tévedésed! A békát lenyelni sosem kellemes, de legalább nem hízol tőle.
Az önbizalom olyan, mint a smink. Emeli a megjelenésed fényét, és senkinek nem kell tudnia, mi van alatta.
A férfiak olyanok, mint a rúzs. Ki kell próbálnod egypárat, mire megtalálod a megfelelőt.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy a férfiaktól várjuk az első lépést.
A szerelem olyan, mint a csokoládéevés. Jó ötletnek tűnik eleinte, de később mindig megbánod.
Ha azt akarod, hogy az álmod valóra váljon, előbb ébredj fel!
Ha azt hiszed, a szerelem a válasz, valószínűleg nem a jó kérdést tetted fel.
Mielőtt minden rosszra fordulna, gyakran az az érzésed, hogy sosem mentek még ennyire jól a dolgok.
Sosem tudhatod, mikor jön a derűre ború, úgyhogy mindig legyen nálad esernyő!
Ne tárolj csontvázakat a szekrényedben, mert bármikor jöhet valaki, hogy kölcsönvegye az egyik ruhád!”
(Sarah Morgan – Álmaimban Manhattanben, Harlequin, 2017)

Számomra ez túlságosan is kiszámítható volt és annak ellenére, hogy szeretem a romantikus történeteket, ez nem jött be. Túl sok volt benne a rózsaszín köd és a klisé, de minden bizonnyal lesznek olyanok, akiknek pontosan erre van most szükségük, mert a történet lényegében nem rossz. Meg hát ízlések és pofonok...

A sorozat további, egyelőre csak angol nyelvű részei:

0.5 Midnight at Tiffany's (novella)

2. Sunset in Central Park

3. Miracle on 5th Avenue

3.5 A newYork Christmas Fairy Tale (novella, nincs borító)

4. New York Actually (megjelenik: 2017 május)

5. Holiday in the Hamptons (megjelenik: 2017 június)

6. Moonlight over Manhattan (nincs borító, megjelenik 2017 október)