2023. december 8., péntek

Sabrina Jeffries, Madeline Hunter, Mary Jo Putney – Karácsonyi csók



   Sabrina Jeffries Hercegi kör sorozatának kiegészítő kötete jelent meg októberben a General Press Kiadónál: Karácsonyi csók címmel. A kötetben szereplő három karácsonyi novella társszerzői Madeline Hunter és Mary Jo Putney. Fedezzétek fel velünk, hogy a méltán népszerű történelmi romantikus szerzők hogyan varázsolnak szerelmet egy vidéki fogadóban rekedt társaság hölgyei és urai között, melyhez a hóban és érzelmekben gazdag karácsony teremt hátteret. A játékunk megfejtéséért cserébe akár meg is nyerhetitek a könyv egy példányát a Kiadó felajánlásában.



Madeline ​Hunter: Váratlan csók

Jenna Waverly karácsonykor mindig bezárja a fogadóját, hogy pár napot pihenhessen az egész éves munka után. Egy hóvihar azonban keresztbe húzza a számításait. Nem elég, hogy egy öntudatlan férfira bukkan a birtokán, de számtalan menedéket kérő idegen is megjelenik a küszöbén.

Sabrina Jeffries: Megkésett csók

Köztük van Konrad Juncker, a híres színműíró, és Flora Younger, egy vikomtesz társalkodónője. Ők ketten egykor nagyon közel álltak egymáshoz, míg a férfi árulása össze nem törte a lány szívét. Vajon a véletlen találkozás segít abban, hogy visszataláljanak egymáshoz?


Mary Jo Putney: Varázslatos csók

A szintén a vendégek között lévő Kate Macleod mélységesen megdöbben, amikor rájön, hogy az egyik menedéket kérő nem más, mint az a férfi, aki sok évvel ezelőtt kimentette egy szorult helyzetből Indiában, és feleségül vette. Most csupán pár napjuk van arra, hogy eldöntsék, a hirtelen fellobbanó vonzalom elegendő-e ahhoz, hogy házasok maradjanak…

   Ebben a kötetben három írónő egy-egy szívmelengető karácsonyi történetét veheti kézbe az olvasó, három párról, akiknek a sorsa ugyanabban a fogadóban kerül válaszút elé.



General Press, 2023
Eredeti cím: A Yuletide Kiss, 2021





   Nem először fordul elő, hogy a General Press Kiadó Romantikus Regények sorozata egy különleges kötettel lepi meg olvasóit, ugyanis a Karácsonyi csók címet viselő kötet három, a zsáner ismert szerzőjétől származó rövid történetet/kisregényt tartalmaz. Nem igazán rajongok az ilyen megoldásokért, mert szeretem, ha a cselekménynek van ideje kibontakozni, de az ember lánya lassan annak is örül, hogy egyáltalán még megjelennek történelmi romantikusok a piacot elárasztó erotikus maszlag mellett.
   Három szerző, három történet és egy kellemes meglepetés, ugyanis a három történet ugyanakkor, ugyanott, ugyanazokkal a szereplőkkel játszódik, még Ivan, a macska is mindháromban jelen van.
   Néhány nappal karácsony előtt történik, hogy egymástól függetlenül néhány ember ugyanabban a fogadóban kényszerül megszállni. Rokonokhoz, családhoz, barátokhoz utaztak volna, de egy hóvíhar arra kényszeríti őket, hogy megszakítsák útjukat és betérjenek az egyetlen közeli fogadóba. Pech, a fogadót tulajdonosnője minden évben bezárja ebben az időszakban, így a váratlan vendégek kénytelenek magukról és egymásról gondoskodni, hiszen a fogadóban csupán a tulajdonosnő tartózkodik egy szolgálólány és annak nagyapja társaságában.

   Újabb meglepetés, kiderül, hogy néhányan a vendégek közül ismerik egymást, mi több: közös múltjuk van, ami tisztázásra vár..
   Flora Younger pillanatnyilag egy vikomtesz társalkodónője, de évekkel korábban, Bathban a színműíró Konrad Juncker hevesen udvarolt neki, majd olyan gyorsan tűnt el, hogy a lánynak köpni-nyelni nem volt ideje. Ez a hirtelen eltűnés pedig a társaság peremére szorította Florát, mint nemkívánatos hajadon. Most talán alkalmuk lesz megbeszélni mi is történt annak idején, netán a régi vonzalom is feléled. Ez a történet Sabrina Jeffries Hercegi kör trilógiájának kiegészítő története, de nem kell ismerni az előzményeket ahhoz, hogy a történet élvezhető legyen
   Szintén a fogadóba tér be Kate MacLeod, aki leendő vőlegénye családjával töltötte volna az ünnepeket. Csakhogy a fogadóban van az a férfi is, aki sok évvel korábban Bombayben feleségül vette, hogy kimentse kapzsi nagybátyja markából, aki épp elárvereztette a lányt. Sajnos az is kiderült, hogy a megjátszott esküvő nem is volt annyira megjátszott, és a részeg lelkész ténylegesen összeadta a szintén illuminált állapotban levő vőlegényt és a megvásárolt leányzót. Most pedig itt a kitűnő alkalom, hogy férj és feleség megismerje egymást és adjon egy esélyt a házasságnak. Itt belép a képbe Bellapihe kisasszony őfelsége, azaz egy mentett kiscica is, és hathatósan közreműködik a felek közeledésében.

   A harmadik történetben magáról a fogadó tulajdonosnőjéről van szó, és arról a férfiről, akit mindenese a mezőn talált sebesülten. Talán ez tetszett a legkevésbé, mert nem kedvelem az instant szerelmet, az ők esetében pedig alig néhány nap alatt (aminek felét a fickó ágyhoz kötötten és öntudatlanul töltött) jutottak el a házassági ajánlatig.
   Aranyos történetek voltak, s remek dolog volt ugyanazokat a történéseket más-más szemszögből olvasni. Volt ünnepi hangulat, főúri idétlenkedés, karácsonyi készülődés, sok szerelem (és némi erotika is) és természetesen happy end.







   Három szerző - három állomás, a feladatotok az, hogy találjátok ki, az adott állomáson melyik szerző népszerű sorozatának címét adtuk meg, és írjátok be a nevet a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
   Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.



Fairbourne-kvartett


a Rafflecopter giveaway




12.06 - Kelly és Lupi olvas

12.08 - Betonka szerint a világ…

12.10 - Dreamworld