2016. november 24., csütörtök

Sierra Cartwright - Megkötve

Donovan dinasztia 1


Az ​​érintésed felszabadít, a csókod megköt.
Három fivér, egy nagy hatalmú család. Connor Donovan mindössze 27 éves, amikor átveszi a cég irányítását. Lara Bertrand céltudatos nő, aki eléri, amit akar. A fiatal milliárdos erőt sugárzó grafitszürke szemei, és forró éjszakákat sejtető hangja azonban leveszi a lábáról. Lara tudja, a két család nemcsak üzleti vetélytárs, de generációkra visszamenőleg gyűlöli egymást. Mégis, hogy megmentse apja cégét a biztos csődtől, sorsdöntő lépésre szánja el magát, és felajánlkozik a Donovan-fiúnak.
A kíváncsiságod űz hozzám. Mitől félsz? Attól, amit most kérni fogsz tőlem.
Connor nem csak az üzleti életben, de az ágyban is domináns. Felelősséget vállal, a korlátlan hatalomért cserébe. Nem feleséget keres, nem is szerelmet, hanem játszótársat, de a játék néha véresen komolyra fordul…
Sierra Cartwright bestseller sorozatában mesterien vezeti olvasóit a hatalmi játszmák világába, ahol a test is üzlet, ha az érdek úgy kívánja. Texas sosem volt még ilyen forró.

Libri, 2016
Eredeti cím: Bind, Totally Bound, 2015

Az erotikus könyvek kedvelői szeretni fogják. “Csatakos” – hogy idézzek egy haverinát, ő ezt a kifejezést használja az erotikus helyett. Domináns-alávetett kapcsolat, ugye ez most menő, mindenki a nem-konvencionális szexről akar írni-olvasni, minél bizarrabb, annál jobb. A merészebbek ki is próbálják és ilyenkor mindig eszembe jut a Doc Martin azon része, amikor a középkorú házaspárhoz hívták az orvost. Ott a nő domináns-férfi alávetett a felállás és egy fenyítés alkalmával az illető úrnak lemeredt a dereka és ott szenvedett szegény fickó kikötözve.
Nem szeretem, hogy ezt a könyvet is úgy reklámozták, jobb, pikánsabb, mint a “Szürke”. Ott írja mindjárt az angol nyelvű kiadás borítóján, szép nagy betűkkel. Ilyent nem szabad tenni. Minden olvasó eldönti magának, hogy mi a jobb, melyiket kedveli… vagy sem. Ha E. L. Jamesnek rossz napja van, akár be is perelheti ezért a kiadót. Az én olvasatomban csak annyival jobb, mint a sokat emlegetett “Szürke”, hogy ez a szerző körülbelül tudja miről szól a BDSM, és nem egy unatkozó, személyiségzavaros milliomossal van dolgunk, aki hétvégi szerepjátékokban éli ki frusztrációit, hanem egy hatalom- és irányításmániás fikcóval, akinek ez az életforma fekszik. De azért még mindig nem közelíti meg Tiffany Reisz szintjét a BDSM terén…
S ezzel elérkeztünk a női főszereplőhöz is, akinek ugye már voltak kalandozásai a fenyítések terén – azért nem írom, hogy BDSM, mert egy elfenekelés még messze nem az. Szóval, a főszereplő Lara Bertrand hatalomvágyból eladja a lelkét az ördögnek. Mert ezt teszi. Semmi más módon nem tudja apját kigolyózni a családi bizniszből, csak ha még valakit az igazgatótanácsból maga mellé állít. Az igazgatótanács tagjai gondosan megválasztottak, többnyire hűségesek a “régi iskola” elveihez és Lara apjához, ő pedig nem tud senkit bevinni oda aki nem családtag. Ezért kitalálja, hogy férjhez megy a konkurrenciának számító Connor Donovanhoz, aki így becsücsülhet az igazgatótanácsba, az plusz szavazatot jelent, s ha már a férfi amúgy is érdeklődik a cég iránt, akkor miért ne?… Connor és Lara mindössze néhányszor találkoztak, de a pasi húga Lara legjobb barátnője. S az illető húg egyszer, véletlenül elejt egy megjegyzést, hogy Laranak Connorhoz kellene feleségül mennie, Laraban pedig megcsillan a lehetőség reménye.
Ez a könyv hatalmi harcokról szól úgy üzletben, mint magánszférában, olyan ki tud a másiknak jobban betartani-fajta. Szereplők felületesen vannak megformálva, közhelyesek és kicsit sem voltak szimpatikusak. A cselekménye pedig vontatott és unalmas volt számomra.
S mielőtt mindenki körbesajnálkozna, hogy mi mindent művelt el Connor Donovan Lara Bertranddal, hát elmondanám, hogy a BDSM egy életforma és nem kizárólag a szexualitásban materializálódik. Aki még mindig abban a tévhitben ringatja magát, hogy a domináns irányít, az gyorsan ébredjen fel, mert bármennyire is furának hangzik, de a hatalom az alávetett kezében van. A domináns csak és kizárólag azt teheti meg, amit az alávetett megenged neki, az alávetett bármikor használhatja a menekülőszavát, amivel mindennek véget vethet, akár az egész kapcsolatnak is. S hogy mennyi az annyi, az azon múlik, hogy a dominánsnak mekkora a meggyőzőereje elhitetni, hogy ő és az alávetett ugyanazokat a dolgokat akarják. Ebben a meggyőzőerőben van a domináns hatalma.
Kiváncsi vagyok mikor fog már végre lecsengeni ez a “Szürke”-mánia által erőszakolt pszeudo-BDSM-írások ideje. Értem én, hogy a szex az mindent elad és a vanília fajtája nem piacképes már, mert semmi izgalmas és megbortánkoztató nincs benne, de számtalan parafília van még, ha már annyi fontos valami olyanról írni, amiról az átlagember nem beszél. Ez a kötözős-fenyítős csont már nagyon le van rágva és semmi újat nem tud hozni.
És ebből még van két rész, egyelőre csak angol nyelven…

 


2. Brand

3. Boss