2016. november 6., vasárnap

Jennifer Probst - Keresd mindörökké

Keresd... 4

Szerelmi gyakorlatok pároknak


Arilyn Meadows az a lány, aki szinte mindenhez ért: jógaoktató, önkéntes állatmentő, stresszkezelési terapeuta, szabadidejében pedig imádott nagyapját gondozza. E számtalan elfoglaltság mellett nem marad ideje, hogy megtalálja álmai pasiját. Egy nap igencsak félreérthető pózban rajtakapja jógi barátját egy csinos tanítványával, ekkor úgy dönt, a jövőben nem teszi ki a szívét ilyen megrázkódatásnak, és nem keresi tovább a Tökéletest. Önkéntes száműzetésbe vonul, és elvállalja, hogy vigyáz Kate kutyájára, amíg a barátnője nászúton van. Eközben új páciens jelentkezik nála: Stone Petty rendőrt indulatkezelési terápiára küldték a felettesei. Stone-ból sugárzik a férfiasság és a rosszfiús vonzerő, de Arilyn keményen ellenáll: őt aztán nem veszi le a lábáról egy tüzes pillantás vagy egy szexi vigyor.
Mi van, ha az Igazi akkor csönget nálunk, amikor szabadságra küldtük a szívünket?

Libri, 2016
Eredeti mű: Jennifer Probst – Searching for Always, Gallery Books, 2015

A Keresd… sorozat negyedik, befejező része. Természetesen van még néhány kiegészítő novella, de nem hinném, hogy ezeket valaha is ki fogják adni magyar nyelven. De ez ugye nem zárja ki, hogy valamikor majd egy újabb Keresd... folytatással találkozzunk, hiszen még függőben van Izzy, a több részben is epizódikus szerepet kapott lázadó története - bár lehet, hogy valamelyik kiegészítő novella róla szól, ennek nem jártam utána, ha így lenne, akkor a könyv végén nem lenne utalás pont Izzy-re. De mint mondtam, nem olvastam a novellákat...
Akik olvasták bár az előző részt, azok már tudják kiről szól a történet, hiszen Arilynt a sorozat első kötete óta ismerjük, társtulajdonos a Társszerzők nevű házasságközvetítő irodában és a sorozat harmadik részében már össze is dörrentek a helyszínelni kiérkező Stone Petty járőrrel. Ez a rész az ő történetük lesz, és ugye pozitív fejlemény, hogy az eddigiektől eltérően a férfi nem egy kőgazdag vállalkozó vagy tehetős tudós, akinek a bőre alatt is pénz van, hanem egy egyszerű rendőr, aki Bronxból származik. Mindkét főszereplő magával cipeli a múlt történéseinek terheit, s bár látszólag olyanok mint a tűz és a víz, sok közös dolgot lehet felfedezni bennük.
Ennek ellenére, valamennyi magyar nyelven megjelent Probst-könyv közül nekem ez tetszett a legkevésbé és ehhez hozzájárult a tény, hogy a főhősnőt egy kicsit sem szerettem ellentmondásos személyisége miatt. S nemcsak ebben a könyvben. Nekem ő valahogy mindig egy kicsit kilógott az egészból, s el is mondom miért.
Ő, ugyebár, informatikából és pszichológiából is szerzett diplomát, vegetariánus, jógázik, hisz az aromaterápiában és az ezotéria elkötelezett híve. Van aki a Jóistenben hisz, van aki a reinkarnációban, Budhában, az űrlakókban, a Mikulásban, a nagy barnamedvében. Mindenki abban hisz amiben akar, s ez így van jól, addig ameddig tiszteljük egymás hülyeségét. Arilyn viszont felsőbbrendűnek érzi magát az életstílusa miatt és ledorongol mindenki mást, aki nem osztja nézeteit. Dícséretes az is, hogy jobbá akarja tenni és meg akarja menteni a világot, de lehet a világ nem akarja, hogy jobbá tegyék vagy megmentsék, ugyanis egészen jól megvolt évezredeken keresztül enélkül is, és minden negatív előrejelzés ellenére még jó ideig megmarad. S akkor jön a következtlenség: mikor sarokba szorítják, ezek az elvek már nem olyan fontosak, már tud nyitni és elnéző lenni mások ízlése és életformája iránt és talán elfogadhatónak találja, hogy nem mindenki osztja az ő magasztos elveit és nem mindenki megszállottja az egészséges életmódnak.
Mint minden eddigi könyvében, a szerző most is hatni próbál az olvasó szociális érzékenységére és olyan nagyonis valós problémákkal szembesít, mint a családon belüli erőszak, környezetszennyezés és ami a személyes szíve csücske: az állatok bántalmazása.
És végre a sorozat első kötetében megismert Kate férjhezmegy Slade Montgomery-hez, lesz ihaj-csuhaj lakodalom és a sorozat, valamint a Milliárdosfeleségek sorozat valamennyi szereplője meghívott, epizódikus szereped kap. Aki nem olvasta ezeket a részeket, annak fogalma sincs ki kicsoda és miért van ott. Sőt azt sem tudja, hogy mi az a bizonyos lila könyv amiről a hölgyek a történet végén beszélnek. – de ezt is mondtam már az előző résznél.
Mégsem sajnálom az időt amit az olvasására szántam, mert bár nem lett a szívem csücske, de azért szórakoztatott. Van humora, a cselekmény pörög, nincs túlzásba víve az erotika, tehát másról is szól, nemcsak szexről.
Körülbelül ennyit mondanék a könyvről, a többit fedezd fel magadnak és döntsd el neked mennyire tetszett, mert ugye ízlések és pofonok...

"– Bosszúsnak érzi magát? – kérdezte a nő, miközben fürkésző tekintettel méregette.
Stone ökölbe szorította a kezét.
 – Amiért itt játszom a szomorúfüzet, ahelyett hogy a bűnözőket üldözném? Jaj, dehogy. Kicsattanok a boldogságtól."
(Jennifer Probst - Keresd mindörökké, Libri, 2016)


A sorozat előző részei: 


1. Keresd az alkalmat
Libri, 2015
Searching for Someday, 2013

2. Keresd a tökéletest
Libri, 2015
Searching for Perfect

Libri, 2016
Searching for Beautiful

Kiegészítő novellák angol nyelven:

2.5 Searching for you

4.6 Searching for Diaster

4.5 Searching for Mine