2021. március 27., szombat

Mary Jo Putney – Becstelen szerelem   A jó útra tértek testvérisége 5


   A General Press Könyvkiadónál jelent meg Mary Jo Putney regénye a Becstelen szerelem, mely az ötödik darabja A jó útra tértek testvérisége sorozatnak. Újabb romantikus szerelem a láthatáron, de nem minden nehézség nélkül! Kövesd végig a blogturné állomásait, és ha szerencséd lesz meg is nyerheted a kiadó által felajánlott nyereménykönyvet!

   A becsületét vesztett férfinak már nincs mit féltenie…
   1816, London, a Clanton-estély A Királyi Haditengerészet tisztjeként Lucas Mandeville számtalan veszéllyel nézett már szembe, és hosszú éveket raboskodott, most mégis inkább egy lángoló gálya fedélzetén lenne, mint a bálteremben, ahol csak idő kérdése, hogy valaki felelősségre vonja a múltban meghozott döntéseiért.
   Egy nő, aki képes szembenézni az őt megvetőkkel…A sötét hajú szépség, Kendra Douglas mögött összesúgnak az egybegyűltek. A frissen elvált nő felbukkanása az estélyen felér egy botránnyal, pontosan ezért kéri táncra Lucas. És ezért segít a nőnek a későbbiekben, hogy az visszaszerezze a jó hírét és a szeretett fiát. Ha ők együtt, ki ellenük?Ahhoz azonban, hogy helyreállítsák a becsületüket, tapasztalt összeesküvők segítségére is szükségük van. A Jó útra tértek testvériségének legújabb kötetében két jobb sorsra érdemes ember egymásra találásáért izgulhatunk.


   General Press, 2021
   Eredeti cím: Once Dishonored, 2020
   Ötödik részéhez érkezett Mary Jo Putney A jó útra tértek testvérisége című sorozata, és be kell vallanom, hogy mai napig nem értem a sorozatcím magyar fordításának logikáját, mivel egyetlen főhős sem járt tilosban, mielőtt a történetét megismertem volna. Hogy hány rész következik még, azt sajnos meg nem tudnám mondani, de egy biztos: angol nyelven az idén jelenik meg a hatodik, s ismertve a Kiadó szokását, elképzelhető, hogy jövőre már magyar nyelven is olvashatjuk.
   A történet főhősével, Lucas Mandeville, Lord Foxtonnal már az előző részben is találkoztam mellékszereplőként, ugyanis a sorozat tavaly megjelent Váratlan szerelem című részében a főhős pont Lucas Mandeville-t kereste a napoleoni háború súlytotta földön. S aki olvasta azt a részt is, az már tudja, hogy sikeresen meg is találta. Lucas Mandeville pillanatnyilag a londoni társaság páriája, ugyanis megszegte becsület szavát, mikor megszökött a francia fogságból. S mivel a történet a 19. század elején játszódik, a becsület elvesztése egyenlő a társasági öngyilkossággal.
   A szerző egy hasonlóan botrányos hősnőt párosít Lord Foxtonhoz, ugyanis a skót származású Kendra Douglas, a volt Lady Denshire osztozik vele a kitaszítotttságban. Kendra Douglas ugyanis a korra nem jellemző ritka elvált nők egyike, akit a válás alkalmával férje a sárba tiport. Kendra Douglas mindent elveszített: férjét, gyermekét, társadalmi státuszát, és elképzelhetően a nagyapja által ráhagyott vagyonát is el fogja veszíteni, mivel a volt férj arra is feni a fogát.

   Kendra Douglas az a hősnő, aki kitűnik környezetéből, ugyanis a szező feketébe öltözteti egy olyan korban, amikor kizárólag az özvegyek viseltek feketét. Ennek az a magyarázata, hogy a hősnő gyászolja az igazság halálát. Mert Kendra természetesen ártatlan mindazokban a vádakban, amit korhely férje felhozott ellene, s melyek ellen neki nem volt lehetősége védekezni. Lord Foxton pedig épp ráér segíteni a mutatós hölgynek, hogy tisztára mossa magát.
   A történet pörgős és millió dolog történi, néhány igazán váratlan fordulat is becsúszott, bár mindenki számára nyilvánvaló lesz, hogy a végére Lord Foxton és Kendra Douglas egy pár lesz, az igazság pedig győzni fog. Annak ellenére, hogy ez tényleg egy nagyon sok pörgős epizódot felvonultató történet volt, néha elveszlődtem a részletekben, fölösleges terjedelmes leírásokban. És a sok-sok szereplőben. Mert ez egy rengeteg szereplős történet, hiszen most aztán isten igazából összefolyt a szerző egy korábbi sorozatával, az Elveszett Lordok szereplőivel. Azt pedig végképp nem értettem, hogy miért kellett akkora figyelemet szentelni egy kiöregedett öszvérnek. Remek dolog, ha valaki szereti az állatokat és öreg korukra sem szabadul meg tőlük, de az én ízlésemnek ez most egy kicsit túllőtt a célon.

   Putney írásainak hiányozhatatlan eleme a misztikum, egzotikum, vagy akár a természetfeletti. Ezt most sem mellőzte, mert Lucas Mandeville nemcsak csontkovácsként működik, hanem kézrátétellel is tud gyógyítani. Ez pedig számomra már az előző kötetben is sok volt, s ezt akkor is jeleztem. Különösen zavart a jó és rossz közötti szigorú elhatárolás. A pozitív hősöknek egyetlen kis hibája sem volt, a negatív hősnek pedig egyetlen jó tulajdonsága sem. Azért az élet nem ennyire egyszerű, és nem minden csak fehér, vagy csak fekete, mert közte azért van még sok árnyalat (például csak a szürkének van vagy ötven 😊 )
   Minden valós vagy vélt hibája ellenére ez egy élvezhető történet volt, mely a nyilvánvaló szerelmi szálon és a hősök magánügyi gondjai mellett felhívta a figyelmet a nők elnyomására, a társadalmi különbségekre és arra a néhány arisztokratára, akibe némi szociális érzékenység is szorult. Sőt, némi langyos erotika is előfordult itt-ott.
   Úgy gondolom, hogy eddig ez volt a sorozat legjobb története, de ízlések és pofonok...


A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzésekFekete özvegy (Elveszett Lordok 7)
   Többször is szóba kerül a történetben a Waterloo, hiszen főszereplőnk gyógyította a csata után a sebesülteket. Kérdéseinket e témában tettük fel, a válaszokat írjátok be a rafflecopter doboz megfelelő sorába.
   Az értesítő levél megküldése után a nyerteseknek 72 óra áll rendelkezésre válaszolni az e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. Figyelem! A kiadó kizárólag magyarországi címre postáz!
Melyik országban található Waterloo?

 
a Rafflecopter giveawayBlogturné Klub
03.25 Kelly és Lupi olvas
03.27 Betonka szerint a világ...
03.29 Könyvvilág