2016. augusztus 4., csütörtök

Susan Mallery - Született úrinő

A csodálatos Titan lányok 2


Skye ​​Titan ismeri a mondást, hogy a baj hármasával jár, és sajnos tényleg úgy néz ki, hogy a régi bölcsesség az ő esetében is beigazolódik.
1. csapás: 
Az apja ismét férjhez akarja adni egy gazdag és befolyásos férfihoz, aki azonban a húgára, Izzyre vetett szemet.
2. csapás: 
Az alapítványáról valaki súlyos rágalmakat terjeszt, és ennek következtében megsemmisülhet mindaz, amiért dolgozott.
3. csapás: 
Bár Mitch, az egyetlen férfi, akit valaha is szeretett, visszatér az életébe, hamar világossá válik, hogy már nem ugyanaz az ember, aki kilenc évvel ezelőtt volt.
Ám egyszerre kiderül, hogy Skye-nak sokkal nagyobb gonddal kell szembenéznie. Az apja, Jed olyasmivel zsarolja, aminél nincs fontosabb és drágább számára: a kislányával, Erinnel. Ebben a döbbenetes helyzetben Skye ráébred, hogy a páni félelemnek íze van, mely fémes és kesernyés, majdnem olyan, mint a vér íze. S ekkor eljön a pillanat, amikor egy úrinőnek is fel kell vennie a kesztyűt, és keményen vissza kell ütnie, kerül, amibe kerül!

Harlequin, 2016
Eredeti mű: Susan Mallery – Lip Service, 2009          

Ez a történet – és ezen az egész négy részes A csodálatos Titan lányok értendő – egy meglehetősen beteg elméről szól… vagy kettőről. Akik olvasták az első részt (Született játékos) azok már némileg képben is vannak, hogy miért írtam ezt.
Adva van egy texasi milliomos, három törvényes lánnyal és egy törvénytelen fiúval, gyermekei valamennyien felnőttek a történet idején. Ez a szemétláda, akinek a szíve helyén a kasszagép pittyeg, egész életükön át manipulálta lányait, olyan is volt hogy egymás ellen játszotta ki őket. S azért csak a lányait, mert a fiát sosem ismerte el, pénzzel félreállította az anyát és lányai mégcsak nem is tudtak a “nagytestvér” létezéséről. Nos, ez a gerinctelen csúszó-mászó azt találta ki, hogy lányai közül arra hagyja vagyonát, aki azt a legjobban megérdemli – értsd, pont olyan gerinctelen, kíméletlen, korrupt és mocsok mint ő.
Tehát egyik oldalról jön az apai megalázás, földbe döngölés… és másik oldalról jön Garth, a törvénytelen testvér támadása. Ugyanis Garth pont ugyanolyan szemét, mint nemzője. Miután a nincstelenségből dúsgazdag és befolyásos üzletemberré küzdötte fel magát (mint a mesében, ugye), Garth egyetlen életcélja a Titan család kiírtása, lenullázása, megszégyenítése, s a sor folytatódhatna, hogy mi mindent szeretne Garth csinálni. Hogy Jed Titant miért akarja tönkretenni, ahhoz nem kell lángésznek lenni, de, hogy a lányok mit vétettek neki… hát ez még a második részben is homály
   Míg az első történetben (Született játékos) a nagyobbik lány, Lexington (Lexi) szépségszalonját fenyegette veszély, most mindkét sötét oldal bekeményített és a második lány, Skye van soron. Ez a könyv az ő története, múltja, jelene, szerelme… Egy olyan lányé, aki egész életét azzal töltötte, hogy apja szeszélyei szerint ugrált, ő volt a jókislány és kétségbeesetten könyörgött a szeretet minden apró morzsájáért, komoly áldozatokat hozva apja minden félszájjal odavetett elismeréséért. Most pedig egyszerre két fronton is támadás éri: egyik felől apja újra belegyalogol a magánéletébe, másrészt Garth machinációinak eredményeképpen támadás éri az alapítványt, amit az éhező gyerekek megsegítésére hozott létre Skye. S ha mindez még nem lenne elég, visszatér az első szerelem tárgya: Mitch.
   Két rész elolvasása után sem tudom, hogy ki mozgatja a szálakat és miért… illetve igen, Garth és Jed, de ez nem olyan tiszta ügy, mint ahogy én ezt itt leírom, mert vannak pillanatok, amikor azt is elhittem volna, hogy a két mocsok összejátszik. S hát természetesen a lányok sem ülnek ölbetett kézzel, hanem védekeznek és visszavágnak.
   Ha most kaptál kedvet az olvasáshoz, akkor ajánlatos lenne az elsővel kezdeni. Lényegében megállja a helyét mint önálló történet is, de természetesen találkozunk az első rész szereplőivel és utalások vannak az ott történtekre is.
Még két rész van a sorozatból, mikor jelennek meg (ha egyáltalán), nem tudom. Ha a kiadó megjelenés-politikájából indulunk ki, akkor leghamarabb novemberre várható egy újabb Susan Mallery könyv, de még lehetnek meglepetések, bármilyenek… Nem nagy filozófia kitalálni, hogy a harmadik könyv a kisebbik Titan-lány, a vadóc és extravagáns Izzy története lesz, a negyedik pedig Garthról szól majd – itt borítékolom, hogy összejön majd a lányok barátnőjével, Danaval, a seriff-helyettessel és ő majd reményeim szerint egy érzékenyebb testrészét nem túl erősen, de annál kitartóbban megszorongatja. Hogy Jed Titant hogyan döngölik majd a földbe, nem tudom kitalálni, de nagyon kiváncsi vagyok, mert nem érdemli meg, hogy egy szívroham gyorsan eltakarítsa az útból, oda valami hosszan tartó nyomor kell.
Nekem jobban tetszett mint az első része, tör a nyavalya a folytatásért, mert pörgős, humoros… de hát ízlések és pofonok…


A sorozat első része:

Harlequin, 2016
Under Her Skin




 További részek egyelőre angolul


3. Straight from the Hip

4. Hot on Her Heels