2016. április 23., szombat

Susan Elizabeth Pillips - Chicago Stars sorozat

Mióta valamennyi idővel ezelőtt, ismerősök unszolására, sikerült legyőznőm a Luxusmucus okozta mély utálatomat és elolvastam egy másik könyvet SEP-től, megkedveltem az írásait - ha olyan a hangulatom.
Amikor fáradt vagy és valami olyasmi kell, amin nem kell sokat filózni, ami kikapcsol, megmosolyogtat, esetleg még meg is nevettet, akkor elő lehet venni egy Susan Elizabeth Phillips könyvet – a Luxuscuncimókust ne, amiatt három évig bojkottáltam az írónő könyveit.
A lényeg az, hogy két hónap alatt letekertem a Chicago Stars sorozat mind a hét magyarul megjelent részét. Azért kellett két hónap, mert közben egy rakat más könyvet kiolvastam és nem is szeretem sokrészes sorozatok darabjait gyors egymásutánjában olvasni. Ami azt illeti, angolul sincs több belőle, mert a sorozat nyolcadik részének várható megjelenése 2016 augusztus. Magyarul majd... egyszer... talán...
Tulajdoképpen nem is akartam írni erről a sorozatról. Minek? Rajtam kívül már minden érdekelt olvasta, de tegnap bekukkantottam annak a kiadónak a Facebook oldalára, aki az írónő könyveit Magyarországon kiadta. Victoria Kiadó, most az oldal neve Vicky könyvei (ez nem a reklám helye!!!), és mit látnak szemeim! Olvasói érdeklődésre válaszolva írja Vicky könyvei, hogy elképzelhetően májusban indulnak – a Victoria Kiadó ellen csődeljárás folyt tavaly –, pontosan nem értettem, hogy új kiadóval vagy sem, DE! valami lesz és folytatni fogják nemcsak Susan Elizabeth Phillips könyveinek magyar kiadását, hanem Nicole Jordan és Celeste Bradley sorozatait is. Valamennyiért síránkoztam egy régebbi bejegyzésben... például itt
Visszatérve a Chicago Stars sorozatra, sportolókról szól – amerikai foci –, de nem csak, hanem mindennel ami a profi sporthoz kapcsolódik. Van benne humor, szerelem, itt-ott egy kis erotika is, és nem kell a körmöd rágnod, hogy ki a baltás gyilkos. Egyes részek jobban tetszettek, mások kevésbé, például számomra a második volt a leggyengébb, azon rendesen szenvedtem, a felétől kicsit beindult a történet és nálam is a lapozás.
Ha mégsem olvastad volna és kedvet kaptál, akkor ajánlatos sorba venni a részeket, mert bár nincs függő végük, valamelyik következő kötet szepelői vagy történései kapcsolódhatnak egy-egy előzőhöz. És lényegében ez az egész nagy körítés azért volt, hogy elmondhassam a jó hírt: a Victoria Kiadó, vagy az ami az utódja lesz, hamarosan ismét akcióba lép. (ide képzelj el egy széles vigyort)

1.      Csak Te kellesz!


Egy buta liba, akinek saját futballcsapata van? Na, ne… De igen! Susan Elizabeth Phillips pontosan ebből az alaphelyzetből indítja boszorkányosan megírt romantikus regényét.
Phoebe Somerville éppen az a fajta nő, akiről minden férfi sóvárogva álmodik. A szexis idomokhoz borotvaéles ész is tartozik. Édesapjával sohasem volt felhőtlen a viszonya, ezért a furcsa végrendelet sem éri váratlanul. A Chicago Starst, az NFL egyik futballcsapatát örökli – legalábbis hat hónapra… 
Ha a bajnokság során sikerül eljutniuk a döntőig, megtarthatja a csapatot, ha nem, a tulajdonjog átszáll Reed Chandlerre, gyűlölt unokatestvérére.
A Szeles Város azonban nem készült fel Phoebere, a lépten-nyomon botrányokat kavaró, a feltűnőbbnél is feltűnőbb New York-i jelenségre. Igaz, Phoebe sem számított egy alabamai születésű hajdani futball-legendára. A Chicago Stars edzője, az NFL egykori legendás irányítója, Dan Calebow viszont arra nincs felkészülve, hogy ezentúl olyan valaki ül majd a klubtulajdonosi bársonyszéken, aki Marilyn Monroe-hasonmásversenyt nyerhetne… 
És a férfi nincs felkészülve azokra az érzelmekre sem, amelyeket ez a szőke bombázó felkorbácsol benne.
Dan a saját érzelmeivel is megküzd, miközben odakünn a gyepen a Stars játékosai az ellenféllel viaskodnak a győzelem reményében.
Dan és Phoebe szerelme már-már beérni látszik, ám a férfi legelső csókja olyan fogadtatásban részesül, mint a Michigan-tó felől fújó januári szél.
Susan Elizabeth Phillips olyan bombasikerrel kecsegtető könyvet írt, amely egyszerre kirobbanóan humoros, andalítóan szexis és krimiszerűen izgalmas.

Victoria, 2009
Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips – It Had To Be You, 1994

    2.      Se veled, se nélküled


Gracie harmincéves és még szűz. A szülei annak idején egy aggok otthonát vezettek, s a lányt éjjel-nappal idős emberek vették körül. Édesanyja pedig gyakorta mondogatta neki, hogy női ágon hozzájuk hasonlóan valamennyi felmenőjük jelentéktelen külsejű volt. Apja halála után az édesanyja túlad az öregotthonon, és lányával Floridába költözik, ahol Gracie-nek életében először a saját lábára kell állnia. Úgy véli, egy filmstúdiónál szerzett produkciós asszisztensi állásával unalmas hétköznapjaiból jegyet váltott a kalandok csillogó világába. Ám azonnal minden a feje tetejére áll, amikor első megbízatásaként a stúdió legújabb filmjének leendő sztárját, a futballikon Bobby Tomot kell rávennie arra, hogy időben jelenjen meg a forgatáson és teljesítse a szerződését.

Victoria, 2009
Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips – Heaven, Texas, 1995

3.      Apafogó


Dr. Jane Darlington, a zseniális fizikaprofesszor a 34. születésnapján rádöbben, hogy valami hiányzik az életéből: egy gyerek. Bár kétségbeesetten vágyik rá, férjet nem akar. Megtalálni a megfelelő apát azonban nem is olyan könnyű. Jane csodabogárnak érezte magát gyerekkorában átlagon felüli intelligenciája miatt, s elhatározta, hogy gyermekét meg fogja kímélni ettől a szenvedéstől. Vagyis egy nagyon különleges férfit kell választania nemzőapának. Valakit, aki nagyon… nos… buta.

Victoria, 2008
Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips – Nobody’s Baby But Mine, 1997

 
  4. Álom, édes álom


Rachel Stone mellől végképp elszegődött a szerencse. Pénze nincs. Otthona és állása sincs. Van viszont egy ötéves fia, akiről gondoskodnia kell és egy fekete füstöt okádó kocsija. A járgány éppen az előtt az autósmozi előtt köhögi ki a lelkét, amelyet Gabe Bonner, a szívtelen férfi renovál, akiből kiveszett az élni akarás. (Mindenki által) imádott feleségét és tökéletes fiát elvesztette egy autóbalesetben, feladta sikeres állatorvosi hivatását, s önmaga árnyékaként tér vissza szülővárosába. Semmire sem vágyik jobban, minthogy mindenki békén hagyja, különösen a gyönyörű, önérzetes, számkivetett, tehetséges bajkeverő. Menekül Rachel elől, aki iránt legnagyobb megdöbbenésére szinte azonnal fellobban benne a szexuális vonzalom, amelyről azt hitte, meghalt a feleségével együtt. Még inkább menekül Rachel fia elől, aki túl sok fájdalmas emléket ébreszt benne. Talán az oroszlánszívű Rachelt az ég küldte, hogy megmentsen egy zord, makacs férfit. Egyikük sem akar kapcsolatot, de a szerelemnek és a vonzalomnak, amelyet egymás iránt éreznek, nem tudnak ellenállni. Két kedves szerelmes indul el a szív mulatságos, megható útján oda, ahol az álmok valóra válnak.

Victoria, 2008
Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips – Dream a Little Dream, 1998

5.      Törékeny szív


Molly Sommerville tudja, hogy bajkeverő hírében áll. Igaz, hogy eladományozta tizenötmilliós örökségét, de hát, Istenem, senki sem tökéletes. Mégis életét majdhogynem tökéletesnek mondhatja: Daphne Nyusziról szóló gyerekkönyve nagy sikernek örvend, imádja szűk padlásszobáját, francia uszkárját, és örömét leli munkájában, a Fülemülék Erdejében élő képzeletbeli állatok megalkotásában.
Még testvérét Phoebe-t is szereti, bár nem volt könnyű az árnyékában felnőni. Phoebe szép, boldog házasságban él, és Amerika legsikeresebb futballcsapatának tulajdonosa.
Igen, Molly majdnem mindennel elégedett… egy kivétellel: emberemlékezet óta szerelmes a Chicago Stars kiállhatatlan, ellenállhatatlan hátvédjébe, Kevin Tuckerbe, aki Molly nevét sem tudja megjegyezni.
Egy este Molly, szokásához híven ismét bajba kerül, vagy inkább a baj kerül az útjába, Kevin személyében. Ettől kezdve minden a feje tetejére áll: Molly szívét összetörik és, amikor úgy érzi, hogy a dolgok már rosszabbra nem fordulhatnak, Kevin ismét helyet követel magának Molly életében. Bárcsak lenne egy felszínes, léha fazon ez a túlfizetett, Ferrarival furikázó, uszkárgyűlölő fenegyerek… akkor nyugodtan élhetné tovább majdnem tökéletes életét.
De Kevin rejtett lelki kifinomultsága és határozottsága kizökkenti Mollyt megszokott életéből és egy felejthetetlen nyár ígéretével Wind Lake-be röpíti. Vajon megtanulják-e az élet legfontosabb leckéjét, még mielőtt véget ér a nyár?
A szerelmes szív törékeny, sebezhető, pokolian tud fájni, de – szerencsés esetben – a legkülönösebb és legváratlanabb módon meg tud gyógyulni.

JLX, 2003
Eredeti mű: Susan Elizabeth Pillips – This Heart od Mine, 2001

     6.      Várom a párom


Annabelle belefáradt abba, hogy ő legyen a család fekete báránya. Az eljegyzése felbomlott, a munkája fölösleges. Még a haja is leginkább egy szénakazalhoz hasonlít! De most minden meg fog változni, mivel átvette néhai nagyanyja társkereső vállalkozását. Csak annyi a dolga, hogy megnyerje ügyfelének Chicago legszexisebb agglegényét, s akkor ő lesz a város legkapósabb házasságközvetítője. Semmi és senki nem fog az útjába állni – sem a kocsija alatt részegen heverő hajléktalan, sem a saját családja, de legkevésbé egy vakvágányra futott szerelem utózöngéi…
Heath Champion az ő dollárzöld szemével és számítóan csepegtetett vonzerejével a város legjobb sportmenedzsere. Vagyonos, munkamániás és jóképű. De akkor minek neki egy házasságközvetítő, különösen egy olyan vörös hajú kétbalkezes, mint Annabelle Granger? Szó, mi szó, szórakoztató és van benne valami báj. De Heath azt keresi, aki sikereire felteszi a koronát – a tökéletes feleséget. S egy különleges házassághoz különleges házasságközvetítő kell, nem igaz?
A nádszáltermetű és gazdag Portia Powers arra tette fel az életét, hogy mindenki számára megtalálja a megfelelő társat, s ez csupán saját magának nem sikerül. Mit számít, hogy több ellensége van, mint barátja, és egy hajszál választja el az idegösszeomlástól, ha az övé Chicago legmenőbb társkereső cége? Sem egy olyan feltörekvő amatőr, mint Annabelle Granger, sem Bodie, Heath Champion ijesztő külsejű testőre nem akadályozhatja meg abban, hogy megszerezze, amit akar…
Amikor Annabelle azt ígéri, hogy bármire képes lenne a sztárügyfele boldogságáért, tényleg úgy érti, hogy bármire? Ha Annabelle nem vigyáz, szemtől szembe találja magát a város legkeményebb tárgyalópartnerével – a férfival, aki egyre gyakrabban kérdezgeti önmagától: pontosan milyen tökéletesnek kell lennie a tökéletesnek?

Victoria, 2008
Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips – Match Me If You Can, 2005

7.      Született csábító


A Chicago Stars hátvédje, Dean Robillard a legszerencsésebb fickó a világon: szupersztár sportoló, a liga büszkesége és szép, mint egy görög isten. De ő is kerülhet rossz hangulatba. Dean kocsiba vágja magát, hogy megnézze végre vidéki házát. Amikor letér a sztrádáról egy gyér forgalmú főútra, megpillant valakit…
Blue Bailey festőművész, aki nem tud sokáig megülni egy helyben. Fuvarra van szüksége, Amerika leghíresebb futballsztárjának pedig nagyon lenyűgöző a sportkocsija. Most már csak annyit kell tennie, hogy folyamatosan szórakoztassa a férfit, és eltitkolja előle kétségbeejtő helyzetét: nincs egy vasa sem, sehol nem várja senki.
Dean és Blue hihetetlenül vonzódnak egymáshoz. Életükbe és egymás iránti leküzdhetetlen vonzalmukba belekeveredik egy ötvenes rocksztár, egy házvezetőnő és egy tizenegy éves kislány; a gyerek kétségbeesetten vágyik családra. A vadóc művésznő és a vonzó futballsztár a nyár folyamán kockázatos játékot játszik, harcolnak önmagukkal és egymással. Megismerik egymás gyenge pontjait, és megtanulják szeretni egymást. A testi szerelem korábban jön, mint a lelkek egymásra találása…
A Született csábító mindenkinek szól, aki hisz az igaz szerelem csodájában. Susan Elizabeth Phillips elragadó meséje mindenkit elvezet az igazihoz.

Victoria, 2007
Eredeti mű: Susan Elizabeth Phillips – Natural Born Charmer, 2007



 A sorozat nyolcadik részének angol nyelvű megjelenése 2016 augusztus végére várható First Star I See Tonight címmel