2016. április 20., szerda

Sophie Jackson - Egy font hús

Egy font hús 1.


Wes Carter vérbeli nehézfiú. Az Arthur Kill Büntetés-Végrehajtási Intézet fegyenceként három éve ül kokainbirtoklásért. Tartozott valakinek, és a tartozása fejében vállalta a büntetést. Látszólag kemény, mint a beton, és hideg, mint a vas, ami elválasztja a külvilágtól. Gyönyörű, veszélyes, titokzatos és okos. Carter 16 éve (pontosabban 5844 napja) vár arra a lányra, akit a sors hozzá vezetett, és akinek a haja illatos, mint a barack. Csak ő mentheti meg a pokoltól… 
Kat Lane még csak kilencéves volt, amikor egy banda agyonverte az apját egy esős éjszakán Bronxban. A védtelen kislányt egy nála nem sokkal idősebb srác mentette ki. Kat sosem tudta meg, ki volt az a kapucnis idegen, akinek a karjaiban átvészelte a szörnyű éjszakát. 
Kat magánórákat ad Wesnek, de a múlt mély sebei nem tűnnek el nyomtalanul, és az állatias szenvedély sem gyógyíthatja be őket… hacsak a szerelem nem segít.
Sophie Jackson trilógiája – a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről – az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Samantha Young rajongóinak kötelező.

Ő volt minden, amire szüksége lehetett. 
Titok, harc és szenvedély. 
16 évig várt rá. 
Ő az, Barack.

Libri, 2016
Erdeti mű: Sophie Jackson – A Pound of Flesh, 2015

Már a magyar nyelvű megjelenés előtt azt beszélték, nagy durranás lesz. Megjelenés után jött róla hideg és meleg egyaránt, annak függvényében, hogy épp kivel beszéltél róla. Tudod, azok a bizonyos ízlések és pofonok, amit állandóan emlegetek…
Óriási durranás nem volt, de nekem bejött, annak ellenére, hogy néhol kissé vontatott és úgy körülbelül egyharmadát az ismétlődő lelkizéseknek kihagytam volna.
Nincs benne dögös, lelki sérült milliomos és zseniális szegény lány, hanem van rosszfiú (nem ragozom, kicsoda micsoda és mik derülnek ki róla, mert akkor minek elolvasni a könyvet?) és van benne lelkileg sérült gazdag lány – tehát alapállásban felcserélődtek a szerepek. És természetesen ott a sok-sok olyan dolog, motívum, amit már ismerünk más könyvekből is, de itt mintha nem lenne annyira bántóan sablonos: szemét rokonok, tündéri nagymama, sznob, hisztériás anya, aki képtelen a múltat elengedni és elfogadni, hogy a lánya felnőtt. Az a nő aki 16 évig nem tudja magát túltenni első férje halálán, az cseréljen pszichiátert – de hát ez is csak porhintés, mert évek óta kapcsolatban él az elhalálozott férj legjobb barátjával és akkor rángatja elő a múlt eseményeit amikor az érdekei úgy kívánják. Természetesen a történethez tartozik a világ legszemetebb “legjobb barátnő”-je is, aki semmilyen könyvből nem hiányozhat.
Egy bizonyos pontig kiszámítható a történet, de ne számíts egy habos-babos szerelmi mesére, mert nem az. Ez valami más, de nem tudnám neked elmondani, hogy micsoda is.
Magától értetődően ez is trilógia - egyelőre. A trilógia, mint tudjuk, újabban egy nagyon tág fogalom lett és több mint három kötetből is állhat - a piac igénye szerint. El nem tudom képzelni mi jöhet még, ha nem az, hogy valamelyik szemét rokon “visszaüt”. Az angol ismertetők szerint a második rész Kat és Wes közös életéről szól majd, az összeszokásról, a harmadik pedig Wes legjobb barátja, a drogfüggő Max története lesz. 

2 órával később: PONTOSÍTÁS

Írt egyik ismerősőm - akinek ez úton is köszönöm szépen -, hogy nézzem meg a Goodreads-en a sorozathoz kapcsolódó infót, mert a részek kicsit másképp vannak mint ahogy a  Molyon írja. Tehát, jól éreztem, több részes... és a következő rész ami megjelenik az az An ounce of hope, ami Max története

A trilógia további részei egyelőre angol nyelven, bár azt beszélik, hogy a második részre nem kell már olyan sokat várni és a fordító, Lukács Andrea (aki az első résszel is remek munkát végzett) már gőzerővel dolgozik rajta - na ugye, hogy nem szívom állandóan a fordítók vérét?

1,5. Love and Always - novella 

2. An Ounce of Hope



2,5. Fate and Forever - novella

3. A Measure of Love