2016. április 30., szombat

Abbi Glines - A sorsom

A végzetem sorozat 2


Pagan Moore számára semmi sem egyszerű. Lelkeket lát, és a pasija, Dank maga a Halál. Miután szerelmét megmentette attól, hogy az örökkévalóságig a Pokolban ragadjon, azt hitte, a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba. De tévedett.
A női szívek megdobbantója, az iskolai hátvéd, Leif Montgomery eltűnt. Amíg a város beleőrül az aggodalomba, Pagan más okokból lesz idegroncs. Úgy tűnik, hogy Leif nem egy átlagos tinédzser, még csak nem is ember. Neki nincsen lelke. 
Dank már a kezdetektől tudta Leif titkát, de nem kezdett el aggódni egyetlen lelketlen teremtmény miatt. Azonban most tudatosul benne, hogy mekkora hibát követett el.
Pagan lelkét már születésekor megjelölték, kielégítve ezzel egy olyan sötét erőt, amit a Halál meg sem közelít. Dank tudja, Pagan lelkének megmentése nem lesz könnyű, de a lány az övé, azt pedig már bebizonyították, hogy akár meg is tagadja a Mennyet azért, hogy vele maradhasson. Így, ha most a Pokol akar belőle egy darabot, nem jelenthet problémát…

Maxim, 2016
Eredeti mű: Abbi Glines – Predestined, 2012

Egy olyan sorozat második része, aminek az első könyvét nem olvastam. A folytatásait sem fogom. Ebbe is kizárólag azért fogtam bele, mert két, általam nagyra becsült hölgy lélegzet-visszafojtva várta a megjelenését - a könyvet különben egyiküktől kaptam kölcsön olvasás céljából… de hát ízlések és pofonok
Ez nagyon nem az én világom. Felesleges elmondani, hogy ifjúsági és fantasy, akik ismerik Abbi Glines könyveit ezt pontosan tudják… ezek szerint mindenki, csak én nem.
Kedves kis történet arról, hogy anno a leányzó megbetegedett és életének megmentése érdekében az anyukája odaígéri lelkét a vudu-király fiának – illetve ő nem is emlékszik, hogy megtette volna, neki csak a gyermeke gyógyulása volt fontos. Csakhogy a kislányból nagylány lesz és nem a vudu-király fiába lesz szerelmes, hanem a Halálba, és innen a bonyodalom.
Annyit azért elmondanék, ha én tudom, hogy egyetlen magzatom épp a Halállal randizgat, akkor tuti nem palacsintát sütögetek vele békésen a konyhámban (mármint a Halállal együtt), hanem minimum sikítófrászt kapok és gyorsan rászokom az antidepresszánsokra. De hát ez természetesen fikció, ez nem történik meg… s ha mégis, akkor annak a párhúzamos dimenziónak nem szeretnék része lenni.
A történetet néhány óra alatt el lehet olvasni, ne tévesszen meg a könyv vastagsága (szinte 300 oldal) – jó nagy lapszélek és jó szellős sorközök… teljen a papír és óvjuk a természetet.


A sorozat első része: A végzetem
és angol eredetije: Existence










További részek, egyelőre angol nyelven:

2.5 Leif - novella

3 Ceasless