2022. szeptember 30., péntek

Sabrina Jeffries – Az agglegény



   Hercegi kör 2


   Rá lehet-e venni egy megrögzött agglegényt a nősülésre? Természetesen igen, csak a megfelelő nő kell hozzá. Sabrina Jeffries Az agglegény című könyvéből azt is megtudjátok hogyan lehet ezt kivitelezni. Köszönjük General Press Kiadó!
   Tartsatok velünk blogturnénkon, játszatok velünk, és akár a tiétek is lehet a Kiadó által felajánlott nyereménykönyv.




  
 Lady Gwyn Drake évek óta igyekszik titokban tartani egy fiatalkori botlását, amely napvilágra kerülve tönkretehetné az ő – és a családja – hírnevét.
   Amikor azonban az egykori udvarlója megfenyegeti, hogy nyilvánosságra hozza a közös titkukat, Gwyn bátyja úgy dönt, a birtok vadőrét, Joshuát adja a lány mellé, hogy megvédje őt a zaklatótól. A megrögzött agglegény kötelességtudatból elvállalja a feladatot, pedig igazi kínzással ér fel számára egy ilyen szépség mellett lenni, akinek a bája a legkevésbé sem hagyja hidegen.
   Gwyn a jóképű Joshua társaságában a legszívesebben maga mögött hagyná a múltját és a londoni úri társaságot is, ám flörtölési kísérleteit a hűséges testőre rendre figyelmen kívül hagyja. Idővel pedig már a lady maga sem tudja, mi a nagyobb kockázat: szembeszállni a zsarolójával, vagy felfedni igazi érzéseit a zord kísérője előtt…



General Press, 2022
Eredeti cím: The Bachelor, 2020




   Volt egyszer hol nem volt egy hölgy, akivel nagyon kegyesen bánt a sors, mivel gyors egymás utánjában három hercegi férjet is elfogyaszthatott – másnak még egy sem jut. S hogy a kor követelményeinek is eleget tegyen, természetesen mindegyiket megajándékozta legalább egy örökössel, létrehozva ezzel azt a bizonyos hercegi kört, ami a sorozat címét is adja. Nekem az angol sorozatcím jobban tetszik (Duke Dynasty), hiszen a hölgy egy valóságos dinasztiát hozott létre. Erről a hölgyről és többnyire utódairól szól Sabrina Jeffries sorozata, mely pillanatnyilag négy részből és két kiegészítő novellából áll.
   Eljutottunk a sorozat második részéhez, és őszintén bevallom, hogy nekem még mindig nincs fogalmam arról, hogy ki kicsoda és milyen rokoni kapcsolatban áll a többiekkel ebben a történetben, annyira zavarosak számomra a családi viszonyok, tehát meglehetősen sokszor nézegettem a könyv elején a családfát.
   

   Az első könyvben az egyik herceg történetét ismerhettem meg, arra gondoltam, most jön majd a következő a sorban, de téves! Ez a történet a meglehetősen bonyolult család egyetlen lánygyermekéről szól, akivel már az előző könyvben is volt szerencsém találkozni. Meg a botrányról, ami környékezi, ugyanis Lady Gwyn Drake, Thorn hercegének ikertestvére, fiatal és naiv lányként bedölt egy hozományvadász szavainak, s volt szüzesség, nincs szüzesség. A család évekig a kontinensen élt, így a ladyt sosem vezették be a társaságba, s most, közel a harminchoz, úgy érzi, ez a társasági megjelenés olyan, mintha vásárra vinné a bőrét, üldözni fogják a hozományvadászok, a figyelem középpontjában lesz. S púpnak a hátára megjelenik a régi csábító is, aki már több esetben is ártani próbált a családnak, most pedig a régi afférjukkal zsarolja a lányt, és helyzeti előnyét kihasználva egyre több pénzt követel.

   A történethez természetesen tartozik egy férfi főhős is, akivel szintén volt szerencsém még az előző részben is találkozni. Ő Joshua Wolfe – a megrögzött agglegény –, a birtok vadőre, egy volt őrnagy, akit sebesülése miatt helyeztek tartalékba. Az illető úr egy hercegi unoka, szegről végről valamilyen oldalági rokona ennek a bonyolult családnak, és húga révén megerősödtek ezek a rokoni szálak, hiszen az előző könyvben Beatrice Wolfe Greycourt hercege felesége lett, aki anyáról testvér Thorne hercegével. Ugye mondtam, hogy ez egy nagyon bonyolult család, s térkép meg iránytű kell hozzájuk?

   Nos, a hercegi tesó megbízza a vadőrét, hogy a londoni forgatagban vigyázzon a hősnőre, ami mindkét szereplőnek kapóra jön. Lady Gwynnek tetszik a mogorva vadőr, ugyanakkor arra számít, hogy a férfi sebesüléséből kifolyólag nem tudja majd minden lépését ellenőrizni. Joshua Wolfe-nak pedig kapóra jön a londoni utazás, hiszen ez kitűnő alkalom arra, hogy ellátogasson a minisztériumba, és visszakönyörögje magát az aktív szolgálatba – bár fizikai állapotát tekintve erre kevés az esély.
   Szórakoztató volt, izgalmas, fordulatos és meg sem lepődtem, amikor a zsarolóról kiderült, hogy más, súlyosabb dolgokban is nagyon sáros. S akkor még nem beszéltem arról, a már az előző részben is felmerült kis gondról, hogy valaki vagy valakik ártani akarnak mindenkinek, aki a hercegnéhez, mármint a mátriárkához tartozik. Az előző részben már elképzelhetőnek tűnt, hogy a hercegi férjek balesetei nem is voltak balesetek, most pedig Thorne hercege és a vele utazó Nagyasszony, Lady Gwyn és Wolfe, csupán ez utóbbinak köszönhetően úsztak meg egy valószínűleg halálos balesetet. S ez a rejtély még mindig megoldatlan maradt, de semmi gond, mert még mindig van két rész a sorozatból.
   

   Nem tudom ki hogy van vele, de én szeretem Jeffries írásait, tehát ezt a történetet is kedveltem. Volt történet, intrika, némi erotikával megspékelt romantika és egy igazi romantikus hős. Kíváncsian várom hogyan alakul majd a történet a következő részekben. 
   Zárójelben megjegyzem, hogy arra tippelek, hogy bohó ifjúságában az idős hercegné valakinek lenyúlta magas rangú udvarlóját, s az most bosszút áll azzal, hogy mindenkit megpróbál kiiktatni. Vagy esetleg egy visszautasított udvarló állhat a dolgok mögött. Ki mire tippel?
   Ez egy szerethető, élvezhető történet, a szerző és a zsáner kedvelőinek kötelező olvasmány. De ízlések és pofonok...







A szerző nevéhez kapcsolódó bejegyzések



A csábítás iskolája

Téli csábítás 

A szerelmes vikomt

Karácsonyi csoda

Csalfa csábító

Botrányos bajkeverők

Mire vágyik egy herceg?






   Agglegényeket keresünk! Turnénk minden állomásán egy-egy Sabrina Jeffries-karakter nevét találjátok – természetesen valamennyien agglegények! A ti feladatotok az, hogy a Rafflecopter megfelelő dobozába beírjátok annak a könyvnek a címét, melyben a kérdéses urak szerepelnek.
   Figyelem! A válaszok utólag nem módosíthatóak. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő emailre, ellenkező esetben új nyertes sorsolására kerül sor. A kiadó csak magyarországi címre postáz.


Lord Jarret Sharpe


a Rafflecopter giveaway





09.30 - Betonka szerint a világ…
10.02 - Kelly és Lupi olvas
10.04 - Dreamworld